Strona 285 z 608 PierwszyPierwszy ... 185235275283284285286287295335385 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 841 do 2 850 z 6075

Wątek: Co nowego u Canona? [Plotki]

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

jesli ktokolwiek jeszcze ma jakies problemy ze zrozumieniem, ze dla Canona wchodzenie w jakies 7:15 nie ma sensu, to moze niech sobie pomysli, czemu Ford nie produkuje pralek a Siemens samochodow.

odp: bo to po prostu, [vitez-filtr], nie ma sensu. lepiej robic dobrze swoje, zamiast pakowac sie w cudza dzialke ponoszac koszty i ryzykujac brak zyskow.

na czym polega problem, jak komus sie podoba 4/3? jest Panasonic, jest Olympus, mozna sobie kupic. to, ze na tym nie stoi etykietka Canon, nie ma chyba zadnego znaczenia.
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Podobne jak w tytule wątku, niestety małosensowne pytania, można generować też w kierunku przeciwnym. Do moich ulubionych należy czy Olympus albo Pasikonik odważą się zrobić w m4/3 stałkę 300/4? A może chociaż 200/2.8?

Początki nałogu
    Miasto
    Nowy Sacz

Domyślnie

Canon chce zarabiać -i nic więcej.
    Jeśli zrobi aparat 4/3 na bagnet EF i EFS i powiedzmy nowego typu efx -tz. że obiektywy od eos będą do niego pasowały - zarobi.
    Dlaczego
    - bo dużo rzeczy pewnie im podejdzie z GXX
    -bo jest dziura między GXX a XXXD -taka psychologiczna
    -bo dobry marketing zrobi swoje
    -bo będzie kompatybilne z innymi szkłami które już ludzie mają - o lampach, wężykach itp nie wspomnę
    -bo powiedzmy zrobi "naleśnika" (jasny, mały, ostry) - czyli mały aparat z niezłą optyką
    i kilka tanich z tworzywa nie szkła zoom
    -bo po tym naleśniku kupią L
    -bo jak będą mieli L to kupią XXXD itd

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Bankowo będzie jakiś super telas teraz. 70-200/2.8 IS II dali wcześniej pod vancouver - pewnie 3/4 agencji repo albo już je kupili prosto od C albo mają zamówienie w każdym możliwym sklepie żeby je dostać zaraz jak wejdzie :-P.
    A super tele które będzie teraz announced trafi pewnie do największych agencji na testy polowe w vancouver.
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Bywalec Awatar christof
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    na czym polega problem, jak komus sie podoba 4/3? jest Panasonic, jest Olympus, mozna sobie kupic. to, ze na tym nie stoi etykietka Canon, nie ma chyba zadnego znaczenia.
    To dlaczego nie wszedłeś w lustrzankę Panasonica albo Olympusa skoro ta etykietka nie ma znaczenia? Mi w tym wypadku nie chodzi o napis "Canon" - liczę na dobry sprzęt w systemie micro z dobrymi obiektywami, ciekawe rozwiązanie, coś nowego, a skoro C robi tak dobre FF i APS-C myślę, że i tu by dali radę. Z kompaktów też jest sporo do wyboru, przechodziłem przez parę firm (Nikon, Fuji) i uznaję serię G Canona za najlepszą, to samo może być w 4/3 jeżeli wypuszczą coś sensownego. Ale prawda jest taka, że faktycznie szukałbym dobrego jasnego pancake i raczej nie interesował się zoomami, bo chodzi mi o kompaktowość.

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez christof Zobacz posta
    To dlaczego nie wszedłeś w lustrzankę Panasonica albo Olympusa skoro ta etykietka nie ma znaczenia?
    dlatego, ze najlepszy sprzet na moje potrzeby i mozliwosci finansowe byl akurat w systemie Canona.

Cytat Zamieszczone przez christof Zobacz posta
    Ale prawda jest taka, że faktycznie szukałbym dobrego jasnego pancake i raczej nie interesował się zoomami, bo chodzi mi o kompaktowość.
    przechodzilem zakup drugiego aparatu do domu i temat zgodnosci z posiadanymi klamotami, owszem, pojawil sie. chociaz akurat tu niekoniecznie jako zaleta, bo na wyciaganie mi lensow z plecaka reaguje jak pies na wyjmowanie kosci z michy (nawet mimo, ze to wlasna slubna zona i dziecko). tak, to jest pewna zaleta, ale ja bym jej nadmiernie nie przecenial. dlatego, ze jak kupisz maly korpusik typu GF1 do spoly z nalesnikiem 25mm badz jakims malenkim 14-50, to w 99,9% przypadkow to powinno pokrywac potrzeby i zadania, do ktorych ten sprzet biezesz zamiast duzego lustra.

tak, do Fiata 126p tez mozna dorobic spoilery, silnik 16V i kapcie o szerokosci sladu 40 cm. tylko, ze on oryginalnie zostal zaprojektowany jako jezdzidlo miejskie i w tej roli sprawdza sie najlepiej, dlatego nie ma potrzeby robienia z niego Porsche szczegolnie, jak sie juz ma jakies Porsche w garazu

m4/3 a duzy DLSR od polki xxD wzwyz to sa zupelnie inne bajki o roznych zastosowaniach.
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Ale jesteś złośliwy... w niedzielę dslr'em a prawie codziennie Nokią trzaskam reporterkę z żelazka np. wypadki na skrzyżowaniach czy debili, którzy bawią się z QuakeIIIArena w wersji za kółkiem, na przejściu dla pieszych...
    hehe, już taki zgryźliwy się urodziłem.. ale serio to masz "pałer" żeby to wszystko czytać.. ja kiedyś w robocie przeczytałem z pół wątku który na dpr podałeś i wymiękłem, nie mówiąc o RG czy CR bo to co tam wypisują to przegięcia.. a Ty masz moc i to niestrudzenie czytasz

Artur, ja naprawdę nie mam potrzeby wystawiania moich fotek a moją fotografię można określić mianem rodzinna reporterka w wydaniu extreme.
    To tak jak moją
    Wcale nie chcę żebyś wystawiał fotki tylko ostatnio jakoś dużo Ciebie jest na forum i gdzie nie spojrzeć g3 wyskakuje.. i to w różnych godzinach co wskazuje na.. nie napiszę bo znowu będzie że złośliwy jestem

LX3 sprzedam jak wyjdzie coś naprawdę jasnego, idealnie 12mm f/2.0 do GF-1, który marzy mi się do filmików, bo w 7D nie ma AF Sonówkę odpuściłem bo tak zwalili jotpega (WX-1), że nawet mnie zatkało. O S5 IS czy jakimś Kodaku (super światłomierz!), 18-135IS, itd. nie wspominam...\
    o dżizas.. może pożyczyć Ci "starą" piątkę z 35L na przeczekanie - moja jak wiesz nie ma BF na pół metra.. i jak kiedyś bym sprzedawał miałbym egzemplarz na którym mogłaby być nalepka "GIETRZY tested and certified" czy jakoś tak.. - od razu tysiąc w górę bym krzyczał..

ale spoko - jak lód puści i wiosna nastanie to Cię wyciągniemy wreszcie na browara razem ze Zbyszkiem i resztą chłopaków - będziesz mógł dotknąć naszych Canonów..

chyba że te szkła co obiecujesz nie wyjdą to jak Jarek do Kielc wpadnie to też Cię zaprosimy na pogawędkę

A przy okazji bo PW mi się nie chce pisać - looknij może co w tym temacie co w zeszłym roku się nie dało
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

W faszystowskim sklepie 100-400L IS otrzymało honorowy tytuł out of print
    Przypomina mi mi się afera z Adoramą, 70-200/2.8L IS i śmiechem niedowiarków.

Canon mnie słucha

arturs: lipiec 2010
    Ostatnio edytowane przez gietrzy ; 14-01-2010 o 07:14
    the silence is deafening

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

W faszystowskim sklepie 100-400L IS otrzymało honorowy tytuł out of print
    Przypomina mi mi się afera z Adoramą, 70-200/2.8L IS i śmiechem niedowiarków.

Canon mnie słucha

arturs: lipiec 2010
    No fajnie by było, bo nie ukrywam, że na to szkiełko mam chęć od dłuższego czasu :razz:.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    No fajnie by było, bo nie ukrywam, że na to szkiełko mam chęć od dłuższego czasu :razz:.
    Update: info pochodzi z canon.de - co więcej zdementowali plotki o następcy, co trochę się synchronizuje z postem na FM wspominającym o 200-400/4 IS - jak rozmiarem/wagą będzie przypominał Nikkora ($6100, 36cm długie + hood!, 2.75 kg) to ja wysiadam. Natomiast ja bym wciąż widział miejsce na drugie szkiełko typu 200-500/4-5.6L IS jako bieda super travel telas.

Kwestia następna to jak bardzo 70-200 II został zoptymalizowany do współpracy z TCx2

Podsumowując: według canon.de nie będzie 100-400 II :sad:
    the silence is deafening

Strona 285 z 608 PierwszyPierwszy ... 185235275283284285286287295335385 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów