Dlaczego?
Do dzisiaj kolegi ojciec używa takiego Olkowego kasztana i jak porównuje zdjęcia wnuczek z córki cyfrówki do zdjęć z analogowej małpki (Canony) to za cholerę nie chciał cyfrowej lustrzanki na prezent. Do "pocztówki" to mu wystarczy. Jak mówi - lepsze te zdjęcia z kliszy.
Poza tym ja też miło wspominam czasy jak latałem z E10 Olka. Wygodne w trzymaniu, pancerny, profisprzęt. Raz tylko zawiódł: (wypadł) zaczep paska z korpusu i ***ął na glebę. Podniosłem i robiłem zdjęcia jakby nic się nie stało. Nie jestem pewien czy to by przeszło z dzisiejszymi 1Dynkami.
Powracając do tematu: Thom odkrywa rąbek tajemnicy jeśli chodzi o 5D Mark III
Bardzo fajny wpis z szóstego lipca br. - Jim Jannard QuoteZamieszczone przez bythom.com
the silence is deafening
Tylko CR1, ale co za njius
PodobnoCanon chce mnie z powrotem i obok EF 60 IS macro (nie jestem zainteresowany) zamierza kusić EF 200/4L IS macro.
Po randce w ciemno z 100LIS cóż można rzec: can't f***' wait!
To byłby mega strzał w mój portfel. (Wreszcie) spełnienie marzeń o lekkim 200/2.
the silence is deafening
No cóż ja mogę powiedzieć. Każda potwora znajdzie swego amatora ;-)
PS.
Z E-10 Olympusa ma tylko tyle wspólnego, że ma zamontowany na stałe obiektyw. E-10 był aparatem z normalnymi przyciskami i pokrętłami. A tutaj mamy jakiegoś dziwoląga w obudowie od suszarki. Zamiast przycisków ekran dotykowy. A zamiast zdjęć filmy. Bleee.
No cóż. W 2030 roku będę uważany za pokręconego oldschool-owca który woli zrobić zdjęcie niż wybierać stop-klatki z filmu ;-)
Przy okazji, skoro wiadomo już, że to ustrojstwo nie jest aparatem tylko kamerą to ciekawe dlaczego zamknęli to w obudowie od miksera czy innego sprzętu AGD. Myślę, że coś mające kształt obecnej kamery było by wygodniejsze.
Czekam z niecierpliwością jak zareaguje konkurencja. Może zobaczymy aparat-klopa![]()
200 lat temu, masarnię produkującą wędliny według dzisiejszych receptur klienci by spalili, a w średniowieczu producentów dzisiejszych cegieł nabito by na pal, poćwiartowano i posolono. Jeśli przypomnieć sobie wizje dzisiejszych czasów snute 20-30 lat temu przez futurologów, to na dzisiejsze wizje roku 2030 patrzę jakoś bez zbytniej ekscytacji...
Nałómta siem odmieniwać kącufkuf po polskiemu!
Zawsze tak bedzie w przepowiedniach, a realia sa jakie sa.
Analogowy ponad 20-letni EOS 1 wyglada prawie tak jak dzisiaj jego cyfrowe wersje 1D.
zgoda, tylko ze my tu nie mowimy o sprzecie profesjonalnym
a jak zaczniemy mowic o sprzecie amatorskim, to proponuje quiz "znajdz 10 roznic"
para 1:
para 2:
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
z 1D to moze jeszcze nie... ale wez takie 5D i powiedz mi, ale tak prosto w oczy, ze ten AF powstal w XXI wieku![]()