Ja tylko dodam w kontekście "jakie to cuda Canon musi wypuścić żeby przeżyć", że wyniki finansowe grupy są świetne, wzrost sprzedaży praktycznie w każdym dziale (w szczególności w dslr też). Ciągle utrzymują też według danych gfk pierwsze miejsce na rynku w sprzedaży.
Dane te oczywiście nie stanowią obrazu całości rzeczywistości jest ona na pewno bardziej złożona ale w obliczu plotek o tym, że Nikonowi spada tu i tam może nie nakręcałbym się zbytnio informacjami co to Canon wypuści nadzwyczajnego.
W najbliższym czasie będą pewnie nowa/nowe wydmuszki w entrylevel.
Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 01-02-2011 o 15:11
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Czekam na 600d (i pieniążki tyż) znacznie bardziej niż na 5d mark III (wbrew pozorom w entry level muszą się bardziej starać niż w FF). Mam nadzieję, że się wkrótce doczekam (jeśli nie, nabędę taniej 550d). Moja lista oczekiwań jest dość skromna, mam nadzieję, że realistyczna:
- poprawiony sensor 18MPix (mniejsze szumy, może lepszy read-out pod kątem CDAF),
- poprawione Auto ISO (shutter limit),
- lepszy AF w video (cokolwiek to oznacza, tutaj mam największe obawy),
- full HD z centrum kadru.
Popierdółki typu uchylny ekranik czy pokrętło z blokadą mnie nie wzruszają![]()
Najsmutniejsze jest to, że obok Nikona zanotowali spadek udziału w rynku (chyba tylko UK) a zysk i tak ztcp o 26% przekroczył prorocze sny Maedy...
Czy któryś Rebel miał mniej MPx niż poprzednicy?
I to po news'ie SR5 o 24 MPx w następnym aps-c wynalazku od Sony?
W tym segmencie sprzedają się MPx i full ha de.
Ja czekam na hi-rez EVF do manualnego ostrzenia Sigmami i Tamronami.
the silence is deafening
A 25 wystarczy?
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
To fakt, nie miał nawet tyle samo. Niemniej i tak na razie Canon na tej półce jest do porzodu.
Ale zdaje się, że to półkę wyżej ma się zdarzyć?
Raczej się nie doczekasz. Po pierwsze, że EVF, a po drugie szkła innych producentów nie istnieją![]()
Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.
---Moje zdjecia na FB---
Kapitan Wagner