Strona 554 z 608 PierwszyPierwszy ... 54454504544552553554555556564604 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 5 531 do 5 540 z 6075

Wątek: Co nowego u Canona? [Plotki]

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    no bo negatywnie (pod wzgledem puszek) to chyba sie nie da
    Lepiej tego za głośno nie wypowiadać - szczególnie jak się przypomni jedno z haseł reklamowych Canona - było tam coś o "you can....." .
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 11-05-2011 o 12:45
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

gripa nie uzywam, ale co do roznicy (do 1Ds, bo 1D mnie kompletnie nie interesuje) - to jak policze realnie, tj. z zapasowym akku, to jest blizej 0,6kg niemniej faktycznie nie ma jakiejs tragedii.
    Jeśli nie ma mrozu to zapasowe aku w 1D Mk III i IV oraz w 1Ds Mk III można sobie odpuścić bo to trochę tak jak noszenie zawsze w kieszeni zapasowych sznurowadeł (żeby nie było, ja zapasowe aku do 1Dynki zazwyczaj noszę... ale przez rok nie zdarzyło mi się ani razu go użyć).
    tylko mi ten 1Ds nie jest potrzebny, skoro 5D zasadniczo spelnia swoje zadanie. zreszta, to nie jest jakos tak, ze w 1Ds na przyklad... nie wiem... ma rozwiazane bolaczki 5D... typu... niech sie zastanowie... dodupnego rozwiazania MLU? bo jest to rownie porabane spluwanie przez prawe ramie trzymajac sie za lewe ucho i podnoszac prawa noge
    Wywalasz sobie do definiowalnej zakładki skrótów użytkownika w menu i masz dostępne za pomocą trzech kliknięć i jednego machnięcia joystickiem. Tą definiowalną zakładkę wprowadzili razem z 1D Mk III, a w serii xxD pół roku później, w 40D.
    ale realnie, to 5D mkI poki co mi dziala i nie mam zadnego parcia na zmiane puszki. i przszlosc w wykonaniu Canona moze mnie tylko pozytywnie zaskoczyc...
    Jako i ja, acz nie ukrywam że po miesięcznym zaprzyjaźnianiu się z 1D ergonomia i guzikologia wszystkich innych puszek zaczęła mnie mocno wk... znaczy się denerwować :-D Szybkie konsultacje przeprowadzone po tym fakcie wykazały że tak się robi prawie każdemu, kto zamiast po nowe amatorskie body sięgnie po 1Dynkę z demobilu.
    ....no bo negatywnie (pod wzgledem puszek) to chyba sie nie da
    Wypuszczą coś takiego w wersji cyfrowej

i się zdziwisz :-D
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MacGyver Zobacz posta
    Wywalasz sobie do definiowalnej zakładki skrótów użytkownika w menu i masz dostępne za pomocą trzech kliknięć i jednego machnięcia joystickiem. Tą definiowalną zakładkę wprowadzili razem z 1D Mk III, a w serii xxD pół roku później, w 40D.
    tak to i w 5D w sumie mam, bo jak ustawisz, zeby menu zapamietalo ostatnia wybrana pozycje, to to u mnie normalnie jest C.fn. wiec tez dwa klikniecia i jeden obrot (czuje sie, jakbym opisywal kombosy do Mortal Kombat, no ale w koncu... przyjazny interfejs uzytkownika). z tym, ze potem i tak trzeba przestawic single shot na timer.
    wiec koniec koncow tak czy siak to jest do du*.. znaczy pupy

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Lepiej tego za głośno nie wypowiadać
    to bylo szeptem napisane, jakby ktos pytal :-D
    www albo tez flickr

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

wiec koniec koncow tak czy siak to jest do du*.. znaczy pupy
    Nie no, w 40D miałem ustawione i to naprawdę był moment bo w 5D czy innym 20D korzystanie z tej funkcji jest istotnie mocno upierdliwe.
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Domyślnie

...to nie jest jakos tak, ze w 1Ds na przyklad... nie wiem... ma rozwiazane bolaczki 5D... typu... niech sie zastanowie... dodupnego rozwiazania MLU?
    A co jest nie tak z MLU w 5DII?
    nowa strona | www.epicure.pl | polub moje zdjęcia | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu

Pełne uzależnienie
    Miasto
    127.0.0.1

Domyślnie

tak to i w 5D w sumie mam, bo jak ustawisz, zeby menu zapamietalo ostatnia wybrana pozycje, to to u mnie normalnie jest C.fn. wiec tez dwa klikniecia i jeden obrot (czuje sie, jakbym opisywal kombosy do Mortal Kombat, no ale w koncu... przyjazny interfejs uzytkownika). z tym, ze potem i tak trzeba przestawic single shot na timer.
    Trzeba, nie trzeba i raczej nie trzeba, bo tylko można. Można też użyć wężyka i nie trzeba wtedy timera. A w ogóle to nie wiem co za problem, bo chyba zaraz potem nie zmienia się na single czy servo w sytuacjach landszaftowych lub innych architektonicznych. WięC spokojnie sobie ustawiamy przed foceniem i już tak zostaje... Przynajmniej ja tak robię.
    Cytat Zamieszczone przez epicure
    A co jest nie tak z MLU w 5DII?
    No w zasadzie mogłoby mieć komendę głosową
    Ostatnio edytowane przez dr11 ; 11-05-2011 o 13:28
    .

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dr11 Zobacz posta
    Trzeba, nie trzeba i raczej nie trzeba, bo tylko można. Można też użyć wężyka i nie trzeba wtedy timera.
    mozna. chociaz dla mnie szybciej jednak przelaczyc

Cytat Zamieszczone przez dr11 Zobacz posta
    A w ogóle to nie wiem co za problem, bo chyba zaraz potem nie zmienia się na single czy servo w sytuacjach landszaftowych lub innych architektonicznych.
    a owszem, zdarza mi sie. nie chcesz, zebym cytowal wypowiedzi po takim zdarzeniu

nie no, po 6 latach w EOS-ie nauczylem sie pilnowac, ale to nadal, w miare regularnie, mnie wpienia. zdjec przez to wielu nie stracilem, bo nie foce czesto tematow, ktore moga uciec, ale durnota tego rozwiazania az prosi o poprawe. a niestety MLU to dla mnie spora czesc fot...
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie
    Miasto
    127.0.0.1

Domyślnie

Z tym wężykiem to się włączam najczęściej w miejscach, gdzie się snują ludzie a czasy nie są na tyle długie, żeby z nich dusze uleciały Wtedy łatwiej wstrzelić się w moment ze strzałem migawki niż na timerze. Ale to taka dygresja, tragedii nie ma choć na lepsze rozwiązanie również bym się nie obraził
    .

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

ja weza tez uzywam do MLU, gdzie nie chce "zgadywac" tych 3s, tylko chce w odpowiednim momencie wyzwolic. czasem nawet i bez weza, bo przy szerokim kacie to bardziej wyglupianie sie jest

ale przy pracy z telerurka na statywie... rzadko przewiduje w ogole nie korzystanie z MLU...
    www albo tez flickr

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Niestety Nikon się imho nie popisał i 24G i 35G nie powalają optyką, brak również 85G i 135G więc kotlet majstry jakby straciły nadzieję. Piszę oczywiście o targecie puszek 5D/D700.
    Sprostuję, jest AF-S 85/1.4 G.
    Nikon, Leica, Hasselblad, Mamiya, FKD i jeszcze kilka innych ...

Strona 554 z 608 PierwszyPierwszy ... 54454504544552553554555556564604 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów