Strona 383 z 608 PierwszyPierwszy ... 283333373381382383384385393433483 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3 821 do 3 830 z 6075

Wątek: Co nowego u Canona? [Plotki]

Domyślnie

Czy można poprosić administrację o dodanie emotikonki z wymiotującym ludzikiem?

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sando Zobacz posta
    Czy można poprosić administrację o dodanie emotikonki z wymiotującym ludzikiem?
    Dlaczego?
    Do dzisiaj kolegi ojciec używa takiego Olkowego kasztana i jak porównuje zdjęcia wnuczek z córki cyfrówki do zdjęć z analogowej małpki (Canony) to za cholerę nie chciał cyfrowej lustrzanki na prezent. Do "pocztówki" to mu wystarczy. Jak mówi - lepsze te zdjęcia z kliszy.
    Poza tym ja też miło wspominam czasy jak latałem z E10 Olka. Wygodne w trzymaniu, pancerny, profi sprzęt. Raz tylko zawiódł: (wypadł) zaczep paska z korpusu i ***ął na glebę. Podniosłem i robiłem zdjęcia jakby nic się nie stało. Nie jestem pewien czy to by przeszło z dzisiejszymi 1Dynkami.

Powracając do tematu: Thom odkrywa rąbek tajemnicy jeśli chodzi o 5D Mark III

Cytat Zamieszczone przez bythom.com
    ... is that we'll soon see DSLRs that shoot 2k/4k/5k raw video in 4:2:2 color, mainly because...
    Bardzo fajny wpis z szóstego lipca br. - Jim Jannard Quote
    the silence is deafening

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Tylko CR1, ale co za njius

Podobno Canon chce mnie z powrotem i obok EF 60 IS macro (nie jestem zainteresowany) zamierza kusić EF 200/4L IS macro.
    Po randce w ciemno z 100LIS cóż można rzec: can't f***' wait!

To byłby mega strzał w mój portfel. (Wreszcie) spełnienie marzeń o lekkim 200/2.
    the silence is deafening

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Dlaczego?
    Do dzisiaj kolegi ojciec używa takiego Olkowego kasztana i jak porównuje zdjęcia wnuczek z córki cyfrówki do zdjęć z analogowej małpki (Canony) to za cholerę nie chciał cyfrowej lustrzanki na prezent. Do "pocztówki" to mu wystarczy. Jak mówi - lepsze te zdjęcia z kliszy.
    Poza tym ja też miło wspominam czasy jak latałem z E10 Olka. Wygodne w trzymaniu, pancerny, profi sprzęt. Raz tylko zawiódł: (wypadł) zaczep paska z korpusu i ***ął na glebę. Podniosłem i robiłem zdjęcia jakby nic się nie stało. Nie jestem pewien czy to by przeszło z dzisiejszymi 1Dynkami.
    No cóż ja mogę powiedzieć. Każda potwora znajdzie swego amatora ;-)

PS.
    Z E-10 Olympusa ma tylko tyle wspólnego, że ma zamontowany na stałe obiektyw. E-10 był aparatem z normalnymi przyciskami i pokrętłami. A tutaj mamy jakiegoś dziwoląga w obudowie od suszarki. Zamiast przycisków ekran dotykowy. A zamiast zdjęć filmy. Bleee.

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

chcialem tylko przypomniec, ze jeszcze moze 10 lat temu na slowo "cyfrowe" szanujacy sie fotograf reagowal odruchem wymiotnym

cos jak dzisiaj wielu na funkcje filmowania...
    www albo tez flickr

Domyślnie

No cóż. W 2030 roku będę uważany za pokręconego oldschool-owca który woli zrobić zdjęcie niż wybierać stop-klatki z filmu ;-)

Przy okazji, skoro wiadomo już, że to ustrojstwo nie jest aparatem tylko kamerą to ciekawe dlaczego zamknęli to w obudowie od miksera czy innego sprzętu AGD. Myślę, że coś mające kształt obecnej kamery było by wygodniejsze.
    Czekam z niecierpliwością jak zareaguje konkurencja. Może zobaczymy aparat-klopa

Uzależniony Awatar mc_iek
    Miasto
    Kępa Niemojewska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    chcialem tylko przypomniec, ze jeszcze moze 10 lat temu na slowo "cyfrowe" szanujacy sie fotograf reagowal odruchem wymiotnym

cos jak dzisiaj wielu na funkcje filmowania...
    200 lat temu, masarnię produkującą wędliny według dzisiejszych receptur klienci by spalili, a w średniowieczu producentów dzisiejszych cegieł nabito by na pal, poćwiartowano i posolono. Jeśli przypomnieć sobie wizje dzisiejszych czasów snute 20-30 lat temu przez futurologów, to na dzisiejsze wizje roku 2030 patrzę jakoś bez zbytniej ekscytacji...
    Nałómta siem odmieniwać kącufkuf po polskiemu!

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Zawsze tak bedzie w przepowiedniach, a realia sa jakie sa.
    Analogowy ponad 20-letni EOS 1 wyglada prawie tak jak dzisiaj jego cyfrowe wersje 1D.

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez siudym Zobacz posta
    Zawsze tak bedzie w przepowiedniach, a realia sa jakie sa.
    Analogowy ponad 20-letni EOS 1 wyglada prawie tak jak dzisiaj jego cyfrowe wersje 1D.
    Tylko ciekawe, czy w środku choćby jedna śrubka jest taka sama
    Jarek

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

zgoda, tylko ze my tu nie mowimy o sprzecie profesjonalnym

a jak zaczniemy mowic o sprzecie amatorskim, to proponuje quiz "znajdz 10 roznic"

para 1:

para 2:

!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    Tylko ciekawe, czy w środku choćby jedna śrubka jest taka sama
    z 1D to moze jeszcze nie... ale wez takie 5D i powiedz mi, ale tak prosto w oczy, ze ten AF powstal w XXI wieku
    Ostatnio edytowane przez akustyk ; 07-07-2010 o 18:07 Powód: Automerged Doublepost
    www albo tez flickr

Strona 383 z 608 PierwszyPierwszy ... 283333373381382383384385393433483 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów