Strona 54 z 608 PierwszyPierwszy ... 444525354555664104154554 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 531 do 540 z 6075

Wątek: Co nowego u Canona? [Plotki]

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    Wytrzymasz przynajmniej rok bez szkła?
    Bo pewnie wcześniej i tak nie będziesz miał szansy kupić. A potem jeszcze czas jak kupią i przetestują głupsi, którzy chcą zaryzykować kasę, kolejny czas na dyskusje, czy warto i dlaczego nie nikon...
    Tak tylko dla future references cytuję i czekam na update czy to 35L czy innych "twoich szkieł" i zastanawiam się kiedy na forum ujrzymy kubki reloaded z 35II... a by pozostać w temacie

wklejam wywiad z prawdziwym Chuckiem

Odpowiadając koledze nt. UWA do 50D - ef-s 10-22 lub nowa Sigma 10-20 II. Miałem 10-22 i szkło było bajka (przynajmniej na 20D). Jednak muszę dodać, że miałem dwie sztuki tego ef-s'a i jedna była wybitna optycznie (biorąc pod uwagę rozmiar/cenę) a druga niestety tragiczna (optycznie), także trzeba w przestrzelać przed zakupem.
    the silence is deafening

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Tak tylko dla future references cytuję i czekam na update czy to 35L czy innych "twoich szkieł" i zastanawiam się kiedy na forum ujrzymy kubki reloaded z 35II... a by pozostać w temacie
    Tak się zastanawiam, czy Ty to sobie notatki prowadzisz, czy masz taką doskonałą pamięć :-D
    Normalnie strach coś napisać, żeby tego później nie wywlekli..
    Ale na razie trzymam się swojej wersji, od dobrych kilku lat.. W tym roku może z raz się złamię (85), ale to jeszcze się zobaczy.
    Jarek

Pełne uzależnienie Awatar dziobolek
    Miasto
    Dublin/Ireland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ArturBonoVox Zobacz posta
    a kto ostatnio zrobil fajne zdjecie?
    Jeśli masz na myśli FischEye, to zajrzyj TUTAJ.

Pozdrówka!
    "Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
    Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"

50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
    tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wywiad
    For example, setting the aperture or locking it at a certain ISO--why are those features not there?
    Westfall: In the beginning, we had to take into account that there are going to be a fair amount of users out there who are into the customization aspect, but the overall customer profile on this camera (the 5D Mark II) includes a lot of amateurs as well. Anything we can do to give those customers automation on the basics of video, including exposure, shutter speed, aperture, and ISO--those are things that will make it easier to produce high-quality footage without that much experience.
    Czy wam też wydaje się, że to jest dość słaby argument? W takim razie po co jest tryb M w 5dmk2? Przecież "amateur" i tak sobie z tym nie poradzą i "automation" będzie dla nich lepszym wyborem. Co za #@$!

Domyślnie

mi sie wydaje ze to po prostu bezczelne robienie z ludzi glupkow... Tym tokiem myslenia mozna zostawic sam automat takze dla zdjec...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez micles Zobacz posta
    Czy wam też wydaje się, że to jest dość słaby argument?
    Zły fragment cytujesz

Cytat Zamieszczone przez Chuck Westfall
    but it's a generation 1.0.
    Co za #@$!
    C'est la vie, ale o wiele ciekawszy jest fragment dslr vs. camcorder odnośnie gęstości pikseli: 6.4 vs. 1.7 (mikron) - jak widać jeszcze wszystko przed nami
    the silence is deafening

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Czy wam też wydaje się, że to jest dość słaby argument? W takim razie po co jest tryb M w 5dmk2? Przecież "amateur" i tak sobie z tym nie poradzą i "automation" będzie dla nich lepszym wyborem. Co za #@$!
    to nie jest slaby argument. 5D to jest, z amerykanskiego czy japonskiego punktu widzenia, aparat dla ksiegowego, nauczyciela (no dobra, nie kazdego nauczyciela ), accounta czy informatyka. nie dla profesjonalisty.

ten sprzet kosztuje okolo 3000$ z lensem. to jest zasieg finansowy przyzwoicie zarabiajacego amatora w kraju zachodnim. i to jest bardzo duza grupa targetowa dla 5D.

tak realnie. sam Westfal, jesli mnie pamiec nie myli, pisal kiedys o rynku docelowym 5D i ten aparat byl krojony pod japonskich ksiegowych. bo mieszkancy kraju przekwitlej wisni sa niewiarygodnymi onanistami sprzetowymi, a jak maja kase (a ksiegowi maja) to ja wydaja na gadzety elektroniczne, ktorymi "jaraja sie jak male misie". i to jest duza grupa nabywcza. i ja bym raczej, zamiast oburzenia na automatyzacje, cieszyl sie, ze ten aparat nie spiewa i tanczy a na ekranie nie ma tamagotchi

nie patrz z punktu widzenia malego kraju o relatywnie niskich zarobkach. bo to jest taka mala kropeczka na mapie marketingu Canona.
    www albo tez flickr

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

C'est la vie, ale o wiele ciekawszy jest fragment dslr vs. camcorder odnośnie gęstości pikseli: 6.4 vs. 1.7 (mikron) - jak widać jeszcze wszystko przed nami
    No z dalszej części tego wywiadu wynika jasno, że dla nich wyścig na mpx się nie skończył. Także matryce 20 i więcej mpx w cropie to tylko kwestia czasu imho.
    Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    to nie jest slaby argument. 5D to jest, z amerykanskiego czy japonskiego punktu widzenia, aparat dla ksiegowego, nauczyciela (no dobra, nie kazdego nauczyciela ), accounta czy informatyka. nie dla profesjonalisty.

ten sprzet kosztuje okolo 3000$ z lensem. to jest zasieg finansowy przyzwoicie zarabiajacego amatora w kraju zachodnim. i to jest bardzo duza grupa targetowa dla 5D.

tak realnie. sam Westfal, jesli mnie pamiec nie myli, pisal kiedys o rynku docelowym 5D i ten aparat byl krojony pod japonskich ksiegowych. bo mieszkancy kraju przekwitlej wisni sa niewiarygodnymi onanistami sprzetowymi, a jak maja kase (a ksiegowi maja) to ja wydaja na gadzety elektroniczne, ktorymi "jaraja sie jak male misie". i to jest duza grupa nabywcza. i ja bym raczej, zamiast oburzenia na automatyzacje, cieszyl sie, ze ten aparat nie spiewa i tanczy a na ekranie nie ma tamagotchi

nie patrz z punktu widzenia malego kraju o relatywnie niskich zarobkach. bo to jest taka mala kropeczka na mapie marketingu Canona.
    Tak nieco w nawiązaniu do tego co piszesz to kolejny wniosek jaki się nasuwa z tego wywiadu to to, że nie będzie taniego FF dla mas. Czymś takim właśnie jest 5D mkII .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    Ale na razie trzymam się swojej wersji, od dobrych kilku lat.. W tym roku może z raz się złamię (85), ale to jeszcze się zobaczy.

Koniecznie daj znać we wszystko o bokeh.

ps. Ty czekasz na swoje 85Ly a ja czekam już na twoje 200/2 - choć cena rodem z Zabójcza Broń 10 i 64/100 to obrazek mówi sam za siebie...miejmy nadzieję, że Adam ruszy Wasze/Ślubne towarzystwo.

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    No z dalszej części tego wywiadu wynika jasno, że dla nich wyścig na mpx się nie skończył. Także matryce 20 i więcej mpx w cropie to tylko kwestia czasu imho.
    Kiedyś japoński canon bolek na łamach eos magazine (uk) stwierdził, że dla nich nie ma "żadnego" ograniczenia. 100-150 MPx - possible maybe rather s00ner than later.

20 MPx w cropie? No to faby Sigmy będą pracować na 106% mocy
    Ostatnio edytowane przez gietrzy ; 09-04-2009 o 14:54
    the silence is deafening

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Tak nieco w nawiązaniu do tego co piszesz to kolejny wniosek jaki się nasuwa z tego wywiadu to to, że nie będzie taniego FF dla mas. Czymś takim właśnie jest 5D mkII .
    jesli taki wniosek sie nasuwa z wywiadu, to z niego, po mojemu, wynika jasno co Canon sadzi o mozliwosci wyprodukowania przez Playstation taniej matrycy FF

bo technologicznie to Canon moze klepac matryce z chocby 5D mkI za takie pieniadze, ze po wpakowaniu do korpusu (panstwo wybacza ten eufemizm) w desen "przeskalowany 350D" moglby sprzedawac to za mniej niz jakies 1200$ i na tym przyzwoicie zarabiac.

tylko, ze tego nie musi zrobic. bo konkurencja ledwo dochrapala sie w ogole matrycy FF i w najblizszych planach nie ma budzetowego FF. to i Canon woli sprzedawac za 2500$ zamiast za 1500$. ja ich nawet rozumiem :cool:
    www albo tez flickr

Strona 54 z 608 PierwszyPierwszy ... 444525354555664104154554 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów