Dzisiaj na optycznych widzialem, razem ze wzmianka o 60D, ktore po za mozliwoscia krecenia filmow (niestety ledwo 720p) ma miec nowa matryce o identycznej ilosci pixeli jak poprzednik.
Odnosnie fisha pod cropa to jestem tylko ciekaw jaki bedzie mial kat widzenia, jaka ogniskowa i ile za niego zaspiewaja.
Odnosnie 60D to zwykly facelift. W 50-tce rewolucji tez nie bylo, ale kilka ulatwiajacych zycie ficzerow bylo. Premiera na wiosne, na polkach przed latem. Oczekuje tego w perspektywie spadku ceny 50-tki.
7D | 450D | C10-22 3.5-4.5 | S8 3.5 Fish | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EX II | Phottix|
Nie powiem, cieszy mnie fakt, że 60D w drodze, bo 50D na które od pewnego czasu zacieram ręce, na pewno potaniejeMieć tylko nadzieje, że AF i matryca (dynamika, ISO) 60D nie będą znacząco lepsza co by nie kusiło
Cieszy fakt, że 'tylko' 15mpx, może wyhamują z tymi megapikselami.
https://www.flickr.com/photos/marcinmichalowskipl/
C5DII + S24/1.4 Art + C50/1.8 STM + C85/1.8 + 24-105/4 L IS + T70-300 USD VC
To jakieś bzdury, opaczni powielili tylko informację z CR opatrzoną oceną CR1 - czyli bardzo mało wiarygodne. Zresztą już sam fakt, że miałoby być 720p jest bzdurą, bo przecież w 500D jest fullHD. Nie wyciągałbym daleko idących wniosków w temacie jaki będzie 60D na podstawie tak wątpliwych źródeł.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Ależ możliwości pozycjonowania są jak choćby ograniczenie w zakresie nastaw manualnych czy liczba kl/s. FullHD Canon ma na swoich sztandarach marketingowych i nie wierzę, że w puszce z segmentu xxD z tego zrezygnują.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
coz, chyba mimo wszystko pare lat za pozno Canon by wyposcil tego fisha diagonalnego pod cropa
z drugiej strony nie ma pod cropa Canona zadnego fisha 180 stopni, wiec bedzie to jakis impuls do zmiany
A ja czysto teoretycznie (nie kupię fiszaja):
1. Po co ten fiszaj teraz, kiedy jest Samyang? Pytam poważnie. W wywiadzie na optyczne stwierdzili, że najwięcej szkła sprzedają w USA.
Samo pojawienie się 17-50VC czy 17-70 OS HSM spowodowało spadek ceny 15-85IS o $98 w 3 miesiące.... Nie lepiej (dalej) gonić Nikona i puścić (ostatecznie) 35mm f/1.8? Najlepiej 20/1.8![]()
the silence is deafening