Strona 284 z 608 PierwszyPierwszy ... 184234274282283284285286294334384 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 831 do 2 840 z 6075

Wątek: Co nowego u Canona? [Plotki]

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez allxages Zobacz posta
    Robimy jakieś zakłady jakie szkło/szkła pojawią sie przy okazji premiery za miesiąc?
    Dwie trzydziestki: jedna za 200, druga za $2000
    the silence is deafening

Pełne uzależnienie Awatar wojkij
    Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

300 2.8 IS mk2 albo 400 2.8 IS mk2 albo 500 4.0 is mk2 albo 600 4.0 is mk2.

Jedno z tych na bank, z 10 lat od premiery a dużo wymieniać nie trzeba(magnezowa obudowa plus is 5ev) by do ceny dodać +500$.

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

no ale nie pokaza teleska wprost zapietego z Dsem, bo tego sie tak nie łączy. niech pokaza ta trzydziestke(piatke) za $2000 i teleska. no i cos pod EF-S? 30? nie jestem pewien jakoś tego..

na 24-70IS to chyba jeszcze za wczesnie? pewnie na photokinie z 3D bedzie dopiero...

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wojkij Zobacz posta
    do ceny dodać +500$.
    300/2.8L IS II - moja prognoza (oparta na 200/2 intro price i Nikkor 300/2.8VRII) to mini $6k w B&H
    the silence is deafening

Bywalec Awatar christof
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    A w jakim celu mieliby to robić?
    No jak to w jakim? Nie chciałbyś niewielkiego aparatu, czyli mniejszego dużo od lustrzanki, ale dającego lepsze jakościowo zdjęcia (i miejmy nadzieję w końcu HD wideo) niż Gxx? Bo ja np jeżdżąc na nartach właśnie czegoś takiego szukam, bo chociaż mój G7 jakoś tam daje radę, to jednak chciałoby się więcej. Oczywiście wożę też z przodu 30D z Tamronem, ale poręczność tego zestawu jest raczej średnia... Podsumowując, myślę że target się znajdzie, zobacz, że prawie cała technika dąży jednak do mniejszych rozmiarów (no może poza TV :P). Chyba, że Twoje pytanie było ironiczne

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

@christof. Obecne aparaty m4/3 wcale nie są dużo mniejsze niż amatorskie, małe lustrzanki. O cenie już nawet wspominał nie będę. Oprócz Japonii, ich sprzedaż jest znikoma. I wcale się nie dziwię.
    Czy Canon wejdzie? A kto go tam wie... Niech najpierw zrobią przyzwoity AF w LV.

Bywalec Awatar christof
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MC_ Zobacz posta
    @christof. Obecne aparaty m4/3 wcale nie są dużo mniejsze niż amatorskie, małe lustrzanki.
    Taki Olek z pancake w porównaniu z np 500D z kitem czy może ze stałką np 28 1.8 będzie jednak dużo mniejszy szczególnie jak się postawi obok i popatrzy z góry - widziałem na własne oczy. Chociaż swoją drogą te m4/3 wcale nie są takie kieszonkowe.

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

Naleśniki są i w zwykłym Pentaxie...
    Wizualnie mi się podoba Olek, ale mały ani lekki to on nie jest. A tani to już wcale. Na dzień dzisiejszy kupiłbym Sigme Dp1 lub Sony WX1.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez christof Zobacz posta
    No jak to w jakim? Nie chciałbyś niewielkiego aparatu, czyli mniejszego dużo od lustrzanki, ale dającego lepsze jakościowo zdjęcia (i miejmy nadzieję w końcu HD wideo) niż Gxx? Bo ja np jeżdżąc na nartach właśnie czegoś takiego szukam, bo chociaż mój G7 jakoś tam daje radę, to jednak chciałoby się więcej. Oczywiście wożę też z przodu 30D z Tamronem, ale poręczność tego zestawu jest raczej średnia... Podsumowując, myślę że target się znajdzie, zobacz, że prawie cała technika dąży jednak do mniejszych rozmiarów (no może poza TV :P). Chyba, że Twoje pytanie było ironiczne
    Nie no wszystko pięknie tylko po co z tego powodu przystępować do jakiegoś niszowego systemu. Z punktu widzenia Canona to zupełnie bezsensowny marketingowo ruch. Dlatego według mnie nie ma szans na to, że to nastąpi.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie

Domyślnie

To ja spytam tak:
    1. Jaki zysk dla μ4/3 i obecnych w nim producentów miałoby włączenie się "dużych" spod znaku C i N?
    2. Dlaczego ktokolwiek, komu podoba się ten format miałby czekać na wersję C lub N?

Toteż skłonny jestem raczej zgodzić się z Kolekcjonerem - wystarczy, że Canon wypuści Pro1 II i "będzie kryty"... )
    EOS - conditio sine Kwanon...

Strona 284 z 608 PierwszyPierwszy ... 184234274282283284285286294334384 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów