Strona 493 z 608 PierwszyPierwszy ... 393443483491492493494495503543593 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 4 921 do 4 930 z 6075

Wątek: Co nowego u Canona? [Plotki]

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MacGyver Zobacz posta
    ale to i tak segment, który wywołuje zdecydowanie mniejsze emocje.
    Ale imo przydatny : ptasiarze, ubodzy fotorepo i średniozamożni filmowcy 60fpsowi się cieszą

Pełne uzależnienie Awatar gavin
    Miasto
    Czeladź

Domyślnie

nie będzie taniego FF, będzie 5D III 40MPix af z 7D za 10tysi i tyle

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań, WLKP

Domyślnie

W jakim celu miałby w 2011 roku pokazać się jakiś 5d mkIII? Spada sprzedaż mkII??? Przecież Canon to firma jak każda inna i nie będzie zabijać dobrze rotującego produktu, żeby zadowolić kilkunastu uczestników forum internetowego. Czy w tej klasie sprzętu i za taką cenę jest lub będzie jakaś nowa konkurencyjna alternatywa? Póki nie, to dziękujcie że jest 5d mkII.
    60d pokazał w którą stronę Canon idzie. I jeżeli będzie jakaś nowa półprofesjonalna lustrzanka, to już raczej 7d mkII. Tyle, że znowu pytanie: po co w 2011???
    Myślę, że prędzej zobaczymy kolejne modele w klasie cenowej niższej niż 1000Euro i niższej niż 500Euro, bo tam są klienci, którzy w miarę upływu czasu będą chcieli zmieniać aktualnie posiadane kompakty na lustrzanki.
    Natomiast pewnie coś powinno pokazać się w klasie profi.

Ja osobiście natomiast (w ramach życzeń noworocznych) oczekiwałbym raczej zamiast nowych puszek - nowych szkieł. Np. 24-70 2.8 IS lub !! 24-135 2.8 IS poniżej 1000Euro Marzenia, nie? No to cóż, lepiej więc realnie poczekać na Tamrona 24-75 2.8 IS ...

Pełne uzależnienie Awatar gavin
    Miasto
    Czeladź

Domyślnie

a dlatego że ten af w piątce to wstyd i chyba nawet twardogłowi w canonie pomacali d700.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań, WLKP

Domyślnie

macali macali i 5d mkII wybrali ...
    wszyscy piszą o wstydzie, po czym kupują Canona i robią zdjęcia ...

Coś już napisał
    Miasto
    Gdynia | Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gavin Zobacz posta
    nie będzie taniego FF, będzie 5D III 40MPix af z 7D za 10tysi i tyle
    Biorę jak tylko na półce zobaczę
    This isn't happiness, or maybe perhaps, it is

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cos mi sie wydaje ze 5D2 pozostanie jeszcze nieco na rynku, az nasycenie tym produktem nie nasiagnie wiekszego pulapu. Jak juz 5D2 zaczna sie walac po smietnikach Canon wypusci nastepce .. pytanie tylko, czy godnego?

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czacha Zobacz posta
    Cos mi sie wydaje ze 5D2 pozostanie jeszcze nieco na rynku, az nasycenie tym produktem nie nasiagnie wiekszego pulapu. Jak juz 5D2 zaczna sie walac po smietnikach Canon wypusci nastepce .. pytanie tylko, czy godnego?
    Jak dopuszczą do pełnego nasycenia, to będzie musiała znacząco spaść cena. Oprócz tego następca będzie musiał mieć to "coś", aby liczni posiadacze MKII zechcieli kupić MKIII - i nie wystarczy odchylany ekran, a numery w stylu "brak mikroregulacji" nie przejdą . Dlatego MKIII pojawi się odpowiednim momencie, czyli wtedy, gdy cena MK II będzie jeszcze wysoka i będzie jeszcze sporo zastanawiających się nad kupnem MKII. Równo z wprowadzeniem nowego modelu zaprzestanie się produkcji MKII - będzie można wtedy przywalić konkretną cenę za MKIII. W takim wariancie w MKIII będzie można pozostawić jakieś konkretne miny (do usunięcia w MKIV ) Ja stawiam na taki scenariusz.

Dopiero zaczyna Awatar Tymekmac
    Miasto
    Toruń/Wawa/Pzn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tezmarek Zobacz posta
    W takim wariancie w MKIII będzie można pozostawić jakieś konkretne miny (do usunięcia w MKIV ) Ja stawiam na taki scenariusz.
    i tak zapewne będzie. Co do wypuszczenia mkIII stawiam na końcówkę 2012
    Aby zdobyć wielkość, człowiek musi tworzyć, a nie odtwarzać.

Bywalec Awatar marbo
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tymekmac Zobacz posta
    i tak zapewne będzie. Co do wypuszczenia mkIII stawiam na końcówkę 2012
    Przesadziłeś to by były 4 lata od premiery Mk II , ja myślę ze canon trzyma się okresu 3-letniego i na jesieni 2011 zobaczymy następce
    55D,16-200
    ----------------------------------------------

Strona 493 z 608 PierwszyPierwszy ... 393443483491492493494495503543593 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów