Strona 90 z 608 PierwszyPierwszy ... 40808889909192100140190590 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 891 do 900 z 6075

Wątek: Co nowego u Canona? [Plotki]

Pełne uzależnienie Awatar Mellan
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

... ja bym stawiał na drukarki...
    C-F-K - forever

Uzależniony Awatar ARN
    Miasto
    wieś pod Warszawą

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mellan Zobacz posta
    na to NA PEWNO można liczyć

Zablokowany

Domyślnie

Przecież jest direct print!

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mellan Zobacz posta
    Ja raczej w kierunku kalkulatorów bym spojrzał .

Btw też miałem jakiś czas równocześnie 10D i 20D i widziałem różnicę w ekranikach... ale to było tak dawno że może skleroza się objawia .

Dopiero zaczyna Awatar Stryjek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jaca9 Zobacz posta
    i z pewnością Stryjek zajmował by 1 miejsce i wszystkich chętnych bił by na głowę
    Cieszę się Panowie że was ubawiłem, coś nuda zaczęło wiać w tym wątku i raczej nie na temat...
    Canon;

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ghent Zobacz posta
    Luzują mnie teksty że księgowi mają jakiś wpływ na ceny, czy ktoś w ogole wie kto to jest księgowy ?
    Te 10% też wziąłeś dosłownie?
    Czytając różne wywiady często spotykałem się ze stwierdzeniem, że projekt aparatu (czy dowolnego urządzenia) zaczyna się od określenia jego ceny.
    A potem już jakby z górki - w dużym uproszczeniu: patrzy się jak wygląda konkurencja, ile procent użytkowników chce taki-to-a-taki ficzer i ile on u nas kosztuje, i dobiera je się tak, żeby w sumie wyszła ustalona wcześniej cena...
    Można odnieść podobne wnioski czytając choćby artykuł Optycznych:
    http://www.optyczne.pl/index.php?art=131
    EOS - conditio sine Kwanon...

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    Te 10% też wziąłeś dosłownie?
    Czytając różne wywiady często spotykałem się ze stwierdzeniem, że projekt aparatu (czy dowolnego urządzenia) zaczyna się od określenia jego ceny.
    O ile wcześniej o 10% i księgowych brałem jako uproszczenie i żart to teraz jednak myślę, że rzeczywiście ktoś tu nie wie kto to jest księgowy ;-)

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez allxages Zobacz posta
    O ile wcześniej o 10% i księgowych brałem jako uproszczenie i żart to teraz jednak myślę, że rzeczywiście ktoś tu nie wie kto to jest księgowy ;-)
    I niech tak już zostanie.

A póki co - wygląda na to, że i filtry kolorów CFA przed matrycą nieustannie się poprawiają. Co dobrze wróży wysokim ISO: http://forums.dpreview.com/forums/re...hread=32277305
    Ostatnio edytowane przez Bahrd ; 30-06-2009 o 20:43
    EOS - conditio sine Kwanon...

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    A póki co - wygląda na to, że i filtry kolorów CFA przed matrycą nieustannie się poprawiają. Co dobrze wróży wysokim ISO: http://forums.dpreview.com/forums/re...hread=32277305
    Pytanie czy dobrze wróży też kolorom .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez allxages Zobacz posta
    To nie jest żadne uproszczenie czy żart, tylko tak właśnie jest w zasadzie we wszystkich firmach które projektują i produkują jakiekolwiek gadżety czy widgety od samochodów do suszarek do włosów.

Potocznie się mówi księgowi, czy "accountants," a ściślej "product planners", "finance guys", albo "bean counters", czyli w końcu księgowi. Oni, nie inżynierowie, ustalają dokładnie budżet nie tylko na cały produkt, ale również na każdy najdrobniejszy podzespół, np. gałki do radia w samochodzie $12 za komplet, uszczelki drzwi $77, itd. Stąd ciągły konflikt z "inżynierami' którzy chcą zrobić lepiej, ale im "ksiegowi" nie pozwalają. Np. przekroczenie budżetu na podzespół w samochodzie o $50 może kosztować firmę np. $ 20 milionów i skończyłoby się z reguły natychmiastowym zwolnieniem dyscyplinarnym.

Strona 90 z 608 PierwszyPierwszy ... 40808889909192100140190590 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów