Dokładnie. Moim zdaniem to problem jest Nikona, bo on nie ma żadnego szkła 35mm. A ta popierdółka na DX to sorry, ale co z nią sobie zrobią użytkownicy D700? Można podpiąć, działa, ale winiete ma taką, że 35L na pełnej dziurze to jak bez winiety wygląda. A wiadomo, że 35L winiete ma i to dużą i fajną
Skoro canon ma 35/2 to wystarczyłoby dupnąć to w nowej obudowie + USM (może przy okazji f/1.8 choć to bylby juz konkurent cenowy dla 35L) i sprzedawać za 1400-1500 pln a ef/2 na emeryture. kupcow znajda do wszystkich puszek i juz widze placz na forum Nikonach, ze Canon znowu ma fajne szklo, ktorego znowu brakuje Nikonowi.
heh.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Odpisałem zanim g3 odpisał więc...
Jakby Canon patrzył w kwestii szklarni na to co ma Nikon i Playstation to nie byłoby 70% szkiel jakie posiada w sprzedazy.
Ostatnio edytowane przez allxages ; 19-08-2010 o 10:50 Powód: Automerged Doublepost
a d700 ma tryb crop o ile sie nie myle i wtedy 1.8 tam nie winietuje?
Nie ma. Crop to (chyba) D2 i D3.
Ta winieta nie jest masakryczna, zalezy od odległości. Ale czasaim jest zdjęcie takie że masz całkowicie czarne plamy i trzeba obcinać rogi.
Wybaczcie, ale to jest dla mnie żart, że Nikon nie ma 35tki. Czy jest wazniejsza ogniskowa na świecie od 35? To jest podstawowy argument przez który nawet nigdy nie rozmyslalem przejscia czy kupna Nikona.
100-300 fajny. nie kupie, bo mam stale 300. ale jakbym nie mial, to by mnie moze naciagneli... chociaz jak znam zycie to przywala cena nieosiagalna dla amatorskiej (nawet jesli nieco glebszej) kieszeni
ale gdzie jest 35? chca mnie naprawde zmusic do kupienia 35/2. nie zebym cos do niego mial (w trabancie mi zupelnie ujdzie), ale mialem nadzieje na cos lepszego...
nie wiem. dawaj...
Twoja sztuka nadal bedize magiczna![]()