Strona 525 z 608 PierwszyPierwszy ... 25425475515523524525526527535575 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 5 241 do 5 250 z 6075

Wątek: Co nowego u Canona? [Plotki]

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez darnok Zobacz posta
    tak sie zastanawiam skoro w coraz nizszych modelach oferuja "czułość ISO (od 100 do 6400) z możliwością zwiększenia do Hi 2 (odpowiednik ISO 25600)" - nikon d5100 to przykladowy taki 5DIII lub 1Ds IV bedzie musial miec iso od 25 do 25600 z mozliwoscia rozszerzenia do xmiliardow zeby przynajmniej na papierze to dobrze wygladalo
    i jeszcze Angry Birds i Spotify preinstalowane

bez jaj... to juz jednak nie ta polka. zwlaszcza 5-tka, ktora jest aparatem glownie studyjnym i landszaftowym, a w zadnym z tych przypadkow pierdylionowe ISO nie opuszcza uzytkownikom majtek... no, ISO 25 to juz by moglo, jakby bylo natywne.
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    pierdylionowe ISO nie opuszcza uzytkownikom majtek.
    No jak! Bez ISO mYljon?

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez siudym Zobacz posta
    No jak! Bez ISO mYljon?
    tak sie jakos sklada, ze ISO 1600 uzylem w 5D moze kilka razy na 2 lata i ze 30 tysiecy fot - ostatnio dobre 3 miesiace temu w ciemnym jak w du* u mu... Afroczecha wnetrzu katerdry na Hradczanach a rozszerzenie do 3200 mam na stale wylaczone.

i o zgrozo! nawet mi to nie przeszkadza.

wiem, nie znam sie, ja tylko foty robie w realu, nie na tablicach... :-D
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

zwlaszcza 5-tka, ktora jest aparatem glownie studyjnym i landszaftowym
    A właśnie. Jak to jest akustyk? Zastanawiam się właśnie, po co w landszaftach FF skoro i tak wszystko domyka się jak cholera?
    Chodzi o szerokość? Pytam, bo totalnie nie mój temat..

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez allxages Zobacz posta
    A właśnie. Jak to jest akustyk? Zastanawiam się właśnie, po co w landszaftach FF skoro i tak wszystko domyka się jak cholera?
    Chodzi o szerokość? Pytam, bo totalnie nie mój temat..
    nie wiem czy twoje pytanie bylo o "wymagac", "potrzebowac" czy "chciec", bo to sa osobne i bardzo rozne sprawy u mnie osobiscie rzecz wziela sie z "chcenia" duzego celownika i lepszego obrazka.

realne roznice z punktu widzenia landszafciarza to:
    1. celownik, w ktorym widac co sie fotografuje
    2. zaje* podatnosc na ruchy suwakami korekty tonalnej. crop absolutnie nie ma tego HiFi w kolorach (na przykladzie 450D, ktorego tez czasem uzywam, a matryce jak na cropa ma bardzo porzadna).
    www albo tez flickr

Domyślnie

tak sie jakos sklada, ze ISO 1600 uzylem w 5D moze kilka razy na 2 lata i ze 30 tysiecy fot
    a tak się jakoś sklada ze ja ISO 1600 uzyłem w 5d jakieś 70 000 razy w poprzednim roku
    iso 25 majtek mi nie sciąga
    Sebastian Małachowski

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Jak nie ma mocnych kontrastow, pogoda na to pozwala to w czym problem dac +2EV na ISO100 i RAW przeciagnac na -2 Dynamika wyrobi, jak przejaran w scenie nie bedzie i ISO 25 mamy w krajobrazie.

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez siudym Zobacz posta
    Jak nie ma mocnych kontrastow, pogoda na to pozwala to w czym problem dac +2EV na ISO100 i RAW przeciagnac na -2 Dynamika wyrobi, jak przejaran w scenie nie bedzie i ISO 25 mamy w krajobrazie.
    to oczywiste. z ISO ponizej 100 w landszafcie rozchodzi sie wlasnie o to, ze sa te kontrasty, albo juz korekta o +2, a chcialoby sie jeszcze dluzszy czas.

z tym ze to w praktyce nie jest jakies wielkie halo. mozna bez tego przezyc...
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków/Szczecin

Domyślnie

to oczywiste. z ISO ponizej 100 w landszafcie rozchodzi sie wlasnie o to, ze sa te kontrasty, albo juz korekta o +2, a chcialoby sie jeszcze dluzszy czas.

z tym ze to w praktyce nie jest jakies wielkie halo. mozna bez tego przezyc...
    A zgodziłbyś się na szum w ISO 25 taki, jak w ISO 400/ ISO 800 ? Bo przypuszczam, że jeżeli ktoś by to zrobił nie w oprogramowaniu, to działałoby to tak, że wzmacniacz przy przetworniku byłby forsowany (tak jak obecnie dla ISO powyżej natywnego)

zdRAWki
    Fotograf platoniczny

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

rozszerzenie do 3200 mam na stale wylaczone.
    wiem, nie znam sie, ja tylko foty robie w realu, nie na tablicach... :-D
    Bluźnierca!

3200 w klasyku jest tak czyściutkie, że osobiście nie widziałem powodu by schodzić niżej (tak samo w 350D), kiedyś pamiętam wyskoczyłem w Stanach w nocy z drabiną (zapomniałem statywu) i potem na kompie nie mogłem oglądać tych fotek na 100. Były jakieś takie sterylne.

Ale ja fotografowałem tablice w parku.... :-D
    the silence is deafening

Strona 525 z 608 PierwszyPierwszy ... 25425475515523524525526527535575 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów