Strona 553 z 608 PierwszyPierwszy ... 53453503543551552553554555563603 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 5 521 do 5 530 z 6075

Wątek: Co nowego u Canona? [Plotki]

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Rozumiem, że szkło f/1,2 lub f/1,4 to już zbyt duża ciemnica dla tych wyrafinowanych zastosowań. Ale pocieszę Cię - pozostałe Twoje marzenia spełni zapewne każda puszka FF dostępna obecnie na rynku.
    Wtedy fociłem 85L, brakowało z 1 EV, 20D, 3200, 1/40 a i była lampka z boku.
    co do puszek:
    D3 (w domyśle D3s) kloc, to trzeba podźwigać z pół godziny na szyi z 200/2VR żeby się samemu przekonać.
    D700 odpada, kupiłbym to prawie tylko i wyłącznie pod 200/2 a te jak porównywałem w Canonie zauważalnie lżejsze, więc
    5D - chimeryczny dalmierz (sprzęt/szkła po imprezie w jedynej takiej miejscówce w Polsce )
    5D2 - wciąż dalmierz, wciąż klik-klak
    1Ds - kloc

Trzeba iść do przodu, trzeba wymagać to co system jest w stanie zaoferować tj. ultra jasne stałki typu 50/1L II w komplecie ultra fajnymi optycznie zoomami F4/IS. Do tego body FF, którego tryb serwisowy będą w stanie ogarnąć...
    ... puszka dokładnie wymiarów 5D classic (plus większy/wyższy "kiosk" oczywiście)

Jeśli ktoś myśli, że zwariowałem zawsze może wyedytować swoją listę ignore
    the silence is deafening

Bywalec Awatar darnok
    Miasto
    Jelenia Góra

Domyślnie

Czekam na 5D mkIII by zobaczyć jakie nowosci, potrzebuje drugiej szybkiej puszki dla wygody pracy, ale jezeli prorocze posty z CB sie sprawdza i mkIII nic nie wniesie to sklonie sie do 1D IV, nie za bardzo mi sie to podoba ale trzeba będzie jakoś sie organizowac.

Co do klockowatosci 1D to 5D uzywam z gripem i bardzo mi sie podoba mozliwosc odpinania go w ramach reduckji masy, bo na takiej wycieczce w gory to kazdy kilogram sie liczy...
    a 5D mk II + grip + 70-200@2.8 IS + 580EX i zawieszenie tego na szyi to odcina krew do mózgu

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    D3 (w domyśle D3s) kloc, to trzeba podźwigać z pół godziny na szyi z 200/2VR żeby się samemu przekonać.
    No tak, koniecznie z 200/2VR, a nawet Sigmą 200-500/2.8
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    No tak, koniecznie z 200/2VR, a nawet Sigmą 200-500/2.8
    ?
    A jest w Nikonie jakieś inne naprawdę fajne szkło FX (nie liczę 14-24 bo to 200/2VR baby)?
    the silence is deafening

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

?
    W sensie takim, że waga korpusu przy takiej rurze nie będzie miała istotnego znaczenia, D90 z 200/2VR równie mocno da się we znaki.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Jeśli ktoś myśli, że zwariowałem zawsze może wyedytować swoją listę ignore
    Pawle, w odniesieniu do tej i innej Twojej wypowiedzi (z tematu o 5DII), oczywiście marzenia sa piękne i trzeba je mieć. Bez marzeń świat jest zbyt rzeczywisty, żeby nadawał sie do życia.
    Niestety, nawet najlepsze błony światłoczułe nie dają takich cudownych efektów, żeby zaspokoić niektóre "pożądania", a co dopiero cyfra. Zawsze będzie jakiś kompromis, zawsze będzie czegoś brakowało. Chociaż, rzeczywiście, mimo że jestem zadowolonym uzytkownikiem AF w półamatorskim 5DmkII, marzę o tym, żeby był szybszy, starając się zrobić amatorskie zdjęcie mojemu psu, biegnącemu do mnie z wywalonym jęzorem i wywróconymi oczami, A kiedy ulotne światło księżyca muska delikatne kształty mojej śpiącej żony, też chciałbym mieć ISO milion bez szumu.
    Ale obawiam się, że za naszego życia nie będzie na rynku dostępne żadna wystarczająca superczuła matryca bez bandingu, żeby nie można było chcieć lepszej. Więc by nasze wymagania spotkały się z realem, albo zmuszeni jesteśmy do błyskotliwej kariery w słuzbach wywiadowczych USA, albo pędzel i sztalugi. W innym przypadku, pozostaje nieskończony "OS" i marzenie, że może kiedyś, ktoś, jak Prometeusz, odbierze bogom i da ludziom
    Z tym, że - cholera by to wzięła - sztalugi, płótno, farby i pędzle, to też straszny "kloc"
    Wracając do tematu, jeśli 5dIII nie poprawi nic w kwestii AF, to podobnie jak Akustyk i MacGyver, też mnie "na niego nie naciągnął"
    Ostatnio edytowane przez dinderi ; 11-05-2011 o 11:13
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    i teraz... na diabla amatorowi w plecaku 1,5-kilowy kloc 1D(s) (o wymiarach nawet nie mowie) z calym pierdylionem knefli i nie wiadomo jakich funkcji?
    Poużywałbyś przez tydzień to byś wiedział po kiego diabła :-D
    5D z gripem nie jest wiele mniejsze ani też lżejsze i powiem Ci że jeśli nawet wejdzie sensowne 5D Mk III to ja i tak będę się mocno zastanawiał czy nie zapolować na umiarkowanie śmiganego 1Ds Mk III.
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MacGyver Zobacz posta
    Poużywałbyś przez tydzień to byś wiedział po kiego diabła :-D
    a jakbym ponosilbym przez tydzien na wyjezdzie, to tez bym wiedzial, dlaczego nie chce go

