Strona 417 z 608 PierwszyPierwszy ... 317367407415416417418419427467517 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 4 161 do 4 170 z 6075

Wątek: Co nowego u Canona? [Plotki]

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez trampek Zobacz posta
    Nie wyskakuj tez cena, skoro mozna wsadzic to urzadzenie do szkla ponizej 400zl (kit canona, nikon do wszystkich budzetowych szkiel juz daje ) to mysle ze w szklach za 6-7k tez by sie zmiescil....
    Ja nie mówię o kosztach produkcyjnych, tylko o cenach detalicznych. Jak na moje to co najmniej 1k przy stałkach by sobie doliczali za ISa.

Pełne uzależnienie Awatar trampek
    Miasto
    Rzeszow, Poland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez micles Zobacz posta
    Ja nie mówię o kosztach produkcyjnych, tylko o cenach detalicznych. Jak na moje to co najmniej 1k przy stałkach by sobie doliczali za ISa.
    spoko . przy mozliwosci wyboru szkiel tych samymch non-is byloby pieknie. ja bym dorzucil .. i o to sie rozchodzi, o brak zrozumienia polityki canona z mojej strony, no chyba ze oczyms nie wiem. Mysle jednak ze to nastepny upgrejd z aktory kase wezmiesz, choc braku gumeczki w 85LII nie pojmuje
    R5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 Max

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Kto by nie chciał móc sobie samemu wybrać ficzerki, w które zaopatrzony będzie jego sprzęt... Niestety, takie rzeczy to nie u Canona. Mi brakuje (będzie brakowało jak będę miał jedynkę) uszczelki w 35L, no ale co zrobić.

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Akurat w tym wypadku nie mówiłem o ślubach, a bardziej o architekturze.
    F/4 przy architekturze? To nawet na olympusach brzmi śmiesznie. Trochę w życiu napstrykałem architektur, i chyba niczego poniżej f/8 nie zrobiłem.
    Jarek

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    F/4 przy architekturze? To nawet na olympusach brzmi śmiesznie. Trochę w życiu napstrykałem architektur, i chyba niczego poniżej f/8 nie zrobiłem.
    Rozważałem sytuację, gdy nie dźwigamy statywu i chcemy zrobić fotę w kościele. Wtedy na 16mm przy 4.0 mamy GO 1.3m-nieskończoność, do tego dorzucamy ISa i wychodzi nam 1/10 4.0 i jakieśtam iso. Fota zrobiona.

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Rozważałem sytuację, gdy nie dźwigamy statywu i chcemy zrobić fotę w kościele. Wtedy na 16mm przy 4.0 mamy GO 1.3m-nieskończoność, do tego dorzucamy ISa i wychodzi nam 1/10 4.0 i jakieśtam iso. Fota zrobiona.
    Już Ci to pisałem, napiszę jeszcze raz: Ty rozważasz i teoretyzujesz, inni wiedzą jak to zrobić. Fota może i zrobiona, jednak znów nie przez Ciebie.

A jak już się dorobisz 1ki i 35L to zrozumiesz, że uszczelka naprawdę nie jest tam najważniejsza.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    A w ogóle idziesz fotografować architektury i statywu nie bierzesz? Aparat w ogóle zamierzasz w takiej sytuacji zabrać? Doświadczeni fotografowie latami dobierają sobie głowice i nogi do architektury a Ty obędziesz się bez statywu z IS na f/4?
    Smarujesz setki nic nie wnoszących postów, później nikt niczego nie może znaleźć. Odpuść trochę, szkoda klawiatury na takie twórcze wyliczenia.
    Ostatnio edytowane przez oskarkowy ; 19-08-2010 o 17:09 Powód: Automerged Doublepost
    Jarek

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez allxages Zobacz posta
    Sorry Panowie, ale jak zapominam statywu idąc robić landszafty albo kościół to po prostu wracam do domu po ten statyw
    Ja czasem jak byłem w ciemnym kościele i chciałem coś cyknąć to używałem jako statywu ławki - nie jest to najwygodniejsze - i mało mobilne w szczególności . Dlatego IS w szerokim szkle do takiej fotografii turystycznej - typu wchodzę do ciemnego wnętrza - o! chcę coś cyknąć - nie objuczając się zbytnio - nie jest złym pomysłem IMHO.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

ja sie przylacze do sympatykow IS-a w szerokim kacie. sa sytuacje, kiedy by mi sie przydal, wlacznie z landszaftami (bo zwyczajnie nie wszedzie da sie trojnog rozstawic). jakbym mial przez IS-a dokladac do ceny to by mnie bolalo i np. takiego 16-50 za wyzsza cene niz 24-105 raczej nie kupie. ale jakby sie pojawil w okolicach 800~900 EUR, to bym zdecydowanie pomyslal. oczywiscie, o ile rogi bylyby warte zamiany z 17-40, bo to nie jest bynajmniej pewnik
    www albo tez flickr

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez trampek Zobacz posta
    Stabilizacja w matrycy zabiera ci stabilizowany wizjer. zaloz 70-200 IS @ 200mm a zrozumiesz. Dlatego stabilizowana optuka jest lepsza, przynajmniej w Lustrach ( nie mowie o LV)
    To wiem, nie chcialbym kosztem IS w szklach a jako dodatek, wiem ze do tego nie dojdzie ale wtedy jasne stalki by zyskaly.

Tak na marginesie, jakie jest najjasniejsze szklo IS? Narazie mam w glowie tylko 200/2IS

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

stabilizacja akurat w wizjerze to jest bonus. stabilizowany obraz w czujniku AF to jest ten big-deal
    www albo tez flickr

Strona 417 z 608 PierwszyPierwszy ... 317367407415416417418419427467517 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów