Strona 545 z 608 PierwszyPierwszy ... 45445495535543544545546547555595 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 5 441 do 5 450 z 6075

Wątek: Co nowego u Canona? [Plotki]

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Ja tylko proszę mniej Mpx na rzecz DR i lepszy AF. Reszta może zostać :]
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    To dla odmiany Canon 35L :-)

znerwicowany bokeh

Początki nałogu Awatar Krasuski
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez allxages Zobacz posta
    Taaa i co wtedy? Dsy zaczna sprzedawac za polowe ceny? Słabo to widze...
    ale jest już tak od kilku miesięcy....

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ptr8 Zobacz posta
    A czy 17-55 w aktualnej postaci jest zły ? ja tam na swojego nie narzekam gdyby miał L w nazwie wpłynęłoby to tylko na 2 tys wyższą cenę największa porażka to brak is w 24-70 !
    17-55 f/2.8 IS jest optycznie OK, tyle, że jest zbyt drogi jak na wykonanie (i na zbyt częste problemy z tasiemką IS przy intensywnym użytkowaniu). Weź pod uwagę, że to jest cropowy odpowiednik szkła 27-88 f/4.5 dla FF. Czyli generalnie żaden cud (żeby nie powiedzieć - bieda), a cena jest wyższa niż np. 24-105 L f/4 IS.
    Nie powiem nic nowego, ale crop, aby traktować go całkiem poważnie, potrzebuje jasnych szerokich stalek i zoomów jaśniejszych od 2.8.

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tezmarek Zobacz posta
    Nie powiem nic nowego, ale crop, aby traktować go całkiem poważnie, potrzebuje jasnych szerokich stalek i zoomów jaśniejszych od 2.8.

Wydawać by się mogło, że długich, ostrych super telasów, no i dużo, b. dużo MPx.

A tak na marginesie to Janko (forum.olympusclub) bardzo ładnie pokazał gdzie dzisiaj jest Canon (i 7D i ztcp 600D) także tak naprawdę to Canon (jak i Panas) potrzebuje mocno popracować na zafarbami w cieniach. Co ciekawe Pentax #2 (#1 to oczywiście Nikon, co ważne 5100).

BTW. Ztcp już kiedyś odszczekałem, że 7D nie utrzyma palmy pierwszeństwa do ztcp 2012.
    the silence is deafening

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    A tak na marginesie to Janko (forum.olympusclub) bardzo ładnie pokazał gdzie dzisiaj jest Canon (i 7D i ztcp 600D) także tak naprawdę to Canon (jak i Panas) potrzebuje mocno popracować na zafarbami w cieniach. Co ciekawe Pentax #2 (#1 to oczywiście Nikon, co ważne 5100).

BTW. Ztcp już kiedyś odszczekałem, że 7D nie utrzyma palmy pierwszeństwa do ztcp 2012.
    Czy można Cię prosić o link do tego postu ztcp Janka?
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta

Wydawać by się mogło, że długich, ostrych super telasów, no i dużo, b. dużo MPx.
    ...
    Ale to już jest i ci co potrzebują to używają. A na szerokim kącie straszna bieda. Tak naprawdę Canon ma tylko jedną stałkę (za wyjątkiem teleobiektywów EF, które rzeczywiście dają radę) dla gęstego cropa - EF-S 60/2.8. I na tym na razie koniec. Okopali się i bardzo pilnują segmentacji.

Domyślnie

Używałem równolegle C i N przez około pół roku ( d700,5D,1dsII) w jpg nikon zdecydowanie przegrywa. Przy pracy z Rawem większych różnic nie stwierdziłem - z nikona obrazek jest bardziej kontrastowy co niekoniecznie jest zaletą

BeatX - jak chcesz to sobie zerknij do mojego portfolio - mówiłeś o przygotowaniach http://www.szymonolma.pl/portfolio/portfolio1.php - 20 % canon 80 % nikon - ja różnic w kolorach nie widzę.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bendsburg

Domyślnie

Ja bym od nowej piątki chciał 3 rzeczy, pewnego AF-a, może być 5 punktowy oraz perfekcyjnego pomiaru AE oraz dobrego WB.

Czyli AF, AE, WB i starczy.

www.pbase.com/arra
    4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
    Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu

Początki nałogu
    Miasto
    Ścinawa, Wrocław

Domyślnie

Dla mnie sprawa z APS-H jest prosta.... zabierze mi to canon to spadam do nikona
    chyba, ze canon wypusci wtedy FF 1D lepsze od odpowiednika nikona za mniejsze pieniadze

Strona 545 z 608 PierwszyPierwszy ... 45445495535543544545546547555595 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów