nowa strona | www.epicure.pl | polub moje zdjęcia | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Od patentu do masowej produkcji daleka droga. Popieram zdaniem Kolekcjonera, ze nie ma sie czym ekscytowac.. malo to patentów Canon zglaszal?
Z reszta jesli zrezygnuja z obecnego mocowania i stworza nowy bagnet to nie ma znaczenia czy bedzie to Canon, Nikon czy Sony, skoro optyka nie raczej bedzie pasowala i bedzie trzeba budowac nowa szklarnie![]()
Dla wielbicieli plotek (chociaż to nie jest plotka, tylko oficjalne stanowisko):
http://www.amateurphotographer.co.uk...ws_306394.html
Canon nie jest zainteresowany bezlusterkowcami.
nowa strona | www.epicure.pl | polub moje zdjęcia | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu
Tak, jak Nikon nie był zainteresowany zrobieniem pełnej klatki. Rynek zrobi swoje.
O obiektywach wiem prawie wszystko
O Nikonie to ogólnie krążyły kiedyś legendy poparte "badaniami naukowców", że Nikonikoniarze nie będą mieli pełnej klatki ze względu na bagnet .. no i co?![]()
Też bym tak chciał. Ale obawiam się że, będzie tak jak z silnikami elektrycznymi. Niby przyszłość, ale ceny dla najzasobniejszych portfeli i jeszcze mało propozycji (abstrahując od tego, kto wstrzymuje ten postęp). Przykładem tej przyszłości "W małych high-endowych aparatach z pełną klatką." jest Leica. I co z tego, że mała i ma pełną klatkę. Niestety jej udział w rynku pokazuje że ta przyszłość jeszcze nie trafiła pod strzechę. Nawet tak wyczekiwany X100, to nie jest pełna klata. Jeszcze długo przyjdzie nam poczekać na cyfrową generacje CANONETek - a szkoda.
Pozdrawiam Rysiek
Dokładnie, zobaczą ilu ****** jeszcze nie będzie omijać kupy na chodniku.
Przyjdzie Nikon to się zmieni punkt widzenia.
Njius oficjalny ma imho na celu utrzymanie sprzedaży ef-s na dotychczasowych poziomie a jaka prawda jest... pewnie testują cropa zamkniętego w pudełku po fajkach.
the silence is deafening
Pierwsze było Sony (nie uwzględniam u4/3), teraz pewnie dowalą nexem siódemką, drugi pewnie będzie Nikon i Canon robiąc w gacie wyskoczy łaskawie na końcu...
O obiektywach wiem prawie wszystko
i dalej nie maja. maja FXa zolci fanboys, z uporem godnym fanboys Apple'a, leciutko kupili nowa nazwe od dawna znanej rzeczy i powtarzaja jak, nie przymierzajac "aj nid en ajfon" (http://www.youtube.com/watch?v=FL7yD-0pqZg )
inna kwestia, ze to faktycznie jest minimalnie niepelna klatka, bo tam zdaje sie jakiejs czesci milimetra brakuje![]()
ale akurat co jak co, dla mnie stanowisko Canona jest w 100% wiarygodne. dzisiaj jeszcze jest swiezy dym o bezlusterkowce, ale na moje oko, to za 5 lat od dzis Canon bedzie gonil wiecej Rebeli niz Olympus i Panas swoich bezlusterkowcow. razem do kupy. wiec na diabla im babranie sie w ten rynek....