tak serio... nie ujmujac, ale mam na plecach normalnie 8kg, 1Ds dolozylby tu minimum 1kg. niby nie duzo, ale jak sie lata z plecakiem 10 godzin dziennie przez bity tydzien, to naprawde juz 8kg to jest granica akceptowalnosci.

inna kwestia, ze nie zawsze foce w NL czy krajach o podobnym poziomie bezpieczenstwa osobistego, a 5D mimo wszystko jednak nieco mniej sie rzuca w oczy. nie jest to kluczowa sprawa, ale wole w ta strone niz w druga.

5D z gripem nie jest wiele mniejsze ani też lżejsze i powiem Ci że jeśli nawet wejdzie sensowne 5D Mk III to ja i tak będę się mocno zastanawiał czy nie zapolować na umiarkowanie śmiganego 1Ds Mk III.
    a ja ostatnio kombinuje w jakies 18-125/18-135/18-200 do trabanta jako drugi korpus. taki, ze jak chce, to Verteksa z zapakowana 5-tka i elzbietarnia zostawiam w hotelu, a wydmuszke biore na dreptanie po miescie
    www albo tez flickr

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    a jakbym ponosilbym przez tydzien na wyjezdzie, to tez bym wiedzial, dlaczego nie chce go
    tak serio... nie ujmujac, ale mam na plecach normalnie 8kg, 1Ds dolozylby tu minimum 1kg. niby nie duzo, ale jak sie lata z plecakiem 10 godzin dziennie przez bity tydzien, to naprawde juz 8kg to jest granica akceptowalnosci.
    Różnica w masie 5D i 1D to 0,4 kg, jeśli dodasz gripa wyjdzie jeszcze mniej.
    inna kwestia, ze nie zawsze foce w NL czy krajach o podobnym poziomie bezpieczenstwa osobistego, a 5D mimo wszystko jednak nieco mniej sie rzuca w oczy. nie jest to kluczowa sprawa, ale wole w ta strone niz w druga.
    5D bez gripa bo z nim, dla przeciętnego napakowanego matoła czy innego brudasa, nauczonego żyć za cudze, to jedno i to samo.
    Ja swoją piątkę "rozgripowałem" raz, jak lazłem na Mont Blanc. Tyle że tam, z racji na różnicę wysokości, ograniczenie pojemności plecaka tak by nie utrudniał za bardzo poruszania się i dość sporą ilość absolutnie niezbędnych gratów do zabrania musiałem powalczyć o każde 100g i 100 cm3 :-)
    Nie zmienia to faktu że rozumiem iż znakomitej większości fotoamatorów, a w szczególności fotoamatorek, różnicę robi każde dodatkowe 0,5 kg. Dla polityki marketingowej Canona znaczenie ma chyba jednak głównie to że po pierwsze większość amatorów woli kupować aparaty nowe a po drugie zaś, ilość Ds-ów na rynku wtórnym jest bardzo mocno ograniczona i to się raczej nigdy nie zmieni.
    a ja ostatnio kombinuje w jakies 18-125/18-135/18-200 do trabanta jako drugi korpus. taki, ze jak chce, to Verteksa z zapakowana 5-tka i elzbietarnia zostawiam w hotelu, a wydmuszke biore na dreptanie po miescie
    Ja w takich kombinacjach poszedłem krok dalej i od dłuższego czasu myślę o czymś z serii G i lampce, mniejszej od 430EX :-)
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Różnica w masie 5D i 1D to 0,4 kg, jeśli dodasz gripa wyjdzie jeszcze mniej.
    gripa nie uzywam, ale co do roznicy (do 1Ds, bo 1D mnie kompletnie nie interesuje) - to jak policze realnie, tj. z zapasowym akku, to jest blizej 0,6kg niemniej faktycznie nie ma jakiejs tragedii.

tylko mi ten 1Ds nie jest potrzebny, skoro 5D zasadniczo spelnia swoje zadanie. zreszta, to nie jest jakos tak, ze w 1Ds na przyklad... nie wiem... ma rozwiazane bolaczki 5D... typu... niech sie zastanowie... dodupnego rozwiazania MLU? bo jest to rownie porabane spluwanie przez prawe ramie trzymajac sie za lewe ucho i podnoszac prawa noge

nie no, tak bez robienia sobie jaj - ja raczej wierze, ze 5D mkIII bedzie sensowny, bo mi to gabarytowo/ficzerowo odpowiada. ale realnie, to 5D mkI poki co mi dziala i nie mam zadnego parcia na zmiane puszki. i przszlosc w wykonaniu Canona moze mnie tylko pozytywnie zaskoczyc, no bo negatywnie (pod wzgledem puszek) to chyba sie nie da
    www albo tez flickr

Strona 553 z 608 PierwszyPierwszy ... 53453503543551552553554555563603 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów