Strona 483 z 608 PierwszyPierwszy ... 383433473481482483484485493533583 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 4 821 do 4 830 z 6075

Wątek: Co nowego u Canona? [Plotki]

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez X tomicher X Zobacz posta
    czy uważacie że ta megapikselowa pogoń się kiedyś skończy ?
    czy przyszłość kolejnych modeli jest pod tym względem skazana na 40-50 megowe rozmiary ?
    mówię tu o aparatach pokroju 5d czy 1d
    Ja myślę, że to trochę taka ślepa uliczka, ale nikt nie ma odwagi się z niej wycofać i każdy brnie dalej.

A to dlatego, że na początku gdy matryce miały 2-4 mpx najlepszym niusem reklamowym, który zapewniał sukces sprzedaży były właśnie megapiksele - wiadomo - im więcej tym lepiej. Tak już zostało do dziś, i podejrzewam że żadne super duper stabilizacje czy full HD nie działają na konsumentów tak skutecznie jak te megapiksele. Trzeba też pamiętać że producenci foto zarabiają głównie na entry level (czy jakoś tak, generalnie 1000D, 400D, 550D etc - wiadomo - wolumen robi swoje) I pchają coraz więcej tych mpx, a przecież jakiś nowy 650D z 20kilkoma mpx nie może ich mieć więcej niż 5DmkIII. Tak więc 28 mega w nowym marku, jak najbardziej prawdopodobne.
    Nie istnieją reguły opisujące dobrą fotografię, są tylko dobre fotografie. Ansel Adams

Początki nałogu Awatar Krasuski
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MacGyver Zobacz posta
    No widzisz, ja już jakiś czas temu dałem sobie spokój z oczekiwaniem na 5D Mk III. Teraz czekam na 1Ds Mk IV... aby kupić w rozsądnej cenie Mk III z drugiej ręki :-)
    się dogadamy

Uzależniony Awatar mc_iek
    Miasto
    Kępa Niemojewska

Domyślnie

No widzisz, ja już jakiś czas temu dałem sobie spokój z oczekiwaniem na 5D Mk III. Teraz czekam na 1Ds Mk IV... aby kupić w rozsądnej cenie Mk III z drugiej ręki :-)
    A z używanym 1Ds nie jest jak z używaną wędką? Może się trafić na egzemplarz po pechowym wędkarzu, na który ryby nie biorą. Jak się trafi na 1Ds po kimś, kto w życiu dobrej foty nie zrobił?
    Nałómta siem odmieniwać kącufkuf po polskiemu!

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez X tomicher X Zobacz posta
    czy uważacie że ta megapikselowa pogoń się kiedyś skończy ?
    czy przyszłość kolejnych modeli jest pod tym względem skazana na 40-50 megowe rozmiary ?
    mówię tu o aparatach pokroju 5d czy 1d
    Imho nie, nie skończy się. Parę lat temu chwalili się (eos magazine), że w zasadzie 100-150 MPx to żaden problem. Ile? Z rok temu pokazali aps-h 120 MPx... i tak będą to skalować proporcjonalnie do kolejnych wersji szkieł. Zmieniać się będzie jakość/szybkość elektroniki.
    Ciekawi mnie czy Nikon czy Sony ich w końcu zmusi być by obok dalmierza 5D2 pokazać odpowiednik D3s, w sensie low light nie AK-47.
    Canon jest najbardziej bezczelną firmą i nie spodziewam się w najbliższym czasie np. ef-s 35/1.8 USM, ef-s 60/2hIS czy 400/5.6IS.
    the silence is deafening

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Canon jest najbardziej bezczelną firmą
    Nie miałes chyba do czynienia z producentem programu RAKS, firmą msn Przepraszam za offtopic
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Pełne uzależnienie Awatar MariuszJ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Canon jest najbardziej bezczelną firmą i nie spodziewam się w najbliższym czasie np. ef-s 35/1.8 USM, ef-s 60/2hIS czy 400/5.6IS.
    I będzie taką dalej, póki reakcją fanów na brak postępu będzie wzajemne sobie wmawianie, że postęp jest zbędny, bo wszystko czego potrzebują przecież już jest. No może poza coraz lepszymi filmikami i przyciskiem szybkiego aplołdu na fejsa.
    Entuzjastyczny Neofita

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

i nie spodziewam się w najbliższym czasie np. ef-s 35/1.8 USM, ef-s 60/2hIS czy 400/5.6IS.
    ef-s 35/1.8 będzie, pozostałe wymienione szkła to mrzonki, nigdy się nie ukażą.

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

myslaem nawet o czyms takim (1Ds mkII zasadniczo mi nawet wystarcza), ale juz w tej chwili morduje mnie targanie 10kB sprzetu na grzbiecie przez caly dzien. jakby do tego mi doszedl jeszcze kloc wielkosci 1Ds, to bym centralnie kociokwiku dostal przy kladzeniu sie spac - a jestem dzisiaj po 3 dniach biegania po Pradze jak jakis cholerny mul foty daja rade, ale plecy przy wstawaniu rano czuje jak, nie przymierzajac, Siara Siarzewski

mnie tak naprawde w 5D mkI brakuje tylko cech funkcjonalnych: **** MLU, kurtynki celownika, pewniejszych bocznych punktow AF (szybkosc mnie kompletnie nie boli, ewentualnie obecny rozklad moglby byc ciut lepszy), drabinki na 3EV, lepszego ekranika, LiveView. i tyle. konstrukcja mi gabarytowo i wagowo pasuje.
    z rzeczy, za ktore bym zaplacil i sie cieszyl, choc bezposrednio nie zachecilyby mnie do zakupu - jakies tam przyzwoite filmowanie, wbudowana kukulka, wbudowany GPS (albo opcjonalny ale akceptowalny cenowo i nie wielkosci miny przeciwczolgowej)

tylko tyle. mkI poki co zyje i nawet jak mu migawka zdechnie, to lokalny magik mi na dniach naprawi, wiec na chwile obecna nic w ofercie Canona mnie nie zacheca do zmiany tego stanu rzeczy. ale nie da sie ukryc, ze jest pare rzeczy w tym sprzecie, ktore by mi znaczaco ulatwily zycie i za ktore bym byl gotow zaplacic.
    a ze niestety nie sa to megapiksele, pierdylion fps-ow i funkcje filmowania w 132 fps-ach turboHD... sorry...
    www albo tez flickr

Bywalec Awatar Sielan
    Miasto
    Polska

Domyślnie

Prędzej N poprawi kolory i uzupełni szklarnię, niż Canon da nam to o co prosimy. Ale nie, to nie. Mnie się np. D3 bardzo podoba...
    30D + szpargały

Uzależniony Awatar Bartek_902
    Miasto
    DĘBLIN

Domyślnie

Prędzej N poprawi kolory i uzupełni szklarnię, niż Canon da nam to o co prosimy.
    Chyba żartujesz,koledzy nikoniarze mówią to samu o wielu szkłach które my mamy a oni nie,prawda jest taka że ani my ani oni raczej nie bedą mieli tak szybko albo w ogóle ...
    EOS + L i kupa gratów ...

Strona 483 z 608 PierwszyPierwszy ... 383433473481482483484485493533583 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów