Strona 87 z 608 PierwszyPierwszy ... 3777858687888997137187587 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 861 do 870 z 6075

Wątek: Co nowego u Canona? [Plotki]

Uzależniony Awatar BuRton
    Miasto
    Czeski Cieszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wojkij Zobacz posta
    ...30d było chyba pierwszą bezczelną premierą canona, kalka z poprzednika + nieistotne bajery. Czyli od jakiegoś czasu standard.
    Nie do końca. Choćby punktowy pomiar światła w 30d, którego nie było w 20d. Niestety, na tym sensowne różnice się kończą.
    Leica MP, 28/2, 35/1.5, 50/2.2, 75/1.9

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez BuRton Zobacz posta
    Nie do końca. Choćby punktowy pomiar światła w 30d, którego nie było w 20d. Niestety, na tym sensowne różnice się kończą.
    no jeszcze wiekszy ekran byl. bo ten w 20D to byl koszmarny znaczek pocztowy
    www albo tez flickr

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez banan82 Zobacz posta
    himi - masz racje, naprawde to brzmi jak ponury zart, ciekawe dlaczego tak sie dzieje. kto wymysla te specyfikacje. zamiast np wynalezieniem bardzo wysokiego iso i minimalnych szumow (moze sie da ) lub np zwiekszyc znacznie rozpietosc tonalna dodaje sie mpix ktore ZAWSZE byly chwytem reklamowym. Dziwne bo myslalem ze canon to MULTIMILIONOWA firma dla ktorej zyski sa chyba wieksze jak straty, wiec dlaczego ludzi sciagac do siebie pixelami zamiast robic cos nowego w kierunku rozwoju.
    Ale po pierwsze ten aparat nie jest najprawdopodobniej kierowany do Ciebie - więc co za problem? A Canon to korporacja stworzona do tego żeby zarabiać pieniądze. Akurat to zarabianie idzie im znakomicie, dużo lepiej niż konkurecji i to od lat. Skąd przeświadczenie że zarabialiby lepiej gdyby "sikali pod wiatr" wymyślając coś czego i tak większość ludzi w ogóle nie bierze pod uwagę albo nawet nie zrozumie o co chodzi.

Cytat Zamieszczone przez himi Zobacz posta
    Zakładam tak sądząc po spekulacjach CR. Oby nie była to prawda.
    No to czemu tak biadolisz 8). Może będzie lepiej niż się wydaje. Wiele razy było tak, że spekulacje się nie sprawdzały.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

30d było chyba pierwszą bezczelną premierą canona, kalka z poprzednika + nieistotne bajery. Czyli od jakiegoś czasu standard.
    Później wypuścili choćby 5D, które zrewolucjonizowało rynek wyznaczając nowe standardy. Ale mogłeś to przegapić.

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    no jeszcze wiekszy ekran byl. bo ten w 20D to byl koszmarny znaczek pocztowy
    Patrząc z punktu widzenia nowego 5DII, to oczywiście masz rację. Jednak ja pamiętam, jak przesiadałem się z 10D na 20D i ten nowy ekranik pokazywał wszystko co chciałem plus jeszcze trochę. Zwyczajnie: lepsze wrogiem dobrego.
    Jarek

Pełne uzależnienie Awatar wojkij
    Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    Później wypuścili choćby 5D, które zrewolucjonizowało rynek wyznaczając nowe standardy. Ale mogłeś to przegapić.
    EOS 30D - March 2006
    EOS 5D - October 2005

Nie wezmę Z Ciebie przykładu i uszczypliwą ripostę sobie daruje.
    Ostatnio edytowane przez wojkij ; 29-06-2009 o 06:22

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

EOS 30D - March 2006
    EOS 5D - October 2005

Nie wezmę Z Ciebie przykładu i uszczypliwą ripostę sobie daruje.
    ups...
    Nie miałem 30tki, ale jakoś wydawało mi się, że była wcześniej.
    Jarek

Bywalec Awatar jacek220
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Ja uważam że jeżeli chodzi o aparaty fotograficzne to jest dobrze albo nawet rewelacyjne; jest na rynku wybór i każdy może coś dla siebie wybrać a takie rodzynki dla amatorów jak: 5D , 5DMkII i D700 czy: D3 , 1DMkIII i 1DsMkIII dla profesjonalistów naprawdę dobrze świadczą o tym że firmy jednak biorą pod uwagę potrzebę konsumenta
    5D EOS50 G9 580EXII

Zablokowany

Domyślnie

Tak - zamontowano ,,doskonały Af'' w modeli 1dIII, który również zrewolucjonizował reporterską. No co, była jakaś rewolucja - dawniej posiadacze drogich puszek serii 1 nie musieli śleczeć po forach, pisać maili, wysyłać swoich sprzętów do pracy po serwisach, by naprawiono skopany system AF.

Proszę was - firma Canon to nie grupa religijna i jako użytkownik płacący nie małe za ich sprzęt, bo jest mi potrzebny do pracy, mam prawo swobodnie oceniać ich posunięcia i plany. W zestawienia oczekiwań/ faktów w/s 5d2 jest wielce prawdopodobne, że w modelu 1d4 nie pojawią się specjalne (żadne?) udogodnienia dla grupy docelowej - bo video, wybaczcie, pomijam.

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    Patrząc z punktu widzenia nowego 5DII, to oczywiście masz rację. Jednak ja pamiętam, jak przesiadałem się z 10D na 20D i ten nowy ekranik pokazywał wszystko co chciałem plus jeszcze trochę. Zwyczajnie: lepsze wrogiem dobrego.
    cos mieszasz chyba
    20D osobiscie nie mialem, ale sam zmienialem 10D na 30D. i ten ekranik w 30D jednak robil spora roznice. sam rozmiar znacznie zwiekszyl komfort pracy.

a jesli chodzi o jakosc tego w 30D - jest wyraznie lepszy niz w starszym 5D (pod wzgledem kontrastu i czytelnosci), no ale do tych nowych 3" to zdecydowanie nijak sie ma. mnie wystarcza (tak w 30D jak i w 5D), bo wyswietla to co trzeba. chociaz w pelnym sloncu, szczegolnie ten w 5D, potrafi byc ciezki do oceny ekspozycji
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie Awatar banan82
    Miasto
    Scotland

Domyślnie

mialem 20D, ekranik byl bardzo maly, ciezko bylo podgladnac zdjecie a do tego powiekszanie fotki trwalo wieku. W 5d w jasnym sloncu wystarczy troche zakryc dlonia oraz podkrecic jasnosc na maxa i widac, nie tak jakby sie chcialo, ale mozna np ocenic ostrosc itp itd.
    5Dmk3 + 1Dsmk2 + Fuji X-T1
    Crazy Apple Fanboy
    Ex Linux User

Strona 87 z 608 PierwszyPierwszy ... 3777858687888997137187587 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów