Strona 385 z 608 PierwszyPierwszy ... 285335375383384385386387395435485 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3 841 do 3 850 z 6075

Wątek: Co nowego u Canona? [Plotki]

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

1. Te obiektywy nie są białe tylko srebrne.
    2. akustyk, to że Ty ich nie widziałeś nie oznacza, że były tylko w prospekcie.
    Podać adres do wysyłki tego konia z rzędem? Bo ja widziałem wielokrotnie.

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MC_ Zobacz posta
    1. Te obiektywy nie są białe tylko srebrne.
    2. akustyk, to że Ty ich nie widziałeś nie oznacza, że były tylko w prospekcie.
    Podać adres do wysyłki tego konia z rzędem? Bo ja widziałem wielokrotnie.
    Pewnie akustykowi chodziło to kto jest widział np. na stadionie - bo być to były, ale nikt poważny ich nie używał
    Bo w sklepie czy na jakimś spotkaniu kolekcjonerów Minolty to żadna filozofia zobaczyć...
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

Napisał co napisał. Ja tam słowa "stadion" nie znalazłem.
    A na stadionie pewnie nie, ale na pokazach lotniczych to i owszem.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Z resztą nie wiedziałem, że kolega potrzebuje adwokata
    Ostatnio edytowane przez MC_ ; 08-07-2010 o 08:47 Powód: Automerged Doublepost

Bywalec Awatar blazejs
    Miasto
    Czechowice-Dziedzice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    juz Minolta wiele lat temu miala biale obiektywy w prospekcie. ale konia z rzedem temu, kto je widzial w realu.
    Ja widzialem
    2 EOSy (jeden na film), pare dalmierzy, troche szkla...
    Blog: http://blazejstrazak.blogspot.com/ | Artscape

Uzależniony Awatar Bartek_902
    Miasto
    DĘBLIN

Domyślnie

Jak będzie 5D3 to spadnie cena 5D1 bo wreszcie pojawi się powód do zmiany i będzie wysyp używek. No chyba że Canon znów mnie zaskoczy i jeszcze poczekam
    Ja myśle że 5dmkIII nie szybko zobaczymy z tego powodu że mkII bardzo dobrze się sprzedaje puki co,a nawet jak wyjdzie mkIII to ciekawe co będzie miał zmienione dobrze by było gdyby af był lepszy i żeby aparat był ciut szybszy tylko robiąc taki aparat canon sam strzela sobie gola bo w takim przypadku spadła by sprzedaż innych aparató,niestety canon napewno ma strategie marketingową na najbliższe X lat i jestem pewien że ich strategia się nie zmieni czyli chcesz szybko,celnie kup 1d chcesz mały korpus FF z super matrycą ale słabym af i ogólnie wolny kup 5d a tak jak pisałem kompromisu miedzy tym nie będzie bo wtedy coś się przestanie sprzedawać

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez blazejs Zobacz posta
    Ja widzialem
    no mnie sie tez chyba raz zdarzylo, jakas uzywana sztuke za szyba w sklepie.

chodzilo mi po prostu o to, ze tego jest malo, bo w segmencie telerurek Minolta nigdy nie byla silnym graczem. jak ktos uzywal AF w Dynaksach to chyba nie trzeba sie rozwodzic nad tym dlaczego. inna kwestia, ze pomijajac juz ten AF, marketing Minolty konsekwentnie potrafil spi* wszystko, co R&D tam zrobilo
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bartek_902 Zobacz posta
    jestem pewien że ich strategia się nie zmieni czyli chcesz szybko,celnie kup 1d chcesz mały korpus FF z super matrycą ale słabym af i ogólnie wolny kup 5d a tak jak pisałem kompromisu miedzy tym nie będzie bo wtedy coś się przestanie sprzedawać
    Na całe szczęście zmiana strategii Canona może zostać wymuszona przez konkurencję. Tak się stało z 7D, który posiada ficzery niespotykane wcześniej w tej klasie sprzętu (AF, wizjer, sterowanie lampami) i kosztuje ułamek ceny 1D. Na razie producenci sprzętu skutecznie wcisnęli kit że "pełna klatka" to jakieś cudo inżynierii i dlatego Canon za aparat z prymitywnym AF, bardzo dużym shutter lagiem i słabym fps żąda aż ~7500zł.

Uzależniony Awatar Bartek_902
    Miasto
    DĘBLIN

Domyślnie

Na razie producenci sprzętu skutecznie wcisnęli kit że "pełna klatka" to jakieś cudo inżynierii i dlatego Canon za aparat z prymitywnym AF, bardzo dużym shutter lagiem i słabym fps żąda aż ~7500zł
    No dokładnie.ale tak jak pisałem w następnym modelu nie bedzie pewnie jakiś rewolucji,nie co się spodziewać af z 1d i 8kl/s bo kto by wtedy kupował 1d czy 7d,tzn napewno ktoś by kupował ale sprzedaż tych modeli napewno by spadła

Początki nałogu Awatar UrGuR
    Miasto
    Wronki

Domyślnie

Sam fakt, że 5DII sprzedaje się bardzo dobrze, utwierdza tych, tam, że dobrze robią.
    https://www.flickr.com/photos/marcinmichalowskipl/
    C5DII + S24/1.4 Art + C50/1.8 STM + C85/1.8 + 24-105/4 L IS + T70-300 USD VC

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bartek_902 Zobacz posta
    No dokładnie.ale tak jak pisałem w następnym modelu
    Następnym modelu czy w następnej wersji modelu 5D?

Imho muszą (patrz post MMM; konkurencja) powtórzyć temat z 7D. Jest duża szansa, że tym razem nazwą to coś 3D i nie, imho nie będzie miało układu AF z 1Dynek.
    Astronomiczną sprzedaż 5D Mark III może im zagwarantować interfejsy bardziej profi video z jak zawsze w serii 5D AF z XXIX wieku i klik klakiem (shutter lag).
    Do tego magiczne 3D, wszystko zamknięte w tym samym cyklu RD i znowu mają spokój na Walnym
    the silence is deafening

Strona 385 z 608 PierwszyPierwszy ... 285335375383384385386387395435485 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów