Strona 407 z 608 PierwszyPierwszy ... 307357397405406407408409417457507 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 4 061 do 4 070 z 6075

Wątek: Co nowego u Canona? [Plotki]

Dopiero zaczyna Awatar Szulif

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez allxages Zobacz posta
    Chyba nikt nei zakładał, że 60D będzie lepsze od 7d? Przeciez to byłoby bez sensu raczej
    nikt nie mowi ze mialo byc lepsze. prosta pilka- gdyby wsadzili do pudelka po 50d, matryce z 7d, af, bezprzewodowe lampy i kilka innych dodatkow z 7d, ustalili cene na 3500-3700, to mozna by bylo myslec o przesiadkach z 50d, lepiej uszczelniony, z dwoma gadzetami wiecej, "pro" 7d bylby o ponad 1000zl drozszy i bylby zdrowy wybor.
    CANON ::: dostawca narzedzi

Pełne uzależnienie Awatar dziobolek
    Miasto
    Dublin/Ireland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez streaker Zobacz posta
    Imo dla obecnych posiadaczy 50d naturalną drogą jest wybór 7d albo skok w pełną klatkę w 5d (ew. w jedynki).
    No cóż, niestety nie tędy droga dla mnie. Jestem praktykiem, nie onanistą sprzętowym ;-)
    Jedyne czego mi brak w 50D to odchylany LCD.
    Miałem nadzieję że następca dostanie ten "ficzer" i nie pomyliłem się,
    tylko że ta seria została zdegradowana jakościowo, bo nowy "wynalazek" by się słabo sprzedawał.

Że w 7-ce AF cudny (nowej generacji znaczy się), filmy Full HD itp.???
    A po mi to??? I tak większość ludzi używa tylko centralnego punktu.
    Niestety ani 7D ni też 5DII nie posiada i raczej długo jeszcze mieć nie będzie odchylanego LCD.
    Jeśli, podkreślam, jeśli się pojawi, to w 7D. "Piątka" raczej odpada.
    Cóż, czas mnie nie goni, z 50-ki jestem bardzo zadowolony więc... pożiwiom, uwidim ;-)

Pozdrówka!
    "Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
    Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"

50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
    tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."

Pełne uzależnienie Awatar Loome
    Miasto
    Poznan

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez micles Zobacz posta
    Ja obstawiam że za 2-3 lata będę o nim myślał dość poważnie

1d3 i 1ds3 odpadają chociażby z powodu LCD rodem z 40d ^^

Ewentualnie 5d3, ale na tego to raczej trzeba będzie jeszcze trochę poczekać.
    kup lepiej samochod albo wyjedz ze swoi sprzetem na miesieczna wycieczke do Chile

Miasto
    Dublin/Ireland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Szulif Zobacz posta
    nikt nie mowi ze mialo byc lepsze. prosta pilka- gdyby wsadzili do pudelka po 50d, matryce z 7d, af, bezprzewodowe lampy i kilka innych dodatkow z 7d, ustalili cene na 3500-3700, to mozna by bylo myslec o przesiadkach z 50d, lepiej uszczelniony, z dwoma gadzetami wiecej, "pro" 7d bylby o ponad 1000zl drozszy i bylby zdrowy wybor.
    Dobrze prawisz. Powiem inaczej - gdyby do tego co planują wsadzić do 60D
    zostawić korpus i "guzikologię" z 50D, to byłby wypas.
    I na to liczyłem, niestety... po raz kolejny dostaliśmy wiadomość

Canon - You Can... not be sure ;-)

Pozdrówka!

50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150

Początki nałogu Awatar polm

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez micles Zobacz posta
    Jak na moje to Ds4 wyjdzie jako red-killer. RawVideo, dobry downscaling i AF i mają pozamiatane. Chyba że zrobią kamerę z sensorem APS-C/FF.
    Nie będzie to red-killer, bo będzie miał +24mpix i problemy z AA i RS sie jeszcze pogłębią. Myślę, że nie będzie też ani dobrego AF ani RawVideo.
    Jestem zadowolnym ze swojego sprzętu pstrykiem-gawędziarzem.

Miasto
    Dublin/Ireland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez polm Zobacz posta
    Nie będzie to red-killer, bo będzie miał +24mpix i problemy z AA i RS sie jeszcze pogłębią. Myślę, że nie będzie też ani dobrego AF ani RawVideo.
    Jeśli o to chodzi, to jest inna plotka, cyt. za optyczne.pl:

"Nowy hybrydowy, flagowy aparat Canona
    Jedna z plotek głosi, że Canon jest na etapie testów nowego, hybrydowego aparatu wyposażonego w pełnoklatkową matrycę o niewielkiej liczbie pikseli, osiągającą wysoki poziom dynamiki tonalnej i zapewniającą wysoką jakość w trudnych warunkach oświetleniowych, zarówno podczas wykonywania zdjęć jak i rejestracji filmów. Filmy mają być silnym atutem nowego aparatu, w szczególności dzięki wprowadzeniu formatu wideo RAW (!) oraz ciągłego trybu autofokus podczas ich rejestracji. Korpus nowego aparatu ma być nieco mniejszy niż dotychczasowej serii 1D."

Pozdrówka!

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Szulif Zobacz posta

przepraszam, ale jak dla mnie jakby wsadzili to co piszesz do 60D to jaki sens mialby 7d? przecież z 7d zostałaby tylko cena. panowie. troche realności. mam wrazenie, ze wy po prostu nie lubicie liczby 7 i chcecie zeby zamiast 7 bylo 6 a jeszcze z prawej 0. o i 60D jest

Cytat Zamieszczone przez polm
    Po proszę o konkretne informacje co nie tak jest z AF w 1dsmk3 albo 1dmk4. Jestes w stanie cokolwiek sensownego powiedziec? Bo rozumiem, ze skoro nie bedzie dobrego AF w ds4 to nie ma go tez w tych puszkach. Rozumiem, ze kolega wszystkie te puszki posiada, albo uzytkuje skoro tak pisze o tym AFie?

Cytat Zamieszczone przez micles
    Ja obstawiam że za 2-3 lata będę o nim myślał dość poważnie

1d3 i 1ds3 odpadają chociażby z powodu LCD rodem z 40d
    Za 3 lata to bedzie wchdozil 1ds5 wiec wcale sie nie dziwie ze 1ds3 nie bedzie wtedy az tak trendy.

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez allxages Zobacz posta
    Po proszę o konkretne informacje co nie tak jest z AF w 1dsmk3 albo 1dmk4. Jestes w stanie cokolwiek sensownego powiedziec? Bo rozumiem, ze skoro nie bedzie dobrego AF w ds4 to nie ma go tez w tych puszkach. Rozumiem, ze kolega wszystkie te puszki posiada, albo uzytkuje skoro tak pisze o tym AFie?
    Mówimy o AFie podczas kręcenia filmów...

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Od kręcenia filmów to są kamery
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Nie ma kamer z matrycą większą niż Super35 (~APS-C) (czy ile to tam RED ma) (jeszcze) (bo Sony/Panasonic już widzą zapotrzebowanie w tym segmencie i zrobili pierwsze produkty)

Strona 407 z 608 PierwszyPierwszy ... 307357397405406407408409417457507 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów