albo czekają aż drastycznie spadnie liczebność pokolenia, które zna i używało tego ficzera![]()
albo czekają aż drastycznie spadnie liczebność pokolenia, które zna i używało tego ficzera![]()
Dajcie spokój z EC. Niech dadzą powtarzalny układ AF w korpusie poniżej 1Dynki*
Najlepiej połączenie D3s (sensor, wizjer, CAM3500FX, shutter lag - jeśli zabraknie tego to będzie to tylko droga kupa), D700 (rozmiar) i GF1 (skuteczność i szybkość AF). Do tego "kolor Canona, nie miedziankę z D90" (czornyj teraz udaje, że tego nie czytał) oraz ultra szybki interface, wyciskający siódme poty z kart CF by 1080p bez kontenera mogło hulać na 60+ mbps.
Oczywiście aparat bez szkieł .... wart więc jako kit proponuję 100L IS a podwójny kit 24L II i 100L IS. Wybór: czy 50L czy 50/1.4IIniech zostawią niewolnikom. Imho 24-105L IS nie ma sensu przy tak pozycjonowanej puszce.
A, zapomniałem... MPx, max 16 MPx.
BTW. Ciekawe czy dadzą jakieś efekty do filmów?
* - nie dotyczy 1D MarkIII![]()
the silence is deafening
w kwestji nowych szerokich tanich stałęk C30/1.8 lub C35/1.8
C chyba nie ma zadnych stałęk EF-s
a przecierz to ma byc tania stałka 1.8 wiec moze bedzie cropowa
coby C nie strzelił sobie w kolano i EF35/2 tez miało zbyt
28mm ma ums wiec ten byc moze bedzie bez odpowiednik jakosciowo 50/1.8 sie szykóję???
EF-S30/1.8 cos 2x droszego od EF50/1.8 ?
ale pytanie kiedy to wyjdzie ?? ...
C EOS 5D MK II C | EOS 40 D | T 28-75 f/2.8 | C 85 f/1.8 | C 70-200/4.0L | S 30/1.4 |S 50/1.4 | C 10-22 f/3.5-4.5 | C 580EX
http://magix.digart.pl/
Jestem posiadaczem "starej piątki", nie powiem jest to super aparacik... lecz wciąż mierzę się na wersje mark II
Stąd mój dylemat, bowiem nie chcę kupić mark dwójki tuż przed premierą mark III.
Panowie słyszeliście już jakieś spekulacje? Myślicie że warto czekać? Co można zyskać na tym czekaniu?
Czekam na wszelkie opinie, a moderatorów proszę o nie bić za temat który tak mocno wybiega w przyszłość.
Moje graty: EOS 350D, C50 f/1.8 (plastik fantastik) i KIT
Fajny wątek
Temu Panu żółty N***n powinien ufundować wybrany system
http://forums.dpreview.com/forums/re...ssage=35624346
To tak a propos
the silence is deafening
1Ds4/nowy palnik - anons pod koniec sierpnia
Testowane 60D (anons w lipcu!) jest ciut mniejsze od 50D, ma obracany ekranik i sprzedawane będzie jako filmolustrzanka*
* - co niestety wcale nie musi oznaczać niższej od 7D ceny, jeśli jest to skrojone pod GH2
Wciąż zer0 informacji o szkłach HD (przysłona, silnik)...
Panas ma 14-140 HD, Nikon tanie 35/1.8 DX a Canon?...
the silence is deafening
Ja jednak myślę, że koniec sierpnia to raczej koniec września czyli po naszemu Photokina.
Rok temu jakoś w lipcu/sierpniu pokazano 7D więc rzeczywiście może pokażą 60D teraz.