Strona 484 z 608 PierwszyPierwszy ... 384434474482483484485486494534584 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 4 831 do 4 840 z 6075

Wątek: Co nowego u Canona? [Plotki]

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bartek_902 Zobacz posta
    Chyba żartujesz,koledzy nikoniarze mówią to samu o wielu szkłach które my mamy a oni nie,prawda jest taka że ani my ani oni raczej nie bedą mieli tak szybko albo w ogóle ...
    Dokładnie, o 400/5.6 czy 300/4 IS mogą sobie pomarzyć już od dekady
    Pewnie parę innych konstrukcji f/4 też by się znalazło (nie jestem biegły w szkłach Nikona).

Pełne uzależnienie Awatar MariuszJ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Chyba żartujesz,koledzy nikoniarze mówią to samu o wielu szkłach które my mamy a oni nie,prawda jest taka że ani my ani oni raczej nie bedą mieli tak szybko albo w ogóle ...
    Znaczy się o których konkretnie mówią? Dodam: jeszcze. Uprzedzając: N70-200/4 jest w drodze, 135/2VR również.

Szkła które wymienił Jotes zasadniczo mało interesują taki plebs z forów internetowych jak ja. A N zawsze może się wybronić, że w tej klasie nie robi szkieł kompromisowych, tylko od razu maczugi 2.8. I takież posiada.
    Entuzjastyczny Neofita

Zablokowany
    Miasto
    Okolice Torunia

Domyślnie

MariuszJ, skoro N takim cudownym systemem jest - co Ty tutaj jeszcze szukasz? przecież N powinien mieć 80% rynku, a na razie co czytam to najczęściej wychodzi po równo 1:1 dla C:N. Widziałem wiele narzekań nikoniarzy na temat korpusów i podobne rozterki jak Twoje - następnie przesiadka na Canona. Jest też ta masa ludzi którzy po prostu robią zdjęcia nie przesiadają na forach i prowadzą rozterek czy N czy C. Biorą i czują się z nim dobrze. Pleciesz o fanbojach? Przecież w nikonie też skaczą tacy - i jednym z nich jesteś Ty. Co jakikolwiek temat wypisujesz nam czego to N nie ma.

Wracając do tematu. Ostatnio spotkałem się z opinią chłopaka z wydziału fizyki. Im większa matryca tym lepsze kolory. Stąd kupił 60D. Czekam teraz tylko na jego marudzenie, że aparat kolorów nie oddaje

Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez TomBlack Zobacz posta
    MariuszJ, skoro N takim cudownym systemem jest - co Ty tutaj jeszcze szukasz? przecież N powinien mieć 80% rynku, a na razie co czytam to najczęściej wychodzi po równo 1:1 dla C:N. Widziałem wiele narzekań nikoniarzy na temat korpusów i podobne rozterki jak Twoje - następnie przesiadka na Canona. Jest też ta masa ludzi którzy po prostu robią zdjęcia nie przesiadają na forach i prowadzą rozterek czy N czy C. Biorą i czują się z nim dobrze. Pleciesz o fanbojach? Przecież w nikonie też skaczą tacy - i jednym z nich jesteś Ty. Co jakikolwiek temat wypisujesz nam czego to N nie ma.
    N nie jest cudownym systemem. Ma sporo wad, ale w ostatnich kilku latach jednego nie można mu zarzucić - rozwija się i to do niego równają. Innowacyjni, jeszcze bardziej niż N, są również inni gracze tego rynku - choćby wyśmiewane Sony, Samsung, Panasonic.

Procenty udziału jakoś mnie nie przekonują, widzę że jednak ma to dla wielu znaczenie. Liczyłbym nawet na miejscu właścicieli Canonów na spadek udziału C, może któryś z tokijskich gnomów się wreszcie ocknie.

Skoro na pytanie "Co nowego u Canona?" odpowiedzieć nie ma jak... ja, wieloletni fanboy marki w końcu nie wytrzymałem, po prostu tyłek już za bardzo piekł. Ale tu na forum jest fajnie, więc póki nie zbanują...
    Entuzjastyczny Neofita

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    myslaem nawet o czyms takim (1Ds mkII zasadniczo mi nawet wystarcza), ale juz w tej chwili morduje mnie targanie 10kB sprzetu na grzbiecie przez caly dzien. jakby do tego mi doszedl jeszcze kloc wielkosci 1Ds, to bym centralnie kociokwiku dostal przy kladzeniu sie spac - a jestem dzisiaj po 3 dniach biegania po Pradze jak jakis cholerny mul foty daja rade, ale plecy przy wstawaniu rano czuje jak, nie przymierzajac, Siara Siarzewski
    1Ds MkIII waży 1210g, 5D MkI 810g (bez gripa, ale Ty nie używasz). Jesli odejmiesz od tego trzy zapasowe BP 511, po 80 g kazdy to różnica robi się naprawdę niewielka (wiem, do deesa też można zabrać zapas, ale w przypadku landszafcenia ma to takie samo racjonalne uzasadnienie jak zabieranie prezerwatyw na studencką popijawę na wydziale mechanicznym PWr).

Ten marek drugi mi też by w zasadzie wystarczył i myślałem o nim, ale doszedłem do wniosku ze jeśli mam już hobbystycznie ładować grube kzł w muzeum techniki o niech to będzie Fiat 131 Abarth a nie cyfrowa lustrzanka.

Inna sprawa że ja już jestem skażony jedynkami, i w każdym wyżej numerowanym body odnajduję to wewnętrzne fuj. A najnowszych nie muszę mieć bo od tego że wychodzi nowy model dotychczasowe nie zaczną robić gorszych zdjęć.

Dalej też utrzymuję że zrobienie zbyt dobrej piątki odebrało by Canonowi za dużo klientów na droższego o 150% deesa.
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MariuszJ Zobacz posta
    Uprzedzając: N70-200/4 jest w drodze, 135/2VR również.
    No, ale chcesz powiedzieć, że Canon siedzi na de i nic nie uprawia w swojej szklarni?
    Temat jest zawsze ten sam: nie dadzą nic czego pierwsze nie da Sony albo Nikon a i to nie zawsze bo Maeda San twierdzi, że "nikto mu nie będzie kazywał i już".
    the silence is deafening

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    mnie tak naprawde w 5D mkI brakuje tylko cech funkcjonalnych: **** MLU, kurtynki celownika, pewniejszych bocznych punktow AF (szybkosc mnie kompletnie nie boli, ewentualnie obecny rozklad moglby byc ciut lepszy), drabinki na 3EV, lepszego ekranika, LiveView. i tyle. konstrukcja mi gabarytowo i wagowo pasuje.
    Heheh, znowu d700 mam przed oczami

Ja jako uzytkownik 5dmkII ktory nie ma parcia na oprozniania portfela bylbym sklonny do grubszego wydatku w dwoch przypadkach:
    malo prawdopodobny:
    - trabant FF, moze byc nawet pentamirror, wielkosc 550D

Udoskonalony 5dII, ale to chyba predzej nikon kolor poprawi
    - lepszy AF
    - kukulka ze sterownaniem
    - lepsze cienie
    - brak bandingu
    - chetnie gps

Uzależniony Awatar Bartek_902
    Miasto
    DĘBLIN

Domyślnie

Znaczy się o których konkretnie mówią? Dodam: jeszcze. Uprzedzając: N70-200/4 jest w drodze, 135/2VR również.
    No dobra są w drodze,i co? ile bedzie kosztował nowy n70-200 f4 ? bo napewno nie tyle co canonowski odpowiednik czyli 2tys ...Krzykną na dzień dobry ze 3tys jak nie więcej
    EOS + L i kupa gratów ...

Coś już napisał
    Miasto
    Gdynia | Warszawa

Domyślnie

Przymierzałem się kiedyś do przesiadki na Nikona, kumpel kupił sobie D700 i używałem go swego czasu całkiem intensywnie. I powiem szczerze w porównaniu do 5dII szału jakiegoś nie ma. Ma toto lepszego autofokusa, ale też nie jest to jakiś skończony cud świata. Ot sprawny mechanizm, który jednak też się potrafi pomylić. Pixele, nie wiem o co wam chodzi, 21 mln. w canonie to ********a sprawa jest. Tym bardziej, że kompromis pomiędzy ilością a szumami jest bardzo dobry. 12 mln w Nikonie to żal.pl i jak dla mnie wada. Klawiszologia w nikonie jest kompletnie dla kosmitów, przycisków pierdyliard, kółka poumieszczane z ****, serio wolę się użerać z ds2 niż z D700.
    A co bym chciał w 5d3/3d? Więcej pixeli, jak na razie canonowi wychodzi godzenie tego z szumami. Lepszy AF i VideoRaw.
    This isn't happiness, or maybe perhaps, it is

Miasto
    Łódź

Domyślnie

No dobra są w drodze,i co? ile bedzie kosztował nowy n70-200 f4 ? bo napewno nie tyle co canonowski odpowiednik czyli 2tys ...Krzykną na dzień dobry ze 3tys jak nie więcej
    Myślę, że nie będzie odstawał od ceny 70-200/4IS i do tego należy go porównywać.

A założysz się, że cena 17-40/4LIS będzie w stosunku do N16-35/4VR takim samym jak ceny EFs15-85 i 16-85DX? Sprawdźcie mnie - startowo $1800, docelowo $1500. I będą łykać jak pelikany, z Akustykiem na czele
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    No, ale chcesz powiedzieć, że Canon siedzi na de i nic nie uprawia w swojej szklarni?
    Temat jest zawsze ten sam: nie dadzą nic czego pierwsze nie da Sony albo Nikon a i to nie zawsze bo Maeda San twierdzi, że "nikto mu nie będzie kazywał i już".
    Ostatnio głównie "a i to nie zawsze".
    Ostatnio edytowane przez MariuszJ ; 05-01-2011 o 16:18 Powód: Automerged Doublepost
    Entuzjastyczny Neofita

Strona 484 z 608 PierwszyPierwszy ... 384434474482483484485486494534584 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów