No i wreszcie skończy się temat rybki dla aps-h o jakości ciekawszej niż tokina, a dla aps-c o FF coś nowego do wyboru:
EF 8-15 mm f/4 L Fisheye USM
No i wreszcie skończy się temat rybki dla aps-h o jakości ciekawszej niż tokina, a dla aps-c o FF coś nowego do wyboru:
EF 8-15 mm f/4 L Fisheye USM
C-F-K - forever
Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj
70-300 L ? A po kiego grzyba takie szkło :/ Wszyscy czekają na 100-400 II a oni sobie jaja robią.
O obiektywach wiem prawie wszystko
Dla mnie to też ciekawa sprawa. Już zaczynam podejrzewać że to szkło zostało wymyślone dla tych co chcą mieć białą lufę jak profi na meczach (widziałem takich w telewizji) a nie widzą powodu by kupować np. 70-200 4 L i co to w ogóle znaczy stałe światło? A tu proszę - szkło profi i do tego białe, tylko zakres ciut mały. Tylko 4,3-krotne powiększenie.
A tak przy okazji jak to interpretować: Firma Canon zaprezentowała pierwszy na świecie obiektyw zoom typu „rybie oko”, oferujący zarówno obraz okrągły, jak i pełnokadrowy,. - To co, wraz ze zmianą ogniskowej robi się okrągło?
Pozdrawiam Rysiek
tylko bardzo mnie ciekawi cena tej 70-300 L... Biorąc pod uwagę obecną cene 70-200 f4 L ta 70-300 nie może być jakoś dużo więcej droższa(o ile wgl). Czyżby to oznaczało, że w sumie 70-300 L będzie tańsze od 70-200?? Też nie, bo ma przecież IS, za co pewnie Canon będzie kazał płacić i tak ta L będzie kosztować ~3200-3500 zł
Co do 60D... Wszyscy już wsadzają większą ilość punktów AF, a Canon twardo stoi przy swoich 9 polach.. Jeżeli będzie to szybszy układ i celniejszy niż w c40D to może warto się zastanowić. Jednak teraz chyba biorąc pod uwagę brać C60D (które na początku będzie kosztowało 3500-3700 zł) czy 7D jakoś odpowiedź nasuwa mi się sama i wolałbym C7D.