Strona 378 z 608 PierwszyPierwszy ... 278328368376377378379380388428478 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3 771 do 3 780 z 6075

Wątek: Co nowego u Canona? [Plotki]

Pełne uzależnienie Awatar schabu
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez E.3 Zobacz posta
    Jestem posiadaczem "starej piątki", nie powiem jest to super aparacik... lecz wciąż mierzę się na wersje mark II

Stąd mój dylemat, bowiem nie chcę kupić mark dwójki tuż przed premierą mark III.
    Panowie słyszeliście już jakieś spekulacje? Myślicie że warto czekać? Co można zyskać na tym czekaniu?

Czekam na wszelkie opinie, a moderatorów proszę o nie bić za temat który tak mocno wybiega w przyszłość.
    jak aparat nie pracuje na siebie to bym czekał.
    Na której strefie chcesz dostać porannego tosta?

fotografia biznesowa

Coś już napisał
    Miasto
    Puławy, Lublin

Domyślnie

Oho, to chyba trzeba by już 50D sprzedawać, bo zaraz cena spadnie na łeb na szyję, skoro 60D już za momencik wyjdzie.
    Może kiedyś kupię 7D...

Pełne uzależnienie Awatar tombas
    Miasto
    Nowy Sącz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez SixFeet Zobacz posta
    Oho, to chyba trzeba by już 50D sprzedawać, bo zaraz cena spadnie na łeb na szyję, skoro 60D już za momencik wyjdzie.
    no i zdjęcia od razu siakieś takie gorsze wychodzą...
    Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
    (R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)

Zablokowany

Domyślnie

Masz rację. 50D to już przeżytek.
    Nie wiem tylko czy lepiej nie poczekać na 90D, które ma być kompletnym hitem. Wtedy 60D powinno być w korzystniejszej cenie. Tym bardziej, że ani 70D, ani 80D nie wnoszą nic nowego.

Coś już napisał
    Miasto
    Puławy, Lublin

Domyślnie

No nie do końca to miałem na myśli. Jeśli byłoby wiadomo, że będzie następca 5D II to ten także by staniał. Jeśli ktoś chciałby przejść na pełną klatkę to mogłoby to się całkiem nieźle opłacać. W sensie- sprzedać jedno sprzed obniżki, kupić pełną klatkę po obniżce. To mogłaby być całkiem niezła okazja, z tym że na jakiś czas bez puszki w rękach. Ale jeśli ktoś nie pracuje sprzętem na co dzień to da radę znieść taką opcję.
    Może kiedyś kupię 7D...

Pełne uzależnienie Awatar tombas
    Miasto
    Nowy Sącz

Domyślnie

No nie do końca to miałem na myśli. Jeśli byłoby wiadomo, że będzie następca 5D II to ten także by staniał. Jeśli ktoś chciałby przejść na pełną klatkę to mogłoby to się całkiem nieźle opłacać. W sensie- sprzedać jedno sprzed obniżki, kupić pełną klatkę po obniżce. To mogłaby być całkiem niezła okazja, z tym że na jakiś czas bez puszki w rękach. Ale jeśli ktoś nie pracuje sprzętem na co dzień to da radę znieść taką opcję.
    a nie lepiej zamiast kombinowac i przeliczac ceny starego za nowe, nowego za stare, poprostu cieszyc sie fotografowaniem?
    Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
    (R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

Jeżeli ktoś myśli, że cena 5dII spadnie o więcej niż 500 zł to niech się obudzi

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez allxages Zobacz posta
    Jeżeli ktoś myśli, że cena 5dII spadnie o więcej niż 500 zł to niech się obudzi
    Jak będzie 5D3 to spadnie cena 5D1 bo wreszcie pojawi się powód do zmiany i będzie wysyp używek. No chyba że Canon znów mnie zaskoczy i jeszcze poczekam

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

No ja myślę, że ci co chcieli się przesiąść na lepsze 5d to już to zrobili, nawet pomimo słabych opinii na temat 5d2 i tak musieli go wypróbować na własnej skórze

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Canon USA 1800-OKCANON tech support in Virginia
    The usual Cause of AF system issues, is if you have used any non-Canon lens on your camera body, Canon has seen 3rd party lenses corrupt the EOS 7D and 5D MKII auto-focus systems even when you go back to Canon lenses.

He said that in 80% of the time a hard reset will fix it (removal of main and clock battery). Essentially, he explained that the 3rd party lens, uses reverse engineered capabilities that enable it to work with Canon's proprietary ETTLII AF system. Ultimately it can throw off the camera body AF parameters that it keeps stored.

It is the Camera Body that is 'learning' from the lens and the messes it up when it goes back to a Canon lens.
    No i co wy na to? Na pierwszy rzut oka marketing, ale...
    the silence is deafening

Strona 378 z 608 PierwszyPierwszy ... 278328368376377378379380388428478 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów