Strona 471 z 608 PierwszyPierwszy ... 371421461469470471472473481521571 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 4 701 do 4 710 z 6075

Wątek: Co nowego u Canona? [Plotki]

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bartek_902 Zobacz posta
    Spokojnie canon nie strzeli sobie sam w kolano i napewno nie zrobi w tym aparacie tego wszystkiego o czym tu wypisujemy bo wtedy był by to chyba ideal...a co za tym idzie część innych aparatów canona przestała by się sprzedawać.
    Jedno jest pewne napewno w jakimś stopniu będzie lepszy od mkII ale nie na tyle by ludzie rezygnowali z innych aparatów typu 7d czy 1d/1ds
    Bo robisz założenie, że cały świat jak polsza chce tylko taniej a nie lepiej...może to faktycznie pora na rozerwanie 5D na 2 kawałki 5D3-tłustej krowy z centralnym ałtofokusem z XX stulecia oraz 3D czyli FF z funkcjonalnością 7D za +1000$.
    Ja bym się nie wahał ani sekundy za co wolę zapłacić

P.S. zapomniałem o tych pieprzonych lagach, jak tego nie poprawią to sam przełoże matrycę 5D2 do 7D

P.S.2 AF...wlaściwie to wystarczą mi 4 pkt krzyżowe i nic więcej. Umieszczone w rogach tj.mocnych pkt złotego podziału.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez ARN Zobacz posta
    Znając Canona należałoby chyba trochę zmienić to pytanie na następujące:
    "Z czego, z poniższej listy życzeń, mogę zrezygnować, żebym i tak kupił tę puszkę"
    Pewnie z wszystkiego co zaproponują w pierwszym leaku...

>30Mpix
    99% kadru w wizjerze
    nowa bateria
    ISO 256k
    mikrofon stereo
    i inne wow...
    Ostatnio edytowane przez rauf ; 16-11-2010 o 11:43 Powód: Automerged Doublepost
    papa 5D2 | EOS R | RF 24-105 L IS NANO| Sigma 15 | EF 24 L II | EF 16-35 L II | EF 50 L |EF 70-300 IS II NANO | TS-E 24 II

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bartek_902 Zobacz posta
    Jedno jest pewne napewno w jakimś stopniu będzie lepszy od mkII ale nie na tyle by ludzie rezygnowali z innych aparatów typu 7d czy 1d/1ds
    na pewno jest pewne, ze napisales kompletne maslo maslane, ktore nic ponad oczywiste oczywistosci nie wnosi

a obiektywna prawda jest taka - mam 5D mkI, powoli dojrzewam do jego zmiany na cos nowszego. i domyslam sie, ze Canon bedzie z mkIII tak kombinowal, zeby ludzie nie zrezygnowali z zakupow 7D badz 1D/1Ds. sek w tym, ze ja osobiscie 1Ds-a i tak nie kupie, a 7-ka czy 1D do niczego nie sa mi potrzebna. wiec jesli o mnie chodzi (a nie jestem jakims wyjatkowym przypadkiem) Canon co najwyzej moze przekombinowac, zbyt mocno spiac pupe i samemu sobie strzelic bramke - tzn. sprawic, ze uzytkownicy tacy jak ja zostawia sobie pieniadze w kieszeni i nie kupia 5D mkIII. w ostatecznosci nawet zabrac grabki i pojsc do innej piaskownicy.

pieniadze mam, to nie jest problem. to tylko od Canona zalezy, czy zrobic cos, za co bede chcial zaplacic. innej opcji niz 5D w Canonie absolutnie nie widze. kropka
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Nie wiem co będzie w 5d mark III. No może z wyjątkiem tego, że taki fajny plastik jak jest w 1000d mamy jak w banku Pewnie tani jest W 7d też już go dali. Ale to fajny aparat jest, więc udaję, że go nie widzę. Zwłaszcza, że pod spodem pręży się magnezowa wytłoczka

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie hakierem też trzeba umieć być nim

http://www.canonrumors.com/2010/11/t...omenon-update/

New Information about that phenomenon, which is not just a Tamron phenomenon anymore. A guy at the DSLR-forum replaced the Lens-IDs with an EF adapter and found out that the cross-type sensors won’t work on Lenses with the following IDs: 27, 30, 35, 37, 38, 193, 194, 195).

So Tamron was just unlucky by taking the wrong IDs.

The following Canon lenses are also affected:

27 = Canon EF 35-80mm f/4-5.6 (I)
    30 = Canon EF 35-105mm f/4.5-5.6
    35 = Canon EF 35-80mm f/4-5.6 II
    37 = Canon EF 35-80mm f/4-5.6 III
    38 = Canon EF 80-200mm f/4.5-5.6
    193 = Canon EF 35-80mm f/4-5.6 USM
    194 = Canon EF 80-200mm f/4.5-5.6 USM
    195 = Canon EF 35-105mm f/4.5-5.6 USM

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Jeśli to prawda, to poszli po najmniejszej linii oporu i płacą teraz za zaniedbania. Pewnie tłukli te stare ID od niepamiętnych czasów niesprawdzając czy Canon coś zmienia. Zdaje się, że problem dotyczy wszystkich Tamronów we współpracy z 40d, 50d i 7d?

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bmfcker Zobacz posta
    Ja bym chciał zobaczyć zamiast wątka "Canon 5D Mark II przepowiednie i rozczarowania" temat "Canon 5D3 - co musi mieć żebym go kupił". Strzelam focha i żądam:
    -AF z więcej niż środkowym krzyżowym, najlepiej konfigurowalny na podobieństwo 7D
    -cholerne autoiso, konfigurowalne w każdym trybie z korektą EV itd.
    -jeśli dobrze liczę to 4,8 kl/s )
    -asystę IR w body (mocno też zastanawiam się czy wbudowana lampa ze sterowaniem grupą jak w 7D nie ułatwiła by wielu spraw...)
    -ostrzenie i odpalania migawki JEDNYM przyciskiem a nie AF-ON + spust w trybie LV
    -możliwośc zamiany przeznaczenia pokręteł odpowiadających za przysłonę i czas, teraz przy przejściu z Av na M robi się na odwrót...

To nie są żadne futersy, to efekt używania 7D. I jest tego więcej...
    Uzywajac 5D2 takze sobie mysle jak fajnie miec sensowny AF, gdzie moge bez kadrowania ostrzyc bocznymi wiedzac ze trafi. Kazdy pewnie uwaza to za jakis luksus, ze raczej malo realne na np. AF z serii 1D w body 5D mark III. Ale zaraz - jakos nikon chyba tak ma co? D700 kosztujace mniej niz 5D2 ma AF z puszek nikona najwyzszej serii..

5D3 to powinien byc wlasnie AF z jedynki. I tak sobie w kolano nie strzela, dadza te 4-5fps, shutter laga, ktory w sporcie da dupska (bo taki ma 5D2) i konkurencji jedynce nie zrobia sobie.

)

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jotes25 Zobacz posta
    Zdaje się, że problem dotyczy Tamronów we współpracy z 40d, 50d i 7d?
    17-50 f/2.8 VC
    60 f/2 Macro
    70-200 f/2.8
    10-24 f/3.5-4.5

Uzależniony Awatar ARN
    Miasto
    wieś pod Warszawą

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dinderi Zobacz posta
    Eee, przesada.
    Dla użytkowników Canon-Board przestałby być ideałem juz na 3 miesiące przed premierą. Okazałoby sie, że matryca za gęsta/za rzadka, af nie trafia, choć nikt go jeszcze nie widział, shutterlag do bani, bo tylko 1 ms zamiast 0,5 i szum na ISO 12.000.000 za duży. O tym, ze ew. kukułka mogłaby mieć wieksza moc i byc demontowalna na kablu e-ttl, albo jeszcze lepiej na radiowym e-ttl, nie wspomnę.
    Przecież on już jest podejrzany i do d..y, bo za dobre specyfikacje wyciekają ;-)
    Na 3 miesiace przed premierą będzie tu już pogrzebany

Cytat Zamieszczone przez bmfcker Zobacz posta

...nowa bateria...
    ...
    No, to mamy jak w banku :razz:

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

A co byście powiedzieli gdyby 5D mkIII był plasticzany ale tańszy?
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    A co byście powiedzieli gdyby 5D mkIII był plasticzany ale tańszy?
    Że i tak go nie kupię, bo mój 5DII stanie się wtedy lepszy niż jest teraz, obrazek z niego nabierze tej magii jaka ma dziś obrazek z 5D, a 5DIII to juz wiadomo, że sie zdjęć nie da robić
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Strona 471 z 608 PierwszyPierwszy ... 371421461469470471472473481521571 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów