no fajnie by bylo, choc wolalbym nowe 17-40 z filtrami
Co do ceny to chyba za bardzo nie moga odleciec w kosmos, z czasem powinno byc przynajmniej podobnie do nikkora.
Ostatnio edytowane przez konradl ; 29-10-2009 o 22:06
No nowe w sensie, ze poprawione pod wzgledem ostrosci w rogach. Bo zestaw ogniskowych i swiatlo jest idealne.
Światło raczej nieidealne-jak do kotleta np.,a ogniskowa może być.
Ja bym też wolał coś szerokiego ze światłem 2.8. Póki co u Canona nie mam co kupić - zróbcie coś Panowie to na mnie zarobicie.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Nie jestem marketingowcem,więc nie interesuje mnie kwestia sprzedaży.
Na dzień dzisiejszy chcę kupić coś >dobrego< poniżej 24mm.
Jaki wybór?
Tylko kompromis w postaci 16-35 II.
Nie urządza mnie.
Poczekam do tej wiosny,jak nie pojawi się nic sensownego kupuję FF Nikona + 14-24G i będę dwusystemowy ( w zasadzie kilkusystemowy).
no to wiadomo ze najlepszy by byl obiektyw pod tytulem wszystko w jednym, ale przeciez 16-35 dopiero co zostal "odnowiony"...
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Ja tez czekam do wiosny, na teraz mam 2 wyjscia: zeiss albo nikkor, kazde ma swoje wady i zalety, ale zaden z tych obiektywow nie jest idealny przy wspolpracy z 5dmk2. Dlatego milo by bylo gdyby Canon łaskawie zechcial zrobic cos szerokiego i przyzwoitego optycznie.
Ostatnio edytowane przez konradl ; 29-10-2009 o 22:40 Powód: Automerged Doublepost