Strona 287 z 608 PierwszyPierwszy ... 187237277285286287288289297337387 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 861 do 2 870 z 6075

Wątek: Co nowego u Canona? [Plotki]

Początki nałogu
    Miasto
    gdańsk

Domyślnie

100-400 mk II ... no cóż tez bym z mila chęcią zobaczył ta premierę
    przynajmniej 100-400 mk I była by w jeszcze lepszej cenie ))
    Pkt 8 regulaminu forum
    plutophoto.blogspot.com

Domyślnie

akustyk, ale 5D MKI jest do kupienia tylko jako używany. A myślę, że po wywaleniu z 5DMKII drogiego wizjera i wstawieniu taniego oraz po obcięciu kosztów jeszcze na kliku elementach (mniejszy korpus, mniej mpx) jest szansa na aparat za 5500zł. Skoro Sony A850 można za tyle kupić to i Canon spokojnie mógłby coś takiego wypuścić.

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sando Zobacz posta
    akustyk, ale 5D MKI jest do kupienia tylko jako używany.
    Canon nie dostaje z takich transakcji ani grosza.

A myślę, że po wywaleniu z 5DMKII drogiego wizjera i wstawieniu taniego oraz po obcięciu kosztów jeszcze na kliku elementach (mniejszy korpus, mniej mpx) jest szansa na aparat za 5500zł. Skoro Sony A850 można za tyle kupić to i Canon spokojnie mógłby coś takiego wypuścić.
    My tu prawimy bajki o następcy A850 (jeszcze tańszym). Próg opłacalności produkcji FF dla Canona, według plotek oczywiście, to $1300. Mówimy więc o puszce za $1500.
    the silence is deafening

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Skoro Sony A850 można za tyle kupić to i Canon spokojnie mógłby coś takiego wypuścić.
    zgoda, tylko do tego Sony nie ma co zapiac. bo Zeiss jest za drogi na ta polke, a jak sie go wykluczy to zostaja przecietne sloiki pominoltowskie i kilka przepakowanych Tamronow za 3x zawyzona cene. no i jeszcze pare totalnych kundli typu 18-55, ktore jakoscia uragaja nawet nieslawnemu 18-55 mkI canona

problem Sony poki co to brak realnego srodka. czegos miedzy masa amatorskich zabawek (A2xx, A3xx) a sprzetem profesjonalnym. w korpusach cos tam sie dzieje, bo A800 do spolki z A5xx (jakikolwiek tam nie jest numer, bo gubie sie w tym produktowaniu modeli przez Playstation) pasuja juz pod potrzeby entuzjasty a nawet semi-pro. ale zapiac do tego szkiel, z rozsadna jakoscia optyczna i mechaniczna (i zeby mialy AF) to nie ma co.
    www albo tez flickr

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Próg opłacalności produkcji FF dla Canona, według plotek oczywiście, to $1300. Mówimy więc o puszce za $1500.
    No i mi tam pasuje. Zamawiam w ciemno.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez micles Zobacz posta
    No i mi tam pasuje. Zamawiam w ciemno.
    AF z Rebela nie 5D - brak hidden servo.
    the silence is deafening

Domyślnie

gietrzy, jeśli może być jeszcze taniej nie mam nic przeciwko :-) Mogą nawet wyciąć jeszcze drugie pokrętło i górny LCD.

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    zgoda, tylko do tego Sony nie ma co zapiac. bo Zeiss jest za drogi na ta polke, a jak sie go wykluczy to zostaja przecietne sloiki pominoltowskie i kilka przepakowanych Tamronow za 3x zawyzona cene. no i jeszcze pare totalnych kundli typu 18-55, ktore jakoscia uragaja nawet nieslawnemu 18-55 mkI canona

problem Sony poki co to brak realnego srodka. czegos miedzy masa amatorskich zabawek (A2xx, A3xx) a sprzetem profesjonalnym. w korpusach cos tam sie dzieje, bo A800 do spolki z A5xx (jakikolwiek tam nie jest numer, bo gubie sie w tym produktowaniu modeli przez Playstation) pasuja juz pod potrzeby entuzjasty a nawet semi-pro. ale zapiac do tego szkiel, z rozsadna jakoscia optyczna i mechaniczna (i zeby mialy AF) to nie ma co.
    Ok, na pewno Sony też ma wady. Ale nie o to mi chodzi. Chodzi mi tylko o to, że Canon ma spore pole manewru aby wypuścić tanią puszkę FF.
    Ostatnio edytowane przez sando ; 15-01-2010 o 13:09

Domyślnie

Chodzi mi tylko o to, że Canon ma spore pole manewru aby wypuścić tanią puszkę FF.
    No, ale poki nie ma konkurencji to taniej puszki nie wypuści. Zresztą to dotyczy też i droższej puszki - 3D celowanej na $4500. Będzie A800 będzie 9D, będzie D900 będzie 3D. Inaczej będę się oglądać za siebie przez ramię wypatrując (chyba pierwszego w Kielcach) czerwonego Ducati
    the silence is deafening

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Bezpośrednio nie. Ale na przykład na rynku samolotów możliwość odsprzedania samolotu jest brana pod uwagę przez producenta przy ustalaniu jego ceny...
    EOS - conditio sine Kwanon...

Początki nałogu Awatar mathom
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Ten 30mm f/1.8 by się bardzo przydał (tak w cenie ok 800zł). Niby można kupić 35mm f/2, ale to już trochę wąsko się robi na cropie. Brak jasnej standardowej stałki pod cropa to jest skandal i hańba :]
    Niech kosztuje nawet 1500-1800, będzie EF-s ale ma USM i ostre rogi. na razie zostaje z zasadzie tylko Sigma 30/1.4 i C28/1.8
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    My tu prawimy bajki o następcy A850 (jeszcze tańszym). Próg opłacalności produkcji FF dla Canona, według plotek oczywiście, to $1300. Mówimy więc o puszce za $1500.
    Jakoś ciężko mi w to uwierzyć, nie zdziwiłbym się, gdyby koszt wytworzenia z r&d był poniżej 100$ (przecież żadnego rocket science tu nie ma, technologia się dużo nie zmienia). W końcu to tylko tania jak barszcz elektronika, trochę mechaniki, plastiku i metalu. A koszt produkcji matrycy - sorry, ale nie wydaje mi się żeby był taki kosmiczny jak tu niektórzy gdybają. To wszystko jest produkcja masowa. Przypuszczam, że lwią część ceny pochłania marketing, pośrednicy i zysk canona.
    Ostatnio edytowane przez mathom ; 15-01-2010 o 13:33 Powód: Automerged Doublepost

Strona 287 z 608 PierwszyPierwszy ... 187237277285286287288289297337387 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów