Strona 373 z 608 PierwszyPierwszy ... 273323363371372373374375383423473 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3 721 do 3 730 z 6075

Wątek: Co nowego u Canona? [Plotki]

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Oskar-k-owa, nowo-stara puszka ma być bezpośrednią odpowiedzią na insane high iso quality rodem z D3s a pranie mózgu będzie w deseń: the best dslr with movie feature.
    Wyróżniać ją będzie mała ilość MPx (jak na canona to ~16 MPx ) oraz optymalizacja pod... video (GH2 comin'), do sprzedaży trafi przed kupą (czytaj: 5D3)

Credits/Thanks:
    Panny Corp.
    filmiarze z Hollywood zachwycające się D3s na iso 200k (jak ktoś uważał to wie o czym piszę)
    Nikon Corp.
    Sony (awansem za walkę) A850

Gietrzy czuje $5k, zobaczymy czy poczuje choć trochę bonka...

To co nici z Chorwacji?
    the silence is deafening

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Dzięki twoim postom czuję, że nie jestem highest-level nerdem dSLRowym, bo nie umiem tego przeczytać ze zrozumieniem

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez micles Zobacz posta
    Dzięki twoim postom czuję, że nie jestem highest-level nerdem dSLRowym, bo nie umiem tego przeczytać ze zrozumieniem
    gietrzy zawsze mówi na innym poziomie zrozumienia ;-)

ale o dziwo, tym razem zrozumialem wszystko. chociaz nigdzie nie slyszalem o podnieceniu sie w holywood d3s, ale moze dlatego ze nie szukalem

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez allxages Zobacz posta
    chociaz nigdzie nie slyszalem o podnieceniu sie w holywood d3s, ale moze dlatego ze nie szukalem
    Wiesz, każdego podnieca coś innego, ciekawe czy jest taka nazwa na to, co w sieci uprawia G3 :-D Jakaś camerofilia, czy coś podobnego :-D
    Jarek

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

Może ta choroba nazywa się w skrócie G3 własnie ;-)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez allxages Zobacz posta
    nigdzie nie slyszalem o podnieceniu sie w holywood d3s, ale moze dlatego ze nie szukalem
    Na stronie ztcp Pana Filmowca Blooma był filmik jak stare wygi z Holyłuda podniecają się D3s na high iso, kiedy D3s był ustawiony na 102k, ktoś podstawił świeczkę bliżej aparatu i stwierdził "a to jest właśnie iso 204k"...

Jarek.... no!
    the silence is deafening

Domyślnie

A myślicie, że Canon zdecyduje się kiedyś na stabilizację matrycy?

http://photorumors.com/2010/06/09/ca...3x-mirrorless/
    Czyli do EVIL byłyby obiektywy EF?!
    "1) They think that APS-C in general and their 1.6x (versus others’ 1.5x) in particular is becoming increasingly difficult to improve on, update after update"
    Olympus jakoś daje sobie z tym radę :P

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez micles Zobacz posta
    Nie jesteś w tym osamotniony .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kpulka Zobacz posta
    A myślicie, że Canon zdecyduje się kiedyś na stabilizację matrycy?
    OK, ale tam nic nie ma o szkłach.
    Co mi o tym aps-h evil'u, skoro będzie on rozmiarów GH1?
    Wyobraź sobie takie GH1 z EF 24-70... lajcik do parku normalnie, albo pancake 50/1.2L
    Znowu marketing idzie w ślady Samsunga czy Sony (sensor much bigger than competition) zamiast w stronę m43: zrobić kompromis pomiędzy jakością obrazu a rozmiarem, jak mówił ostatnio rekin z Panny.
    Od takich aparatów (szczególnie Canona) w 2011 roku (realnie) wymagam idealnego czytaj: nie gorszego od Olympusa jotpega.
    Co do stabilizacji: imho nie ma szans, nawet Alfiokowe SSS przesiadło się do szkieł, niejako przyznając rację Canonowi/Nikonowi.

Jeśli to prawda to szkoda, liczyłem na "większą kreatywność", jeszcze cena, która miała by być na poziomie xxD. I co jeszcze?!
    Nie chcę tu nikogo nawracać na inne systemy, ale imho w kategorii power compacts - urządzenia o małych wymiarach, nie ma bata na LX3 i E-PL1 (ten z 14-150).
    the silence is deafening

Początki nałogu Awatar rysib
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kpulka Zobacz posta
    A myślicie, że zdecyduje się kiedyś na stabilizację matrycy?

"1) They think that APS-C in general and their 1.6x (versus others’ 1.5x) in particular is becoming increasingly difficult to improve on, update after update"
    Olympus jakoś daje sobie z tym radę :P
    a dokładniej (http://www.canonrumors.com/2010/06/aps-h-evil-cr1/):
    Canon APS-H 1.3x mirrorless
    Various reports have come in about a mirrorless camera from Canon that will use an APS-H (1.3x crop) sensor.

The plan within Canon is to keep the APS-H sensor size alive, as it won’t be appearing in the next 1D.

Why APS-H?
    1) They think that APS-C in general and their 1.6x (versus others’ 1.5x) in particular is becoming increasingly difficult to improve on, update after update.
    2) Sensor production costs have fallen and there isn’t much difference betw 1.6x and 1.3x for Canon.
    3) Canon develop a new 1.3x sensor for the 1D series every few years and no other camera shared the R&D cost with the 1D before, but this time round the 16MP sensor of 1D4 will have a new use.
    4) Weight and size can be taken care of by design. So a larger sensor does not necessarily mean a heavier and bulkier package than the competition.

to chyba zbyt piękne, by było możliwe
    Pozdrawiam Rysiek

Strona 373 z 608 PierwszyPierwszy ... 273323363371372373374375383423473 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów