Strona 562 z 608 PierwszyPierwszy ... 62462512552560561562563564572 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 5 611 do 5 620 z 6075

Wątek: Co nowego u Canona? [Plotki]

Coś już napisał

Domyślnie

Ja tam chciałbym żeby kart SD nie wkładali... No chyba że CF i SD, to OK. 5D II daje mi 110% tego co potrzebuję, więc co by w III nie dali na pewno na mnie nie zarobią (przynajmniej przez kilka lat), to właśnie przez takich ludzi jak ja nie robią puszek idealnych - skoro nawet te "okrojone" wystarczają, to idealną musieli by 10 lat robić żeby się ludziom znudziła :-P

Pełne uzależnienie Awatar _igi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bruinen Zobacz posta
    Ja tam chciałbym żeby kart SD nie wkładali... No chyba że CF i SD, to OK. 5D II daje mi 110% tego co potrzebuję, więc co by w III nie dali na pewno na mnie nie zarobią (przynajmniej przez kilka lat), to właśnie przez takich ludzi jak ja nie robią puszek idealnych - skoro nawet te "okrojone" wystarczają, to idealną musieli by 10 lat robić żeby się ludziom znudziła :-P
    Podwójny slot byłby fajny. Grunt, żeby wsadzili SD, bo ostatnio dużo zainwestowałem w te karty (4 aparaty na SD kontra jeden na CF), poza tym łatwiej mi zrzucać pliki na komputer z SD, bo mam slot na tą kartę w laptopie, czyli razem z czytnikiem mogę opróżniać 2 karty SD na raz.
    5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

No tak, bo drugi czytnik to tak kosztowna inwestycja :P

Pełne uzależnienie Awatar xxkomarxx
    Miasto
    Rzeszów, Tarnobrzeg, Sandomierz

Domyślnie

SD zajmuje mniej miejsca. 2 czytnik na biurku może zająć powierzchnię przeznaczoną np na piwo

Domyślnie

ale cf moze byc podstawka pod kufel :P
    Sebastian Małachowski

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez micles Zobacz posta
    No tak, bo drugi czytnik to tak kosztowna inwestycja :P
    Nie ale dla mnie np. ważne jest to, że muszę pamiętać żeby go zabrać. Czytnik SD w lapku mam zawsze .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Dawno temu widziałem fotoreportera, który miał czytnik i iPlusa przyklejone na Superglue do obudowy laptopa ;D

Coś już napisał

Domyślnie

Dla mnie głównym argumentem przeciw SD jest ich kruchość - nawet San Diski z serii extreme potrafią się uszkodzić przy normalnym użytkowaniu (nie mówię o rzucaniu i próbach włożenia na odwrót etc.) i zostawić kawałki plastiku w slocie. CF jak się zadba żeby nie zapchać dziurek są dużo lepsze pod tym względem :-)

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Odkąd weszły karty SDHC jedyną przewagą CF-ów jest to że trudniej je zgubić :-)
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

z punktu widzenia codziennej wygody niedzielnego pstrykacza, to SD ma wiele zalet.

ale jeszcze nie widzialem karty SD, ktora siegalaby predkosci odczytu przyzwoitego CF-a, a predkosc zgrywania fot na kompa to chyba jedyny czynnik, ktory ma dla mnie znaczenie w przypadku kart. oprocz oczywiscie bezawaryjnosci, w temacie ktorym rowniez nie widze jak SD moze podskoczyc CF.

jesli mam wybor, to absolutnie i zdecydowanie wole CF-a.
    www albo tez flickr

Strona 562 z 608 PierwszyPierwszy ... 62462512552560561562563564572 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów