Strona 360 z 608 PierwszyPierwszy ... 260310350358359360361362370410460 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3 591 do 3 600 z 6075

Wątek: Co nowego u Canona? [Plotki]

Pełne uzależnienie Awatar MariuszJ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Choć jedna puszka poniżej 1D4 miała tak szybki i skuteczny AF jak mój GF1 z 14-45mm.
    Ehh... :/
    Entuzjastyczny Neofita

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Jak koncert życzeń, to się dołączę :-P
    1. Cztery, no dobra - pięć, punktów AF. Te cztery to dokładnie w mocnych punktach obrazu, albo przynajmniej bardziej rozsunąć w pionie te najbliżej położone. Jeśli nie da się zmniejszyć liczby punktów AF, to żeby chociaż można było wyłączyć nieużyteczne dla mnie, punkty na końcach ramion krzyża. Wtedy byłoby ławiej mini-dżojstikiem wybrać ten, które chcę. Ale zdecydowanie najbardziej popieram powrót ECF, o którym już wspomniał Bahrd.

2. Odchylany i obracany wyświetlacz a'la PowerShoty. Skoro jest LiveView i kręcenie filmów, to na pewno się znajdzie grupa, która z tego skorzysta. Mi się przyda, gdy fotografuję poprzez teleskop.

3. (AM)OLEDowy wyświetlacz główny. Wystarczy taki jak jest w Samsung Pixon 12 .

4. Możliwość zasłonięcia wizjera tak, jak to jest w lepszych Nikonach. Jest to wygodniejsze, skuteczniejsze i pewniejsze rozwiązanie niż stosowane w Canonach zaślepka z paska.

5. Możliwość wykonywania zdjęć cyklicznie (dowolna liczba co określony czas), bez konieczności stosowania gripa, bądź sterowania z komputera poprzez EOS Utility. Przyda mi się np. przy zdjęciach przyrody.

6. Czerwona dioda wspomagania AF, nie wymagająca podnoszenia lampy. Tak było w EOS 50 i było dobrze.

7. Czerwone podświetlenie górnego wyświetlacza. Przy zdjęciach w nocy powoduje mniejsze zmęczenie wzroku.

8. Szybki podgląd wyświetlanego zdjęcia w skali 1 punkt obrazu to 1 punkt na wyświetlaczu. Podobne powiększenie przydałoby się również przy LV.

9. Może jeszcze potwierdzanie ostrości dodatkowym znacznikiem na wyświetlaczu podczas pracy z wykorzystaniem LV. Przyda się przy filmach, jak już sam ustawię ostrość, żeby aparat mi potwierdził, że mam przestać kręcić pierścieniem ostrości .

10. Szybszy procek w kolejnych modelach nie powinien się marnować . Poproszę jeszcze tryby filmowania 1280x720@240, 1920x1080@120 i ewentualnie 720x480@720 fps.

Początki nałogu Awatar Krasuski
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Co nowego u Canona? !!!

pomyliliście przedział koledzy mili

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

W sumie dużo z tych waszych życzeń już dawno jest w Canonach.

Pełne uzależnienie Awatar wojkij
    Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

Ja bym tam chciał w nowej jedynce(bo wszystko niżej mnie kompletnie nie interesuje) taką bajerancką matówkę jak w nikonach. Można sobie włączyć różne linie, czy do do architektury czy mocne punkty czy jeszcze jakieś tam inne. Fajna sprawa ale pewnie patent na tym siedzi.

Dopiero zaczyna Awatar pstrykijest
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MiSzu Zobacz posta
    2. Odchylany i obracany wyświetlacz a'la PowerShoty. Skoro jest LiveView i kręcenie filmów, to na pewno się znajdzie grupa, która z tego skorzysta. Mi się przyda, gdy fotografuję poprzez teleskop.
    To żeś stary pojechał na maxa... Nie sądze by dla ludzi którzy kupili 1dmkIV potrzebny był wyświetlacz jak z soniaka bo: najdzie grupa, która z tego skorzysta. Oj raczej się nie znajdzie. A napewno nie bedzie robiła tego na co dziń a od święta.

Pełne uzależnienie Awatar dziobolek
    Miasto
    Dublin/Ireland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pstrykijest Zobacz posta
    To żeś stary pojechał na maxa... Nie sądze by dla ludzi którzy kupili 1dmkIV potrzebny był wyświetlacz jak z soniaka bo: najdzie grupa, która z tego skorzysta. Oj raczej się nie znajdzie. A napewno nie bedzie robiła tego na co dziń a od święta.
    To że tobie niepotrzebny... pisz w swoim imieniu, proszę.
    No i dlaczego odnosisz się tu tylko do 1D MKIV???
    Jak się ma, to się z tego korzysta.
    Jest trochę ludu którym tego "gadżetu" brak w puszkach xxD,
    ja jestem jednym z nich. W pewnych momentach wolałbym przykucnąć,
    niż zaliczać "glebę" by zrobić zamierzone ujęcie.

Pozdrówka!
    "Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
    Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"

50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
    tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."

Dopiero zaczyna Awatar pstrykijest
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dziobolek Zobacz posta
    W pewnych momentach wolałbym przykucnąć,
    niż zaliczać "glebę" by zrobić zamierzone ujęcie.
    A ja tam wole sie położyć ;d

A co do mojej listy życzeń to 1DmkV: pełna klatak, rozpiętość totalna z Hasselblada, 10kl/s (wystarczy) i używalne iso 25600.
    Ale to pewnie za kilkanaście miesięcy.

Pozdrawiam również

Pełne uzależnienie Awatar airhead
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pstrykijest Zobacz posta
    ja bym chciał - można by go odwrócić tyłem i się nie martwić, że się rozwali czy ubrudzi
    Canon 6D + 20/2,8; 35/1,4; 85/1,8; 70-210/3,5-4,5
    Fujifilm x100

mgrochocki.wordpress.com

Pełne uzależnienie Awatar trampek
    Miasto
    Rzeszow, Poland

Domyślnie

ja tez bym chcial. z dodatkowymi opcjami jest tak jak mawiali kowboje. Lepiej miec rewolwer i go nie potrzebowac niz nie miec a potrzebowac
    R5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 Max

Strona 360 z 608 PierwszyPierwszy ... 260310350358359360361362370410460 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów