Strona 574 z 608 PierwszyPierwszy ... 74474524564572573574575576584 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 5 731 do 5 740 z 6075

Wątek: Co nowego u Canona? [Plotki]

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Dzisiaj to korporacja nie grupa ambitnych inżynierów, póki konkurencja pozwala będą bronić pełnej klatki za wszelką cenę (ef-s 15/2.0; ef-s 30/1.8).
    Co do wywiadu: wstrząs wtórny po Fuji, na bank mają takich systemów EVIL gotowych KILKA, takich, że nam (m/43) się nie śniło, co dopiero wam... Jednak imho wyjdą z nim realizując sprawdzoną strategię "po 2 MPx na cykl" czyli mocno defensywną.
    Z mojego/naszego punktu widzenia to musztarda po obiedzie ponieważ od każdego systemu raczej spora większość oczekuje: 24mm, 50mm, ~ 100mm, megazum, jasny standard zum, mocny (optycznie) kit, puszkę tanią, puszkę pro/sumer. Całości mogą dopełniać egzotyki typu fisz, UWA.
    Jakby nie patrzeć do końca roku powyższe warunki w mikro (i większość w NX) będą spełnione więc... gdybym był standardowym (rozmiar ma znaczenie) klientem i chciałbym wdepnąć w EVIL, mocno bym się przyglądał NX: sensor, sensor i jeszcze raz sensor, bo szkła jakby już mają konkretne i nawet jasne. Przypuszczam, że cenowo to NX będzie bardziej atrakcyjny.

Natomiast Canon... dzisiaj to lider zysku netto, nie innowacyjności. Cudu (FF bezlusterkowiec) nie będzie.

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    Cały czas liczę na Sony, że pierwszy wyskoczy z evilem FF.
    Tylko taka opcja wchodzi w grę, ale mogła by się też odbić na nowych Alfidłach FF (24 i 36 MPx), ale jak donosi SAR, Nex-7 to może być coś, co:

"nex pro" will indeed use the A-mount. Sony is marketing towards professionals who want it as a main camera and even as a 2nd camera. It may also have the standard Sony SLR/TLR shoe mount."

więc jaja będą konkretne, bo... łoptyka panie.
    Co tam ma w miarę szybki napęd czy stabilizator rodem z 200/2LIS?

Chyba, że tradycyjnie: FF bezlusterkowiec - $1000 body only
    Ostatnio edytowane przez gietrzy ; 06-07-2011 o 10:21
    the silence is deafening

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tezmarek Zobacz posta
    Niestety masz rację. Z drugiej strony, jak nie dzieje się nic ciekawego w głównym nurcie foto (pomijam filmy), to puszkę można zmieniać raz na 10 lat (przy okazji można zresztą zmienić system ).
    ale to od zawsze tak wlasnie wyglada z punktu widzenia amatora, czyli de facto glownego (i to z mocnym okladem) odbiorcy bezlusterkowcow. inny odbiorca, pasjonat, z wlasnego (nie Canona) punktu widzenia, ma w nosie co pisze na obudowie, skoro i tak caly system musi kupic od nowa, rowniez gdyby to byl system Canona...

dla samej firmy Canon impulsem do wejscia w bezlusterkowce bylaby spadajacy zysk (no a co najmniej sprzedaz) Rebeli. a to, badzmy realnie, nie zdarzy sie zbyt predko...

I to w sumie jest dobre. Może zbytnio podniecamy się nowościami.
    pierwsza meska decyzja w Twoim zyciu, Lamia

dokladnie na tym polega problem. dla Canona rynek to w 5% "podniecacze", a w 95% inni. i w tym wypadku wyjatkowo uwazam, ze to ta wiekszosc wyznacza "normalnosc". a przynajmniej "sensownosc"

W pasywnej postawie wobec żółwich ruchów Canona widzę jakąś nadzieję - trzeba robić zdjęcia tym co się ma i broń Boże nie kupować.
    ja mam tak... jak Canon wypusci 17-40 mkII i uda mu sie zrobic ostre rogi (no dobra... zauwazalnie ostrzejsze niz mkII, cudow naprawde nie oczekuje), to zarobi na mnie. byc moze Tokinie sie to juz udalo z 17-35, wiec to de facto nie musi byc dla mnie Canon....

poza tym... szklarnie mam kompletna, biorac pod uwage realne potrzeby a nie jakies "sobiechcenia" (sobie chcialbym np. 400/5.6, ale $$$ za szklo do wyciagniecia 3-4 razy w roku to juz nie sa realne potrzeby) moge poogladac nowosci, owszem, ale modulo ww. przypadek UWA, kasa jest bezpieczna na lokacie, albo trwoniona na inne przyjemnosci zyciowe...
    Ostatnio edytowane przez akustyk ; 06-07-2011 o 10:52
    www albo tez flickr

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Tak, f/0,95 dla FF dało się zrobić ...dzieści lat temu, a f/2.0 dla APS-C - nie ma siły. No niemoc kompletna, kosmiczna technologia, przeszkody niewyobrażalne. Dal mnie to wszystko stało się już zabawne.
    Nie wiem tylko czy bierzesz pod uwagę, że to 0.95 to nie był obiektyw retrofocus. Więc całe to porównanie nie bardzo :wink:.

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    dla samej firmy Canon impulsem do wejscia w bezlusterkowce bylaby spadajacy zysk (no a co najmniej sprzedaz) Rebeli. a to, badzmy realnie, nie zdarzy sie zbyt predko...
    Pod warunkiem że bezlusterkowiec zapewniłby strumień tych zysków, a to jest bardzo wątpliwe póki co.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Pod warunkiem że bezlusterkowiec zapewniłby strumień tych zysków, a to jest bardzo wątpliwe póki co.
    korekta: jesli w jakiejs tam perspektywie czasowej 2-3 lat suma zyskow z bezlusterkowcow pokrylaby ewentualny spadek zyskow z kompaktow i lustrzanek plus naklady na marketing tych bezlusterkowcow

i to, bezdyskusyjnie, jest dla mnie mocno watpliwe. po co wydac pieniadze na R&D a przede wszystkim marketing bezlusterkowca i potem sprzedawac go za pieniadze, za ktore klient moglby sobie kupic DSLR i zostac niewolnikiem z duzym potencjalem bycia wydojonym za akcesoria...

absolutnie nie widze, zeby taki rachunek Canonowi wyszedl na plus, biorac pod uwage swietne wyniki sprzedazy (i dobre produkty) w kompaktach i lustrzankach amatorskich...
    Ostatnio edytowane przez akustyk ; 06-07-2011 o 12:01
    www albo tez flickr

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Nie wiem tylko czy bierzesz pod uwagę, że to 0.95 to nie był obiektyw retrofocus. Więc całe to porównanie nie bardzo :wink:.

...
    No generalnie biorę. Da się pod FF robić obiektywy 1.4 z retrofocusem, to zakładam że pod cropa też. Ponieważ pole powierzchni matrycy w cropie jest ponad 2.5 raza mniejsze to zakładam, że da się to zrobić znacznie taniej.
    Sytuacja w której od lat 20 modeli ciemnych zoomów do aps-c Canona dostępnych jest na każdym rogu a nie ma jasnego szerokiego kąta (za wyjątkiem protezy w postaci Sigmy 20/1.8) zaczyna lekko trącić paranoją. Pomoże chyba tylko dyrektywa UE, że nie wolno sprzedawać cropów bez pokrycia zakresu dedykowanymi stałkami. Z roamingiem się udało - z cropem też się uda. Piszcie do eurodeputowanych
    Dobrze -- już kończę te żałosne jęki.

Pełne uzależnienie Awatar gavin
    Miasto
    Czeladź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    jak donosi SAR, Nex-7 to może być coś, co:

"nex pro" will indeed use the A-mount. Sony is marketing towards professionals who want it as a main camera and even as a 2nd camera. It may also have the standard Sony SLR/TLR shoe mount."

więc jaja będą konkretne, bo... łoptyka panie.
    nex + a-mount = SLT DLR (i już jest a33, a55 ) ? FF a77 ?

nie ta odległość od matrycy czyli wbudowany dystans = bezsensu

Początki nałogu Awatar rysib
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Pomoże chyba tylko dyrektywa UE, że nie wolno sprzedawać cropów bez pokrycia zakresu dedykowanymi stałkami. Z roamingiem się udało - z cropem też się uda. Piszcie do eurodeputowanych
    W sumie w Eurosocjalistycznej Republice każda dyrektywa jest możliwa. To jest jakiś konkretny i mający szanse powodzenia pomysł!
    Pozdrawiam Rysiek

Uzależniony Awatar RomanS
    Miasto
    Kielce

Domyślnie Nowe matryce Canona

Canon uzyskal patent na nowy typ trojwarstwowej matrycy.
    http://lens-club.ru/news/item/c_197.html
    Jak to wejdzie do produkcji to ilosc pikseli znowy urosnie.

Domyślnie

czyli taki canonowski faveon? byłoby super.
    Sebastian Małachowski

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Od patentu do wdrożenia droga bywa długa .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 574 z 608 PierwszyPierwszy ... 74474524564572573574575576584 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów