Strona 370 z 608 PierwszyPierwszy ... 270320360368369370371372380420470 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3 691 do 3 700 z 6075

Wątek: Co nowego u Canona? [Plotki]

Bywalec Awatar Raus
    Miasto
    Nowogard

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    To szkło nieobliczalne, przestrzegam!
    Love or hate us

No i dlatego czaje się na to szkło od około roku:-D

Choć nie wątpię, że na ślepo tez da się dobrą sztukę trafić, ale z moim szczęściem do szkieł wole poczekać na Canona:-D

Dobrze mówisz, 30mm zamiast 35mm byłoby sweet. A obudowa mogłaby być taka jak 50mm 1.8 PIERWSZA WERSJA albo taka jak 35mm f2 i będzie cacy:wink:
    Canon 5D / C50 1.8 / S17-35 2.8-4 HSM / C100-300 USM / Helios 44M-4 + Radziecki Mieszek / 430EX

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez myslidar Zobacz posta
    Może być w obudowie 50 1.8, tylko z trochę lepszym silniczkiem i w cenie 500-600 zł :-D
    Czemu chcesz żeby był taki drogi :wink:.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar MariuszJ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Podobno ma pojawić się ef-s 30/1.8

Słowa uznania dla inżynierów C jeśli optycznie będzie przynajmniej na równi z 35/1.8DX i oczywiście dla marketingowców - jeśli puszczą to za dwie $tówki.
    O nasz wymarzony, o nasz wytęskniony...

Nie wiem dlaczego, ale nie wierzę, że Canon przestanie wmawiać tłuszczy że 28/1.8 czy 35/2 to jest wszystko w temacie standard na crop.
    Entuzjastyczny Neofita

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Czemu chcesz żeby był taki drogi :wink:.
    no właśnie - też się zastanawiałem, dlaczego obiektyw z mniejszym polem obrazowym (i tym samym kącie widzenia) miałby być droższy od pierwowzoru?
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Pełne uzależnienie Awatar MariuszJ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gwozdzt Zobacz posta
    no właśnie - też się zastanawiałem, dlaczego obiektyw z mniejszym polem obrazowym (i tym samym kącie widzenia) miałby być droższy od pierwowzoru?
    A niech będzie droższy. Tylko niech będzie lepszy niż to co mają w ofercie dla APS-C. Wyśrubowali matryce do niebotycznych gęstości i proponują do tego lensy z czasów analoga... no i niestety, każdy nowocześniejszy jasny zoom okazuje się lepszym dla cropowców wyborem...
    Entuzjastyczny Neofita

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Wróżenie z fusów. Chcesz , to czekaj rok , przez ten czas można robić na 5d2 zdjęć , cudów nowa piątka nie będzie miała.
    no comment...

Bywalec Awatar fotomih
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MM-architekci Zobacz posta
    Wróżenie z fusów. Chcesz , to czekaj rok , przez ten czas można robić na 5d2 zdjęć , cudów nowa piątka nie będzie miała.
    Dla poszukujących sprzętu na rynku wtórnym wyjście nowego modelu ma jednak pewną cudowną przypadłość - cena staje się przystępniejsza

Pełne uzależnienie Awatar Parteq
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fotomih Zobacz posta
    Dla poszukujących sprzętu na rynku wtórnym wyjście nowego modelu ma jednak pewną cudowną przypadłość - cena staje się przystępniejsza
    Tia.. A swistak..
    Cena 5d mkI wyraznie skoczyla do gory po wyjsciu mkII.
    Wszystko zalezy od ceny mkIII.
    Jezeli takowy wogole sie pojawi..

Domyślnie

jak będzie to będzie, za ile to już nikt nie wie, ale sporo kasy na premierę
    a tak wogóle nie zakładaj już takich tematów idź na miasto rób zdjęcia
    A może masz tam jeszcze telefon bez drutu...? - Podróż za jeden uśmiech - 1971

Pełne uzależnienie Awatar tombas
    Miasto
    Nowy Sącz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez BartekLublin Zobacz posta
    czy ktoś słyszał jakieś plotki. mam zamiar przesiąść się z 40d na 5d. zastanawiam się czy nie poczekać kilka miesięcy do mIII. słyszałem coś o początku 2011. podobno ma być nowa matryca i af. czy warto czekać. ciekawe jak to będzie wyglądało cenowo...
    do takich dywagacji, pobożnych zyczeń i wrózenia ze szklanej kuli jest osobny wątek,i tez sporo w innych dot sprzetu, naprawde myslisz, że ty pierwszy masz takie dylematy ...a gotowej recepty NIE MA
    Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
    (R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)

Strona 370 z 608 PierwszyPierwszy ... 270320360368369370371372380420470 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów