Strona 470 z 608 PierwszyPierwszy ... 370420460468469470471472480520570 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 4 691 do 4 700 z 6075

Wątek: Co nowego u Canona? [Plotki]

Pełne uzależnienie Awatar dziobolek
    Miasto
    Dublin/Ireland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bartek_902 Zobacz posta
    Oj fajnie by było chociaż mi w 5d wystarczyło by 5-6 klatek i było by super
    Jak dla mnie - 6kl/s to nienegocjowalne minimum bym mógł spojrzeć w stronę tej puszki.

Pozdrówka!
    "Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
    Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"

50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
    tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MariuszJ Zobacz posta
    Ustawienie odpowiedniego profilu kolorystycznego jest równie łatwe, jak włączenie AF.
    No cóż ostatnio u kolegi okazało się to nie takie trywialne.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Początki nałogu Awatar diplo
    Miasto
    Zamość

Domyślnie

Hey na stronie Canon.uk, pojawiła się informacja o Cashbacku , http://www.canon.co.uk/futurephotographer/cashback/

Ciekawe czy i u nas będzie, ale jak znam Kwanona to nici, chyba że da się rozliczyć u angoli sprzęt kupiony w Polszy
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Uops to miało byc to http://www.canon.co.uk/eflenscashback/index.aspx, pomyłka delikatna tamto tylko dla studentów fotografii w Anglii.
    Ostatnio edytowane przez diplo ; 16-11-2010 o 10:08 Powód: Automerged Doublepost
    5DMK3 z grypą, 5DMK2 też chory, 6D, 40D,1200D, 350D, C85 f1.8, C24-70 f2.8L, C70-200 f4 L IS, S 35 1.4 A, T 15-30 2.8, S 18-125 f3.5/5.6, C430EX, YN-600EX-RT...i kit

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dziobolek Zobacz posta
    Jak dla mnie - 6kl/s to nienegocjowalne minimum bym mógł spojrzeć w stronę tej puszki.

Pozdrówka!
    Ja bym chciał zobaczyć zamiast wątka "Canon 5D Mark II przepowiednie i rozczarowania" temat "Canon 5D3 - co musi mieć żebym go kupił". Strzelam focha i żądam:
    -AF z więcej niż środkowym krzyżowym, najlepiej konfigurowalny na podobieństwo 7D
    -cholerne autoiso, konfigurowalne w każdym trybie z korektą EV itd.
    -jeśli dobrze liczę to 4,8 kl/s )
    -asystę IR w body (mocno też zastanawiam się czy wbudowana lampa ze sterowaniem grupą jak w 7D nie ułatwiła by wielu spraw...)
    -ostrzenie i odpalania migawki JEDNYM przyciskiem a nie AF-ON + spust w trybie LV
    -możliwośc zamiany przeznaczenia pokręteł odpowiadających za przysłonę i czas, teraz przy przejściu z Av na M robi się na odwrót...

To nie są żadne futersy, to efekt używania 7D. I jest tego więcej...
    papa 5D2 | EOS R | RF 24-105 L IS NANO| Sigma 15 | EF 24 L II | EF 16-35 L II | EF 50 L |EF 70-300 IS II NANO | TS-E 24 II

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bmfcker Zobacz posta
    Ja bym chciał zobaczyć zamiast wątka "Canon 5D Mark II przepowiednie i rozczarowania" temat "Canon 5D3 - co musi mieć żebym go kupił". Strzelam focha i żądam:
    - MLU w trybach seryjnych
    - zaslonka do kurtynki (odcinajaca swiatlo od tylu)
    - blokada przypadkowego obrotu kolka programow
    - AF z ukladem 7D wyglada super, sprawnosci i konfigurowalnosci dla mnie nie musi miec (wole nizsza cene za to, a poza tym jestem realista - to juz by prawie bylo 1Ds i Canon tego zwyczajnie nie da)
    - 5 fps byloby super
    - 21 Mpix (wiem, nierealne)
    - wbudowana kukulka jest OK, chociaz ewentualne noszenie 270EX to nie jest jakis dramat
    - możliwośc zamiany przeznaczenia pokręteł odpowiadających za przysłonę i czas, teraz przy przejściu z Av na M robi się na odwrót... - amen ***!
    - gorny LCD z layoutem 1-ek a nie dotychczasowym. mam gleboko w nosie jaki WB jest ustawiony albo jakosc obrazu, natomiast ISO czy kompensacja flesza sa duzo przydatniejsze
    - konfigurowalny shake warning widoczny w celowniku. konfigurowalny, tzn. taki, ze sobie moge ustawic np. dla lensow bez IS-a dla czasow dluzszych niz 1.5x ogniskowa, dla tych z IS dla 1/2 ogniskowej.
    - dwa sloty na karty. to z gatunku co chcialbym miec, bo nie jest mi do niczego niezbedne.
    - zainstalowany GPS z bezposrednim wpisem do metadanych
    - elektroniczna poziomica ze wskazaniem w celowniku
    - cene startowa max. 2000 EUR

z cyklu "chcialbym i zaplacilbym wiecej za...":
    - konfigurowalny tryb LV z automatyka ekspozycji - tzn. dla programow polautomatycznych dobor przeslony badz czasu taki, zeby naswietlic maksymalnie do prawej wzglednie powyzej do prawej (np. pozwalajac przeswietlic o 1/3 czy nawet 1 EV najjasniejsze obszary). bez LV sie chyba nie da, ale jakby co to tez bym chcial
    - mniejszy i lzejszy niz 5D
    www albo tez flickr

Uzależniony
    Miasto
    Namysłów/Wrocław

Domyślnie

Ja bym chciał do Mojej 5dmkII tylko Af taki jak w 50D z takim samym rozmieszczeniem(a nie bardzo blisko środka) oraz 2 sloty na karty i jak dla mnie puszka idealna

Uzależniony Awatar ARN
    Miasto
    wieś pod Warszawą

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bmfcker Zobacz posta
    Ja bym chciał zobaczyć zamiast wątka "Canon 5D Mark II przepowiednie i rozczarowania" temat "Canon 5D3 - co musi mieć żebym go kupił". .............
    Znając Canona należałoby chyba trochę zmienić to pytanie na następujące:
    "Z czego, z poniższej listy życzeń, mogę zrezygnować, żebym i tak kupił tę puszkę"

Uzależniony Awatar Bartek_902
    Miasto
    DĘBLIN

Domyślnie

Spokojnie canon nie strzeli sobie sam w kolano i napewno nie zrobi w tym aparacie tego wszystkiego o czym tu wypisujemy bo wtedy był by to chyba ideal...a co za tym idzie część innych aparatów canona przestała by się sprzedawać.
    Jedno jest pewne napewno w jakimś stopniu będzie lepszy od mkII ale nie na tyle by ludzie rezygnowali z innych aparatów typu 7d czy 1d/1ds
    EOS + L i kupa gratów ...

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ARN Zobacz posta
    Znając Canona należałoby chyba trochę zmienić to pytanie na następujące:
    "Z czego, z poniższej listy życzeń, mogę zrezygnować, żebym i tak kupił tę puszkę"
    W zasadzie wystarczy, że Panowie zrobią anons w okolicy 3-6 miesięcy od następcy D700.
    To wystarczy, SAM ANONS CZEGOKOLWIEK WYSTARCZY
    Jeśli jednak chcemy poszaleć z nowościami to - cytując Kolekcjonera: wystarczy, że nie schrzanią stylu obrazka: standard.

Spokojnie canon nie strzeli sobie sam w kolano i napewno
    Jedno jest pewne napewno
    jak wyżej

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

napewno nie zrobi w tym aparacie tego wszystkiego o czym tu wypisujemy bo wtedy był by to chyba ideal...
    Eee, przesada.
    Dla użytkowników Canon-Board przestałby być ideałem juz na 3 miesiące przed premierą. Okazałoby sie, że matryca za gęsta/za rzadka, af nie trafia, choć nikt go jeszcze nie widział, shutterlag do bani, bo tylko 1 ms zamiast 0,5 i szum na ISO 12.000.000 za duży. O tym, ze ew. kukułka mogłaby mieć wieksza moc i byc demontowalna na kablu e-ttl, albo jeszcze lepiej na radiowym e-ttl, nie wspomnę.
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Strona 470 z 608 PierwszyPierwszy ... 370420460468469470471472480520570 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów