I wycieraczki, bo ultradźwięki w tym wypadku się nie sprawdzą.
I wycieraczki, bo ultradźwięki w tym wypadku się nie sprawdzą.
I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it
Za kazdym razem jak bawie sie eos'em 300 z zoomem 28-80, zestaw wazy 565g czyli mniej niz m4/3 panas g2 w kicie, marze o tym by zrobili trabanta ff. Jak dla mnie pozamiatoloby to m4/3 i cropowe bezlustrowe systemy.
Szkla FF nie musza wazyc, to nie tylko L-ki.
Do tego dokleilbym 35/2 i tyle. Do m4/3 17/1.0 szybko nie zrobia.
Matryca, cała ekranowana elektronika, systemy odprowadzania ciepła, zasilanie, ekran LCD itp. zawsze będą ważyć więcej, niż śmiesznie lekka błona kliszy. Zapomnijcie o nic nie ważących analogowych wydmuszkach z ubiegłego wieku - te czasy nie wrócą.
nowa strona | www.epicure.pl | polub moje zdjęcia | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Myślę, że już można tylko nie można dawać ludziom od razu wszystkiego. To tak jak z alternatywnymi paliwami - na pewno wymyślono już coś lepszego i tańszego od ropy, ale zbyt wielką kasę straciłoby wielu ludzi jakby nagle okazało się, że ropa jest gorszym rozwiązaniem.
Postep. Jak kupilem nokie E52 nie moglem uwierzyc ile objetosci zajmuje bateria a jak malo potrzebowali na elektronike.
FF jest pozycjonowana pro lub amatroskie pro gdzie solidnosc i skuteczny chwyt jest wazniejszy dla wiekszej ilosci uzytkownikow.
Jak by wsadzili FF w korpus 600D to bedzie dobrze, moze byc i pentamirror.
Moze jak ktorys z trojga FF dostrzeze ilu chetnych jest gotowych zaplacic panasowi frycowe za wydmuszke typu 20/1.7 czy 7-14 to ksiegowi zwietrza nowy rynek.
Moze samsung....
Dobre, dobre - śmiech to zdrowie, spoko. Tymczasem ile to już latek czekacie (ef-s) na jasny standard, kiedy w końcu ten ciemny*fisz...
Moja nowa wydmuszka - nawet w DX! jej bardzo (na D5100 szczególnie) BRAK
BTW. Puszka na fotce detronizuje GH2 (kto miał w ręku z 14-140 czy 14/2.5 wie o czym piszę) pod względem szybkości... AF.
Miłego czekania, jak zwykle - szczerze - życzę już we wrześniu srebrzanki ef-s 35/1.8 za pięć pl-stówek. Zjadłbym pasek od Panasa (zrobiony z chleba) gdyby Wszechmogący dał Wam ef-s 15/2.0 we wrześniu, niech będzie nawet 2012
* - naprawdę żart
Ostatnio edytowane przez gietrzy ; 27-06-2011 o 08:08
the silence is deafening