Strona 522 z 608 PierwszyPierwszy ... 22422472512520521522523524532572 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 5 211 do 5 220 z 6075

Wątek: Co nowego u Canona? [Plotki]

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Gdyby istniala wyrazna luka w ryku to jestem pewien ze fachowcy z Canona dawno by ja wyczaili i szybciutko zapełnili. Ale z jakiegos powodu Tak sie nie dzieje, wiec byc moze zyski z wdrozenia nowego produktu nie sa wcale obiecujace tak jak tu sie wszystkim wydaje... My dysponujemy jedynie przeczuciami, Canon ma troche wiecej narzedzi do badania rynku i potrzeb

Domyślnie

"Luki" w rynku są, zapewne całkiem wiele ich jest. Ale samo ich istnienie nie jest wystarczające, żeby Canon mógł się nimi zainteresować. Tam jeszcze musiałby być popyt na tyle duży, żeby giganci skłonni byliby zaryzykować odejście od tzw. mainstreamu, który w sposób bezpieczny gwarantuje im dużo kapuchy ze sprzedaży sprzętu i wejść w coś kompletnie niepewnego i nieprzewidywalnego.
    nowa strona | www.epicure.pl | polub moje zdjęcia | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Dokładnie to samo napisałem w 2gim zdaniu.

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Mi się wydaje, że ani Canon, ani Nikon nie wejdą na poważnie w bezlusterkowce (sytuacja obu firm jest podobna i nie ma żadnych znaczących różnic w targetowaniu ich produktów).
    O ile wiem to mocno się mylisz.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez allxages Zobacz posta
    O ile wiem to mocno się mylisz.
    Mogę się mylić, ale Ty na pewno tego nie wiesz
    nowa strona | www.epicure.pl | polub moje zdjęcia | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu

Domyślnie

Zdziwisz się, ale ja właśnie to wiem.

Uzależniony Awatar Sławek
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

Zdziwisz się, ale ja właśnie to wiem.
    No to dawaj...

Domyślnie

Popatrz sobie na kapitał i przychody obu firm. Poczytaj o ogólnych problemach Nikona w sferze ekonomicznej. To są fakty, które mówią nam prostą rzecz: te firmy nie są w jednakowej pozycji.

Uzależniony Awatar Sławek
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

Popatrz sobie na kapitał i przychody obu firm. Poczytaj o ogólnych problemach Nikona w sferze ekonomicznej. To są fakty, które mówią nam prostą rzecz: te firmy nie są w jednakowej pozycji.
    Myślałem że masz coś konkretnego.
    A tak to dalej wróżenie z fusów.
    Wiesz...Kiedyś Enron był jednym z najpotężniejszych przedsiębiorstw na świecie....Wiesz jaki miał kapitał i przychody...

Domyślnie

Ale ja nic nie wróżę. Kompletnie nie interesuje mnie to czy będzie bezlusterkowiec czy nie i nie wchodzę w tą dyskusję. Zanegowałem tylko stwierdzenie, że Nikon i Canon są dokładnie na tej samej pozycji.

A jak miałbym wróżyć z fusów to bym prędzej obstawiał inwestycję w średni format, może nawet przejęcie Hassela. To tylko zrobiłoby z Canona jeszcze bardziej PRO dla onanistów i tych co patrzą w przyszłość, której nigdy nie dosiągną..

Strona 522 z 608 PierwszyPierwszy ... 22422472512520521522523524532572 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów