Strona 52 z 608 PierwszyPierwszy ... 242505152535462102152552 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 511 do 520 z 6075

Wątek: Co nowego u Canona? [Plotki]

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jago Zobacz posta
    Na optycznych pojawił się taki tekst:
    Po premierze Canona 500D i nowej lampy ucichły plotki na temat kitowego obiektywu EF-S 18-120 mm f/3.5-5.6 IS, a także następcy EF 50 mm f/1.4 USM, choć optymiści spodziewają się zobaczyć do końca tego roku co najmniej dwa nowe obiektywy od Canona. Być może będą to właśnie te dwa modele. Pojawiła się jednak zaskakująca, choć bardzo mało prawdopodobna informacja o możliwości wstrzymania produkcji popularnego 70-200 f/2.8L IS USM. Do takiego kroku miała by zmusić Canona słaba sprzedaż tego obiektywu, choć pod uwagę bierze się także możliwość wprowadzenia na rynek drugiej wersji 70-200.

Co o nim sądzicie Przecież w handlu czas to pieniądz
    Raczej prawda jak "w koszyku woda" jak mawiała moja prababcia 8).
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie [cr] the fisheye is dead, long live the ???

Cytat Zamieszczone przez canonrumors
    I talked with Canon tech support today and they said they are no longer going to produce the Canon 15mm fisheye!!
    To że nie produkują to pikuś, są jeszcze stany magazynowe no, ale czekamy:
    nowy silnik, nowe powłoki, nowa cena
    the silence is deafening

Pełne uzależnienie Awatar trampek
    Miasto
    Rzeszow, Poland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    To że nie produkują to pikuś, są jeszcze stany magazynowe no, ale czekamy:
    nowy silnik, nowe powłoki, nowa cena
    1000$ za fisza... aktualny daje obrazek naprawde ciezki do pobicia. ZA usm tyle kasy to nie wiem kto da. oczywiscie nie beidze mial wyboru jak mki przestana produkowac
    R5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 Max

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jago Zobacz posta
    (...)Pojawiła się jednak zaskakująca, choć bardzo mało prawdopodobna informacja o możliwości wstrzymania produkcji popularnego 70-200 f/2.8L IS USM. Do takiego kroku miała by zmusić Canona słaba sprzedaż tego obiektywu, choć pod uwagę bierze się także możliwość wprowadzenia na rynek drugiej wersji 70-200.
    Co o nim sądzicie Przecież w handlu czas to pieniądz
    To zaskakująca kwestia. 70-200/2.8L IS to w zasadzie standard dla fotoreportera - wystarczy popatrzeć na konferencje prasowe, wydarzenia polityczne, społeczne, sportowe, etc. Zawsze jest sporo fotoreporterów z tym 70-200 oraz drugim korpusem z jakimś szerokim kątem (tutaj to różnie, 16-38, 24-70 - bo jasne, ale widywałem też 24-105, 17-40)... Wycofanie 70-200/2.8L IS i pozostawienie pustej "dziury" jest nieprawdopodobne.

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KMV10 Zobacz posta
    Wycofanie 70-200/2.8L IS i pozostawienie pustej "dziury" jest nieprawdopodobne.
    Mysle ze jesli cos zrobia to bedzie zastapienie niz wycofanie.

Uzależniony Awatar Sławek
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

Samo stwierdzenie ,,słaba sprzedaż popularnego obiektywu,, zawiera w sobie sprzeczność.

Dopiero zaczyna Awatar ghash
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KMV10 Zobacz posta
    70-200/2.8L IS to w zasadzie standard dla fotoreportera
    ale trzeba dodać, że raczej tego z FF, bo na APS-C to jest już nieco za długi
    ale niektórzy 'portretowcy' twierdzą, że to jedno z lepszych szkieł ze względu na niesamowitą jakość obrazu dla f2.8, więc dziwi takie stwierdzenie
    chociaż może to marketing typu:
    canon - "kończymy ze sprzedażą"
    klienci - "NIE!!! wykupujmy wszystko z magazynów bo nie będzie!"
    canon - "ha ha! wreszcie wszystkie poszły!"
    :wink:

Zablokowany

Domyślnie

Kilka razy wracałem do 70-200/2,8. Nie wyobrażam sobie pracy redakcyjnej bez tego lensa. Używam go codziennie. O ile waham się co do 17-40 (ale tylko w tym zakresie, czy nie wejść w 16-35 - a nie pozbywać się szkła) o tyle 70-200 to mój obowiązkowy lens w torbie. Odkładam go tylko, gdy mam jakieś nocne manewry - nie lubię ,,spawary'' więc wówczas jako tele pracuje 85mm 1,8 na cropie 1,3. Czy warto zamienić 70-200/2,8 na 2,8 IS - dla funkcjonalności oczywiście tak, ale biorąc pod uwagę, że dziś za tego lensa wołają 8 koła to stanowczo nie.

Pełne uzależnienie Awatar Mellan
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Moze faktycznie maja pelne magazyny 2,8IS i na jakis czas starczy. Wstrzymanie produkcji to jakis sposob na ograniczenie kosztow w czasie kryzysu, a jak wzrosnie popyt to wystartuja z wersja mkII, prawdopodobne. Ewentualne "ssanie" usprawiedliwi wygorowana cene.
    Co do fisheye, moze szykuje sie L?
    C-F-K - forever

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mellan Zobacz posta
    Co do fisheye, moze szykuje sie L?
    Jeśli masz puszkę Canona to w zasadzie tylko dla L *

* - z małymi wyjątkami.
    ** - kiedy oni coś ostatnio wypuścili bez ringa?
    the silence is deafening

Strona 52 z 608 PierwszyPierwszy ... 242505152535462102152552 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów