Strona 98 z 608 PierwszyPierwszy ... 488896979899100108148198598 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 971 do 980 z 6075

Wątek: Co nowego u Canona? [Plotki]

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    LNIB (twoje ulubione chyba) = Like New In Box?
    Nie mam sprzętu w innym stanie*
    * - nie dotyczy LX3

Cytat Zamieszczone przez Kolaj Zobacz posta
    "Do K** Nędzy"?
    No tak, ale ja nie mogę tak napisać bo last action hero (I zlot C-B, Praga, Muflon) dostaje wysypki.
    Ostatnio edytowane przez gietrzy ; 16-07-2009 o 11:26
    the silence is deafening

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    24-105, nie ma sensu. "Jest kryzys" i nikt nie wychyli się z FF-kitem za $500
    doraznie tak, ale jak kiedys wypuszcza ten plastikowy FF to taki kit bedzie potrzebny. a znakiem czasu jest pakowanie IS gdzie sie da "bo Sony ma"... sorry

Miałem 70-300 IS, również na FF i śmiech mnie ogarnia na myśl o szkle innym niż 500/2.8 w DO. Czytaj 70-300 to szkło idealne do swojej ceny.
    zdecydowanie nie upieram sie nad DO, bo cos widac im z tym nie bangla, jesli nie wykorzystali tej piany marketingowej i nie weszli mocniej w DO. no chyba, ze maja na polce projekty i czekaja, az inne klamoty sie wypchna i postarzeja

Update 135L? Za wcześnie, Obecny jeszcze wymiata na 5DII
    byc moze. z drugiej strony, krotsze telestalki to temat, gdzie Nikon wyglada raczej tak sobie. a taka wywalona 135-ka (chocby i tam powloki w stosunku do starej zmienili) dalaby fajny pretekst do bicia piany w folderach. a FF + jasne 135 to jest, co by nie mowic, bardzo sexy kombinacja

Czytałem, że te pierwsze budżetówki nie będą mieć wnuczków -> tylko eL
    tez w to watpie. z tym ze Twoje pytanie bylo o to co Canon powinien nadrobic, a nie w co ja wierze, ze nadrobi bo wiary to ja juz dawno nie mam

Jedne z najlepszych zdjęć mam z tego szkła. Ma sens tylko kiedy zrównają optykę i cenę! do 16-85VR czy 16-80. Inaczej bez sensu.
    no w starym juz prawie zrownali optyke z cena. przez kolejne obnizki cen

ef-s? Zabili by sprzedaż 18-200, w produkcji bardzo taniego, w sprzedaży ultra drogiego kita. Po co?
    no.... 15mm a 18mm to jest jednak bardzo duza roznica. zwlaszcza ze taki krotszy zoom mialby szanse nie "nadmuchiwac" budynkow i nie dowodzic na kazdym zdjeciu morskim, ze ziemia jest kula

Inaczej: każdy kupiony N14-24 to jedno 14/16-35II i 5DII w plecy!
    nie wiem, czy nie przeceniasz roli N14-24 w migracjach systemowych. bo fakt, ze szklo jest wy[vitez-filtr], ale tez zestawienie D700 + 14-24 (bo do czegos to trzeba zapiac) jednak do najtanszych nie nalezy. niewatpliwie 14-24 robi swietna reklame Nikonowi wsrod pro. ale na koniec, nieodmiennie, pojawia sie to przeliczanie papierkow... a ww. zestaw to jest jednak 3,5 kilo europapierow.

Priorytet EF 12-24 z nakręcanymi
    a to bym z checia zobaczyl. bo taki sloiczek moglby sporo halasu narobic.

poza tym ile tańszy byłby 17-40II od 16-35II....
    obecne 17-40 kosztuje 650 EUR a 16-35 II to 1250 EUR. niech nawet te 17-40 II wejdzie za 800 EUR to i tak jest dostateczny margines. zostawic filtr 77mm, poprawic rogi, zeby przypominaly ludzi, jak bozia da to leciutko horyzonty wyprostowac i jest wymarzone szklo dla amatorskiego landszafciarza. patrzac na to ile tluke fot akurat zestawem 5D + 17-40, to dlugo bym sie nie wahal nad taka zmiana, nawet jakby trzeba bylo pol ceny nowego dolozyc...

Ty, chyba nie na Uralu? Idź no sobie do lens-kofiszopu i przestrzel sobie tego N14-24 a jak wystawisz system na sprzedarz to nie miej do mnie pretensji.
    nie trafiles, nie grozi mi nie ujmujac nic 14-24...

