Strona 408 z 608 PierwszyPierwszy ... 308358398406407408409410418458508 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 4 071 do 4 080 z 6075

Wątek: Co nowego u Canona? [Plotki]

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Owszem, tyle że lustrzanki słabo nadają się do kręcenia z ręki a już zwłaszcza gdy filmowany obiekt się porusza a ty za nim jedziesz obiektywem.
    Niemniej tam gdzie sprzęt można ustawić na statywie 5D MkII robi furorę :-)
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Początki nałogu

Domyślnie 60D premiera na dnich? - najnowsze plotki

źródło optyczne.pl
    Canon EOS 60D
    Potwierdzają się plotki dotyczące następcy lustrzanki EOS 50D. Pokazano nawet pierwsze zdjęcia tego aparatu, który prawdopodobnie otrzyma oznaczenie EOS 60D.

Jak widać na powyższych zdjęciach nowy aparat Canona wyposażony zostanie w odchylany i obrotowy ekran LCD, co będzie nowością w lustrzankach tego producenta. Dodatkowo możemy znaleźć informację, że 60D będzie posiadał matrycę o rozdzielczości 18 megapikseli (znaną z 7D i 550D), nie będzie posiadał magnezowego korpusu, będzie nieco mniejszy od swojego poprzednika, choć mimo to ma otrzymać większą powierzchnię uchwytu. Cena nowego EOS-a ma być większa o 200–300 USD od modelu EOS 550D.
    http://optyczne.pl/upload2/37082_550_60d1.jpg

http://optyczne.pl/upload2/37084_550_60d2.jpg

a tutaj z canonroumors.com

A few things about the 60D
    - I’m told that the 60D will NOT be a magnesium body. This would definitely separate it from the 7D.
    - The body of the 60D is also slightly smaller than the 50D, but will have a larger grip area.
    - The camera will cost $200-$300 more than the T2i
    No to seria xxD juz przestaje byc profi/semiprofi a staje sie entrance level dla tych co mają więcej kasy.
    W fotografii najważniejszy jest pomysł, dobre światło i jeszcze raz pieniądze.

Pełne uzależnienie Awatar gonzo44
    Miasto
    był Kraków, był Gdańsk, jest Kraków :-)

Domyślnie

Tylko dlatego, że nie ma magnezowego korpusu przestaje być "profi/semiprofi"? Nie przesadzasz?

Pełne uzależnienie Awatar Mellan
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez madc0w Zobacz posta
    [...]No to seria xxD juz przestaje byc profi/semiprofi a staje sie entrance level dla tych co mają więcej kasy.
    Wydawało mi się, że "semi" to 5-ki i 7-mka, a dwucyfrowe to "advanced". Więc pozostaje tym, czym jest. Podobnie jak trzycyfrowe "amateur", a 4 cyfrowe "entry level".

Zresztą, dajmy spokój marketingowi, o zdjęciach i tak decyduje "inteligentna przystawka białkowa"

A plotki o 60D, to tu Co nowego u Canona?, gdzie temat został już podjęty.
    C-F-K - forever

Pełne uzależnienie Awatar gonzo44
    Miasto
    był Kraków, był Gdańsk, jest Kraków :-)

Domyślnie

Poza tym dlaczego cała seria xxD, przez jedno 60D, przestaje być "profi/semiprofi"?

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gonzo44 Zobacz posta
    Poza tym dlaczego cała seria xxD, przez jedno 60D, przestaje być "profi/semiprofi"?
    chociażby dlatego ze nastepna puszka wyjdzie za ~20mc?
    W fotografii najważniejszy jest pomysł, dobre światło i jeszcze raz pieniądze.

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gonzo44 Zobacz posta
    profi to to nigdy nie bylo. jako profi, nawet zreszta explicite, Canon zawsze okreslal 1-ki i bodajze stara 5-tke.
    xxD to od zawsze byla polka semipro/entuzjastow.

to sie ma oczywiscie posrednio do mozliwosci czy faktycznego zastosowania sprzetu. ale nieodmiennie ksiegowi Canona nie adresowali nigdy xxD (ani tez analogowych xx) scisle na rynek profesjonalnistow.
    www albo tez flickr

Początki nałogu Awatar polm

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez allxages Zobacz posta

Po proszę o konkretne informacje co nie tak jest z AF w 1dsmk3 albo 1dmk4. Jestes w stanie cokolwiek sensownego powiedziec? Bo rozumiem, ze skoro nie bedzie dobrego AF w ds4 to nie ma go tez w tych puszkach. Rozumiem, ze kolega wszystkie te puszki posiada, albo uzytkuje skoro tak pisze o tym AFie?
    W 1dsIII w ogóle nie ma AF w filmach, a w 1dIV w filmach jest, ale tak jakby go nie było. Skoro pisałem o AA i RS oraz RawVideo w kontekście redkillera to można było sensownie wywnioskowac, że chodzi mi o filmy.
    Jestem zadowolnym ze swojego sprzętu pstrykiem-gawędziarzem.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gavin Zobacz posta
    najlepsze będzie jak Canon przestanie produkować 50d
    To nastąpi z całą pewnością 8) - i nie sądzę żeby z tego wyniknęło cokolwiek istotnego.
    Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    profi to to nigdy nie bylo. jako profi, nawet zreszta explicite, Canon zawsze okreslal 1-ki i bodajze stara 5-tke.
    xxD to od zawsze byla polka semipro/entuzjastow.
    Z piątką to tak przez pewien czas wciskali ale standard to jedynki = pro i nic więcej. Niewykluczone że w najbliższym czasie trochę to się skomplikuje.

Cytat Zamieszczone przez polm Zobacz posta
    W 1dsIII w ogóle nie ma AF w filmach,
    Jak i filmów 8).
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MacGyver Zobacz posta
    Owszem, tyle że lustrzanki słabo nadają się do kręcenia z ręki a już zwłaszcza gdy filmowany obiekt się porusza a ty za nim jedziesz obiektywem.
    Niemniej tam gdzie sprzęt można ustawić na statywie 5D MkII robi furorę :-)
    Przedwczoraj byłem na niezobowiązującej rejestracji video ślubu, właśnie 5d2. Gołą piątką + najzwyklejszy monopod idzie nakręcić dość dużo, aczkolwiek nie ukrywam, że przydałby się steadicam i małe dolly, żebym miał pełną elastyczność pracy. 35tkę na monopodzie idzie utrzymać w totalnym bezruchu, 85tkę już trochę ciężej, ale około 50% ujęć jest używalnych. Jak zmontuję, to nie omieszkam się pochwalić...

Strona 408 z 608 PierwszyPierwszy ... 308358398406407408409410418458508 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów