300 2.8 IS mk2 albo 400 2.8 IS mk2 albo 500 4.0 is mk2 albo 600 4.0 is mk2.
Jedno z tych na bank, z 10 lat od premiery a dużo wymieniać nie trzeba(magnezowa obudowa plus is 5ev) by do ceny dodać +500$.
no ale nie pokaza teleska wprost zapietego z Dsem, bo tego sie tak nie łączy. niech pokaza ta trzydziestke(piatke) za $2000 i teleska. no i cos pod EF-S? 30? nie jestem pewien jakoś tego..
na 24-70IS to chyba jeszcze za wczesnie? pewnie na photokinie z 3D bedzie dopiero...
No jak to w jakim? Nie chciałbyś niewielkiego aparatu, czyli mniejszego dużo od lustrzanki, ale dającego lepsze jakościowo zdjęcia (i miejmy nadzieję w końcu HD wideo) niż Gxx? Bo ja np jeżdżąc na nartach właśnie czegoś takiego szukam, bo chociaż mój G7 jakoś tam daje radę, to jednak chciałoby się więcej. Oczywiście wożę też z przodu 30D z Tamronem, ale poręczność tego zestawu jest raczej średnia... Podsumowując, myślę że target się znajdzie, zobacz, że prawie cała technika dąży jednak do mniejszych rozmiarów (no może poza TV :P). Chyba, że Twoje pytanie było ironiczne![]()
@christof. Obecne aparaty m4/3 wcale nie są dużo mniejsze niż amatorskie, małe lustrzanki. O cenie już nawet wspominał nie będę. Oprócz Japonii, ich sprzedaż jest znikoma. I wcale się nie dziwię.
Czy Canon wejdzie? A kto go tam wie... Niech najpierw zrobią przyzwoity AF w LV.
Naleśniki są i w zwykłym Pentaxie...
Wizualnie mi się podoba Olek, ale mały ani lekki to on nie jest. A tani to już wcale. Na dzień dzisiejszy kupiłbym Sigme Dp1 lub Sony WX1.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
To ja spytam tak:
- Jaki zysk dla μ4/3 i obecnych w nim producentów miałoby włączenie się "dużych" spod znaku C i N?
- Dlaczego ktokolwiek, komu podoba się ten format miałby czekać na wersję C lub N?
Toteż skłonny jestem raczej zgodzić się z Kolekcjonerem - wystarczy, że Canon wypuści Pro1 II i "będzie kryty"... )
EOS - conditio sine Kwanon...