Tam po prostu nie ma tego bolka, który mógłby powalczyć z tym od 14-24 czy 7-14 (olek)
    prawda, wiec pozostaje temu 12-24 kibicowac. a jak nie to takie odswiezone 17-40. bo z punktu widzenia sredniej polki, do spoly z 70-200/4 ten lens to najwiekszy napedzacz sprzedazy. fajnie by bylo, gdyby jeszcze do kompletu mial ostrzejsze rogi w FF (choc cudow tu nie oczekuje)
    www albo tez flickr

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Mieliśmy już zajawkę odnośnie canon response dla D300, ciekawe czy odpowiedź będzie chociaż w połowie (elektronika wytrzyma) w ten deseń:

http://forums.dpreview.com/forums/re...ssage=32362418
    http://forums.dpreview.com/forums/re...ssage=32349806
    A do czego te linki mają przekonać? Ja się nie spodziewam żeby Canon celował w ten target. I wątpię żeby odpowiedź na D300 kiedykolwiek się pojawiła. Prosto mówiąc: chcesz mieć D300 nie ma sprawy wystraczy zamówić 8).

D700x (bythom) to takie 3D/ideał, do tego ideał 14-24, b. dobre, nowe 24-70, poprawione pod FX 70-200VRII, widzisz teraz gdzie Canon musi nadrobić?
    Tak na prawdę to nigdzie i to uważam za bardzo duży minus (dla nas :wink. Czy musi? Niewiadomo. Pytanie czy Nikon robi taki genialny biznes na tym segmencie. Jak zrobią jeszcze czwarte podobne body to im gratuluję pomysłowości ale chyba żadnej firmie nie wyszedł na dłuższą metę numer ze sprzedażą kilku podobnych produktów w zbliżonym segmencie rynkowym. Chyba książkowym przykładem do czego doprowadziła taka strategia produktowa jest GM. Albo wcześniej Volvo.

Myślę że rynek będzie się stopniowo zmieniał może pojawią się najtańsze "lustrzanki" bez lustra może plastikowe FF (Sony). Co do tego ostatniego to albo ChW powiedział coś zupełnie innego albo rzeczywiście facet powinien już myśleć o emeryturze skoro sądzi, że "Sony póki co się nie liczy jako konkurencja". Takie myślenie to proszenie się o kłopoty i to szybko.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    albo ChW powiedział coś zupełnie innego albo
    Chodzi o propagandę?

Co do reszty to AgentOrange dostał linki parę stron wstecz, gdzie wyraźnie pisze, że w Canonie są w szoku jakim sukcesem cieszą się dwa produkty: D300 i 14-24, tu nie odpuszczą i przygotują bezpośrednią odpowiedź. Reszta ich nie rusza
    the silence is deafening

Agent Orange
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    nie wiem, czy nie przeceniasz roli N14-24 w migracjach systemowych. bo fakt, ze szklo jest wy[vitez-filtr], ale tez zestawienie D700 + 14-24 (bo do czegos to trzeba zapiac) jednak do nie nalezy.
    To zależy w jakim segmencie. Znam trochę Nikoniarzy, którzy zamienili go na 17-35 z powodu problemów ze stosowaniem filtrów. W 14-24 jeśli już to tylko żelowe, a dla landszafciarzy 2.8 nie ma aż tak wielkiego znaczenia. 14-24 był projektowany jako szkło reporterskie, i tam sprawdza się znakomicie. Ślubniacy je chyba też bardzo lubią. Canon mógłby spróbować wykorzystać potencjał swojej "dużej dziury", i zaryzykować zrobić coś nieco szerzej przy tej samej jasności.

Początki nałogu Awatar mathom
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Panowie, może to trochę OT, ale byłem ostatnio w sklepie (nie) dla idiotów i 40d kosztuje ponad 3600. ocb ?? :O

Bywalec
    Miasto
    Kamienna Góra/Wawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mathom Zobacz posta
    Panowie, może to trochę OT, ale byłem ostatnio w sklepie (nie) dla idiotów i 40d kosztuje ponad 3600. ocb ?? :O
    o to że to właśnie sklep dla idiotów

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Pewnie powoli zatrzymują dostawy świeżych 40d i teraz ceny są takie jakie były (przykładowo) rok temu za te 40d.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Co do reszty to AgentOrange dostał linki parę stron wstecz, gdzie wyraźnie pisze, że w Canonie są w szoku jakim sukcesem cieszą się dwa produkty: D300 i 14-24, tu nie odpuszczą i przygotują bezpośrednią odpowiedź. Reszta ich nie rusza
    Jeśli tak jest to ja jestem za, bo 14-24 to jest coś co bym przygarnął .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar mgtan

Domyślnie

a kto by nie przygarnął
    Canon 40D + BG-E2N => 5D MkII
    24-105 f/4 IS USM L + 50 f/1.4
    Speedlite 580EX II,SanDisk Extreme 8GB, Benro A-500EX + KB-1A...

Strona 98 z 608 PierwszyPierwszy ... 488896979899100108148198598 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów