Nie przywiązywałbym się zbyt mocno do informacji z tego źródła.
Nie przywiązywałbym się zbyt mocno do informacji z tego źródła.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Akurat informacja o zakończeniu produkcji APS-H jest dość prawdopodobna. Niestety.
Taaa i co wtedy? Dsy zaczna sprzedawac za polowe ceny? Słabo to widze...
Ugh, jeżeli zakończą produkować APS-H to nieciekawie. Komplecik 1D + 1Ds to jest to!No chyba że będzie coś jak w Nikonie - FX i DX w jednej puszce.
Pozdrawiam, Krzysztof
nowa strona | www.epicure.pl | polub moje zdjęcia | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu
Jeżeli aktualnie połowę wydawnictw nie stać na 1D, które kosztuje połowę ceny 1Ds, to po takiej zmianie będzie tylko gorzej. A interes robi się różnie, czasami trzeba patrzeć też na konkurencję, bo w takim wypadku Nikon D3s będzie zdecydowanie bardziej opłacalny dla reportera.
Sam nie wiem, z jednej strony APS-H to coś co chyba nigdy nie powinno zaistnieć po prostu, ale mam wrażenie że ciężko teraz będzie z tego odejść (chyba, że przełącznik w body). Jak ktoś kupował 500mm pod x1.3 to wcale nie chce robić na 1Ds teraz.