Generalnie nie poszedłbym do nich, ale spytałem też o laptopy, więc niejako przy okazji. Mają egzemplarze przedprodukcyjne ? Pan w sklepie nie wiedział, o co chodzi.Ale uparcie twierdził, że można będzie niedługo ten aparat zamówić...
Generalnie nie poszedłbym do nich, ale spytałem też o laptopy, więc niejako przy okazji. Mają egzemplarze przedprodukcyjne ? Pan w sklepie nie wiedział, o co chodzi.Ale uparcie twierdził, że można będzie niedługo ten aparat zamówić...
O obiektywach wiem prawie wszystko
Czyli wychodzi, że WINMAR KŁAMIE??
Oj, jak nieładnie...
Jarek
IMHO jest to w 100% fake.
CanonRumors w kategorii CR2 (fakt, że nie najwyższej, ale CR2 się zazwyczaj sprawdzało) podaje, że NIE BĘDZIE 1Ds M4 w 2011!
Również jako CR2 podają, że w 2011 będzie 1D Mark V
oraz
kilka informacji o 5D Mk3:
- niestety będzie więcej Mpix
- system AF z 7D
- kilka nowych "features" (WTF? - geotagging czy wykrywanie uśmiechu?)
i to wszystko dopiero w drugiej połowie 2011...
Żródło:
http://www.canonrumors.com/?s=5D+Mark+III
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Dodam jeszcze, że "rumor" sprzed dwóch dni ocenia na "wysoce mało prawdopodobną" premierę 5D Mk3 na CES... ale zobaczymy za 9 dni...
A już się zdecydowałem na 5DM2 i weź tu bądź mądry - kupić "staroć" przed sezonem ślubnym czy czekać na nowość na koniec sezonu...
Ostatnio edytowane przez Kraszan ; 27-12-2010 o 15:49 Powód: Automerged Doublepost
EOS 90D (w sumie)
po pracy
www.krzysztofkrasuski.pl
Wypuściliby chociaż 1ds mark IVb z lepszym LCD![]()
O obiektywach wiem prawie wszystko
Właściwie to czego brakuje 1Ds3? Lepszy LCD, lepsze ISO i w sumie tyle chyba? No może jeszcze wszystkie punkty krzyżowe, ale nawet to nie jest takie potrzebne.
Eosowi 1Ds M3 zeby byc super aparatem brakuje tylko niższej ceny, a tą może mu zapewnic jedynie jego nastepca dlatego tak oczekiwana jest ta premiera![]()
EOS 90D (w sumie)
Filmy![]()
Kreskówki?
Ja aparat prawie zawsze mam przy sobie. Dobrym feature'sem byłoby dodanie WFT na stałe. Po wgraniu bazy danych supermarketu po wi-fi powinna być możliwość skanowania kodów kreskowych aparatem, również tych z górnych półek za pomocą teleobiektywów.
W kolejce do kasy przydałaby się też możliwość czytania e-booków i grania w proste gry... strzelanki jakieś albo chociaż wyścigi. A, i koniecznie opcję łączenia się z innymi aparatami po wi-fi lub BT w celu wspólnego grania, opcję wysyłania MMS ze zrobionych zdjęć, wtyczkę do FaceBooka i Flickr'a.
Wersja bogatsza mogła by tez mieć dwa mocowania obiektywów, dwie matryce i możliwość rejestrowania zdjęć i filmów w tak teraz modnym 3D. Obsługę powierzył bym padom, a aparat wykonał w formie kasku z eye controlalbo jeszcze lepiej brain-control.
EOS 90D (w sumie)