Canon wake up call
(chyba nikt nie pisał)... Canon chciał kupić Pentaka i jego niewolników. Powód? Sony szykuje drobne na zakupy by ugruntować swoją pozycję na rynku dslr.
Wyobrażacie sobie Rebela 700D, wielkości D10, z IBIS i z Limitedami... a wystarczyłoby:
- kontrolować BF/FF na poziomie fabryki nie serwisów
- nie bawić się w małe rozmiary tam gdzie nie wolno (50L)
- rok po N 24-70 wypuścić 24-70 IS
- rok po S 80-400 wypuścić 100-400 II
- trzy lata po Sigmie 30/1.4 wypuścić swoje 35/1.8 za $150/EUR100
- nie oszczędzać na gumkach w 1D3![]()
the silence is deafening
ale po co? ksiegowi Canona na sake-party ustalili z ziomkami z Nikona, ze ten Twoj ambitny plan 5-miesieczny najchetniej zrobiliby w 5 lat albo jeszcze dluzej. bo w ten sposob do spoly wycyckaja uzyszkodnikow na 3x wiecej kasy. po co pospiech, jak mozna tylko naszkodzic...
a ze Sony generuje w diabla modeli na polke amatorska? umowmy sie, ze dopoki oni nie beda realnie mieli sensonwej srodkowej polki (generujacej najwieksze niewolnictwo), dopoty Canon bedzie amatorom sprzedawac "umiarkowane parametrowo" wydmuszki za pomoca bialych lufek i plakatow z 1-kami i czerwonymi paskami. i to wystarczy.
gdzie przez umiarkowane parametrowo rozumiem korpusy ficzerowo po prostu dobre, i maja swietne matryce - i nie mam tu na mysli tylko porownania z Sony (bo wtedy bysmy nadal tkwili przy 8Mpix z 20D)
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
gietrzy, to S80-400 to jakas Sigma?
Tak, nawet b.dobra Sigma.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Niestety, nie znam takiej. Ale wierze na słowo.
http://optyczne.pl/index.html?produc...19&typ=0&moc=0
to jest de facto nowa wersja, bo wczesniej byla tez bez DG