Strona 376 z 608 PierwszyPierwszy ... 276326366374375376377378386426476 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3 751 do 3 760 z 6075

Wątek: Co nowego u Canona? [Plotki]

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MC_ Zobacz posta
    Na amerykańskiej stronie C jest ponoć wzmianka, że zarówno 50D jak i 100 macro bez L nie są już produkowane. O ile to pierwsze mnie nie dziwi, to druga opcja jest imho bez sensu ze strony firmy.
    Currently the 100 f/2.8 non-L macro is still available from Canon. It’s on the latest Canon price sheets.

Po co mieliby zdejmować ostrą stałkę jak sprzedają jeszcze stałki AD 1989? Pomijam już ciągły przyrost Mpx w cropach (marzenie do... makro).

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    ale foldery reklamowe i szum w eterze to troche inna sprawa.
    Pisałem o folderach. Filmy to ja kręcę GF1.

jakby nie patrzyc - Canon nie ma zadnej zachety do wypuszczania 60D teraz
    Dokładnie, nie popełnią tego samego błędu dwa razy (ztcp D90 jako pierwszy dslr miał filmy)

2000D jest juz, de facto, od dawna oczekiwany.
    a co do filmow - badzmy realni: predzej sie tam drukarki doczekamy, niz wyciecia filmikow zwlaszcza na tej polce cenowej!
    Niby tak, tylko, że 450D ze znaczkiem 2000D wyszłoby ich taniej
    Może włożą kupę (1080p 20 kl/s) z 500D byleby tylko stało fullhade
    the silence is deafening

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

Nie ma go w ofercie na oficjalnej stronie:
    http://www.usa.canon.com/consumer/co...categoryid=155
    W sumie Nikon ma tylko drogiego VR i system nie padł. Tyle, że sporo osób używa T/S.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MC_ Zobacz posta
    Nie ma go w ofercie na oficjalnej stronie:
    Rzeczywiście , na kilku oficjalnych stronach brak non-L w ofercie. Teraz już tylko czyszczą magazyny. Znaczy się L-ka będzie (nadal) tanieć.

Canon is reaching for some lofty goals by altering the exposure data on a pixel level.* If successfully implemented, this is one of those things that could change the way we use cameras forever.

http://tinyurl.com/3xpf8xh

Co na to Olympus?

* - jesteśmy o dwa kroki bliżej do muflonowego światłomierza czy Janko'wego promil'owego przepału
    the silence is deafening

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Jestem ciekaw ile modeli będzie musiało wyjść z kolejnymi drobnymi dodateczkami do tej technologii, żeby w końcu była ona taka jaką ją tam opisali

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez micles Zobacz posta
    Jestem ciekaw ile modeli będzie musiało wyjść z kolejnymi drobnymi dodateczkami do tej technologii, żeby w końcu była ona taka jaką ją tam opisali
    4 sztuki: xxD, 1Ds4, 600D i w 5D3 będzie OK

Powracając do tematu:

Akustycznie rzecz biorąc dali de jak dużo za dużo: 50/1.4 II tego lata, jedyne $700 (realnie 550; 3 lata), do tego szklana nowość, nie update: hmmm... ile lat na rynku obecny jest Nikkor 14-24? A może mityczne 35-70/2L... Jedno jest pewne, znowu dadzą de

Canon z/buduje kolejny poziom w piramidzie produktów dslr podążając za wszędzie już widoczną modą na 3D. Nowa puszka nadchodzi: czy postawią też na CDAF, źrenicę czy tylko rozbudują 7Demkę? Jedno jest pewne: D700 MkII (kwiecień 2011) musi być nieeeeeźle skrojone/wypasione.
    the silence is deafening

Początki nałogu
    Miasto
    Kraków i okolice

Domyślnie

[QUOTE=gietrzy;830211...
    Canon z/buduje kolejny poziom w piramidzie produktów dslr podążając za wszędzie już widoczną modą na 3D. Nowa puszka nadchodzi: czy postawią też na CDAF, źrenicę czy tylko rozbudują 7Demkę? Jedno jest pewne: D700 MkII (kwiecień 2011) musi być nieeeeeźle skrojone/wypasione.[/QUOTE]

Pożyjemy zobaczymy co Canon wpakuje do nowych puszek. Ale rewolucji bym się nie spodziewał, co najwyżej ewolucję. No chyba że będzie to mityczne 3d z wszystkimi rzeczami o jakich marzą użytkownicy Canona( czyli połączenie zalet 7d i 5d ).

Przy okazji nazwy 3d może dołożą automatyczną opcję robienia zdjęć 3 wymiarowych za pomocą sprzężonych dwóch aparatów ;-)

D700 ale co tu poprawiać? Dorzucą pewnie filmy nową matrycę z D3s bo całą resztę już ma ;-).
    C EOS 5D MK II C | EOS 40 D | T 28-75 f/2.8 | C 85 f/1.8 | C 70-200/4.0L | S 30/1.4 |S 50/1.4 | C 10-22 f/3.5-4.5 | C 580EX
    http://magix.digart.pl/

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez magix Zobacz posta
    D700 ale co tu poprawiać? Dorzucą pewnie nową matrycę z D3s bo całą resztę już ma ;-).
    np. cene to zawsze mozna(by).

tak, wiem, utopia...
    www albo tez flickr

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Chyba z filmami, poza tym imho D90 niczego nie brakuje.
    Do tego stopnia, że znam trzy osoby które zmieniły system/* po kontakcie z tym wszytskomającym korpusem .
    /* - Bynajmniej nie tylko na jedynie słuszny system .

Na poważnie to D90 to obecnie marketingowy starzec.

BTW:
    Eyecontrol nie będzie /* - zapomnijcie.

/* - chciałbym się mylić
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uzależniony Awatar ARN
    Miasto
    wieś pod Warszawą

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    ....

Eyecontrol nie będzie /* - zapomnijcie.

/* - chciałbym się mylić
    Też chciałbym się mylić....
    Ale z drugiej strony - biorąc pod uwagę, że EC "leży w zamrażarce" (od tylu lat ) - w dobie kryzysu może się okazać dla Canona dochodowym rozwiązaniem

tak sobie pomarzyłem ;-)

Początki nałogu
    Miasto
    Kraków i okolice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ARN Zobacz posta
    Też chciałbym się mylić....
    Ale z drugiej strony - biorąc pod uwagę, że EC "leży w zamrażarce" (od tylu lat ) - w dobie kryzysu może się okazać dla Canona dochodowym rozwiązaniem

tak sobie pomarzyłem ;-)
    Z tym EC to tez nie wiadomo jakie są obwarowania patentowe czy i jakie ktoś (jeśli Canon nie jest właścicielem patentu ) życzy sobie opłaty licencyjne, albo są jakieś inne zależności patentowe i też wychodzi za drogo ...
    Może też zwyczajnie czekają aż wszyscy zapomną o EC i potem pokażą genialną odgrzewaną technologię jako super 'must have' bez której nie da się robić dobrych zdjęć i wszyscy będą piać z zachwytu...
    C EOS 5D MK II C | EOS 40 D | T 28-75 f/2.8 | C 85 f/1.8 | C 70-200/4.0L | S 30/1.4 |S 50/1.4 | C 10-22 f/3.5-4.5 | C 580EX
    http://magix.digart.pl/

Strona 376 z 608 PierwszyPierwszy ... 276326366374375376377378386426476 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów