Strona 86 z 608 PierwszyPierwszy ... 3676848586878896136186586 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 851 do 860 z 6075

Wątek: Co nowego u Canona? [Plotki]

Początki nałogu

Domyślnie

Dlaczego mydli oczy? Ja myślę, że ludzie którzy się decydują na zakup czy pracują na takim sprzęcie to są ludzie świadomi faktu, że trzymają w ręku aparat, a nie kamerę. To niestety nie jest tak, że jak nie dadzą kręcenia filmów i ekspresu do kawy to cena pójdzie w dół. Cena będzie taka sama bez względu na to co oni tam nie wymyślą więc niech będą golarki, dvd i inne duperele. Przymusu ich używania nie ma.

Nie zmienia to jednak faktu, że to co istotne nie jest rewolucyjnie poprawiane. Albo nie mają takiej technologii (w co wątpię), albo zwyczajny marketing i trzeba wszystko powoli dawkować, aby jak najwięcej zarobić - i prawdopodobnie tak jest. Zawsze można przejść do nikona, zawsze można kupować co drugą puszkę. Psioczenie na nich niestety nic poza strzępionymi nerwami nie da....

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Grisha Zobacz posta
    ..To niestety nie jest tak, że jak nie dadzą kręcenia filmów i ekspresu do kawy to cena pójdzie w dół. Cena będzie taka sama bez względu na to co oni tam nie wymyślą więc niech będą golarki, dvd i inne duperele. Przymusu ich używania nie ma.

Nie zmienia to jednak faktu, że to co istotne nie jest rewolucyjnie poprawiane. Albo nie mają takiej technologii (w co wątpię), albo zwyczajny marketing i trzeba wszystko powoli dawkować, aby jak najwięcej zarobić - i prawdopodobnie tak jest. ..
    Zaprzeczasz himi, a potem dajesz argument za tym co on mówi
    marketing rządzi. Zamiast poprawiać DR wsadza się filmowanie. W folderze reklamowym wygląda to dobrze. Dla fotografów - wygląda to niedobrze. Bo zmiany przez to nie idą w kierunku lepszych funkcji fotograficznych.
    Gdyby nie dawano filmów i innych udogodnień to by było dla rozwoju lustrzanek lepiej. Bo teraz w kolejnych body można sie spodziewać zmian w funkcjach filmowych - dodadzą lepszy AF, czy manuale w filmowaniu itd itd. A funkcje foto - będą zaniedbywane (tzn mało rozwijane).
    Nikon, Leica, Hasselblad, Mamiya, FKD i jeszcze kilka innych ...

Zablokowany

Domyślnie

Jak to nie mają. Zakres iso 5d2 przecież zadowoliłby użytkowników 1d4 (jestem w targecie). Ja nie wymagam cudów, o wyciągarce to był żart. Dobre iso (jak w piątce dwójce) wzmocniona jeszcze migawka, szybkość na poziomie 10k/s zupełnie spokojnie wystarcza, no i ideałem byłaby możliwość przełączania crop/ff. A - i jeszcze dobry, podkreślam dobry AF!

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    . W folderze reklamowym wygląda to dobrze. Dla fotografów - wygląda to niedobrze. Bo zmiany przez to nie idą w kierunku lepszych funkcji fotograficznych.
    Gdyby nie dawano filmów i innych udogodnień to by było dla rozwoju lustrzanek lepiej.
    Po prostu według mnie te ficzery nie są skorelowane z DR, ISO czy AF. Najważniejsze funkcje aparatu i tak pozostały by na tym samym poziomie bez względu na to czy będą filmy i inne duperele czy też nie. Oni mogą tego dać, ale i tak nie zrekompensują tego lepszym ISO czy DR. To jak jak by kupić lodówkę i dostać do niej 1000 puszek pepsi. Jak by nie dali tych puszek to lodówka dalej pozostanie tą samą lodówką i by się za nią zapłaciło tyle samo (no może stówkę mniej) i to nie oznaczało by, ze jak ty tych puszek nie chcesz bo wolisz sprite to chcesz aby zrekompensowali ci to dodatkowymi 20l pojemności. Ty będziesz po prostu 1000 pepsi do tyłu . Tak to postrzegam...

Zablokowany

Domyślnie

Sorry, ale nie wiem o czym mówisz. Przecież ci napisałem, że dając iso na poziomie osiągniętym już w 5d2, mocniejszą migawkę (np 300 tysięcy klat), większy bufor - to są wszystko rzeczy osiągalne - już byłoby to spełnienie oczekiwań pokładanych przez spory segment odbiorców. A filmiki w jedynce, która ma orać? Ehhhh. A ty mi o puszkach coli i sprite...

Pełne uzależnienie Awatar wojkij
    Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    Odnoszę błędne wrażenie, czy Wam koledzy sprzęt zwyczajnie przeszkadza w przelewaniu artystycznych wizji na papier? O baletnicy z litości nie wspomnę
    A co ma konkretnie ta wymiana zdań do samego fotografowania? Nic

30d było chyba pierwszą bezczelną premierą canona, kalka z poprzednika + nieistotne bajery. Czyli od jakiegoś czasu standard.

Uzależniony Awatar ARN
    Miasto
    wieś pod Warszawą

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez himi Zobacz posta
    .... Zakres iso 5d2 przecież zadowoliłby użytkowników 1d4 (jestem w targecie). Ja nie wymagam cudów, o wyciągarce to był żart. Dobre iso (jak w piątce dwójce) wzmocniona jeszcze migawka, szybkość na poziomie 10k/s zupełnie spokojnie wystarcza, no i ideałem byłaby możliwość przełączania crop/ff. A - i jeszcze dobry, podkreślam dobry AF!
    Ale czemu zakładasz, że nie dadzą dobrego ISO. Ja jestem optymistą - 1dMKIII ma dobre iso 1600/3200 (porównywalne z 5d mkI), więc per analogia myślę, że 1dMKIV będzie miał iso porównywalne z 5dMKII.

Zastanawiam się tylko jakie wodotryski będzie miał nowy Ds

Zablokowany

Domyślnie

Zakładam tak sądząc po spekulacjach CR. Oby nie była to prawda. A ds4? Będzie miał pewnie nową hiper mega opcję błyskawicznego AF ...do filmów

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez himi Zobacz posta
    Sorry, ale nie wiem o czym mówisz. Przecież ci napisałem, że dając iso na poziomie osiągniętym już w 5d2, mocniejszą migawkę (np 300 tysięcy klat), większy bufor - to są wszystko rzeczy osiągalne - już byłoby to spełnienie oczekiwań pokładanych przez spory segment odbiorców. A filmiki w jedynce, która ma orać? Ehhhh. A ty mi o puszkach coli i sprite...

Może dadzą. Skąd wiesz? CR to taka sama wyrocznia jak i wrózka.pl. Ja tylko ciągle mówię, że te dupersztosy nie wpływają w żadnym stopniu na ISO, DR itd. Ja po prostu nie potrafię zrozumieć psioczenia na te ficzery tak jak by to oni dawali je ZAMIAST tego wszystkiego. Będą chcieli wypuścić puszkę taką jaką byś chciał to i tak dodatkowo ją wyposażą w kręcenie filmów i inne bzdury czy tego chcesz czy nie chcesz. Z drugiej strony jak wypuszczą kaszalota to też będzie miał te wszystkie bzdury. Stąd metafora o coli i sprite którą widzę nie do końca zrozumiałeś...

Zablokowany

Domyślnie

W nowej piątce też mieli dać dużo lepszy AF - masz HD. Ale nie ma sensu. Tak dywagować.

Strona 86 z 608 PierwszyPierwszy ... 3676848586878896136186586 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów