Strona 220 z 608 PierwszyPierwszy ... 120170210218219220221222230270320 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 191 do 2 200 z 6075

Wątek: Co nowego u Canona? [Plotki]

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

patrzac na to jak funkcjonuje sprzet HP, to mnie absolutnie nie dziwi, ze wola naklejac wlasne logo. chociaz zastanawiam sie, czy Canon potrafi produkowac w tak niskich standardach jakosciowych...

ale nawet jesli nie... to nie uratuje sytuacji, bo wystarczy, ze HP dopakuje wlasne oprogramowanie i nawet najlepsze bebechy beda kompletnie alogiczne i afunkcjonalne
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie Awatar Merauder
    Miasto
    Myslovitz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    patrzac na to jak funkcjonuje sprzet HP, to mnie absolutnie nie dziwi, ze wola naklejac wlasne logo. chociaz zastanawiam sie, czy Canon potrafi produkowac w tak niskich standardach jakosciowych...

ale nawet jesli nie... to nie uratuje sytuacji, bo wystarczy, ze HP dopakuje wlasne oprogramowanie i nawet najlepsze bebechy beda kompletnie alogiczne i afunkcjonalne
    Ciekawe na czym opierasz swoja negatywna opinie na temat sprzetu drukujacego HP, bo ja mam przeglad/doswiadczenie na podstawie kilkuset drukarek pracujacych dziennie i to ze sporymi przebiegami. Moje doswiadczenie jest jak najbardziej pozytywne, pod jakimkolwiek katem tj jakosciowym, wytrzymalosciowym etc. Swoja opinie opieram glownie na 9-10 modelach laserowych i 1-2 atramentowych.

Mam zastrzezenie tylko do jednej drukarki laserowej kolorowki HP, ktora poprostu charakteryzuje sie flegmatyzmem.
    Ostatnio edytowane przez Merauder ; 29-09-2009 o 09:43
    7D | 450D | C10-22 3.5-4.5 | S8 3.5 Fish | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EX II | Phottix|

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merauder Zobacz posta
    Ciekawe na czym opierasz swoja negatywna opinie na temat sprzetu drukujacego HP
    na podstawie kilku drukarek wlasnych i znajomych na przestrzeni mniej wiecej 1990~2005, bo gdzies po 2005, znuzony notorycznymi problemami, zaczalem obchodzic HP szerokim lukiem. mialem do czynienia glownie z drukarkami domowymi, w tym klasykami typu HP IIIP (to akurat byl dobry model) czy 690 (niby fajny, ale jego dlugotrwale filozofowanie nad tym, czy zabrac sie do drukowania doprowadzalo mnie do szalu). ale tez wynalazkow typu jakies 3xxx, ktore w ramach instalacji drukarki wrzucaja (bezwzglednie!) na dysk twardy 400MB clipartow, bo najwidoczniej bez nich sterownik drukarki HP nie jest w stanie dzialac nie zeby z tymi clipartami dzialalo, bo mozna bylo kawe zrobic i po ciastka do cukierni skoczyc, zanim HP sie laskawie zlitowalo i wyplulo strone wydruku...

czy wreszcie na podstawie najnowszego, slicznie swiecacego sie modelu stojacego u mnie w firmie, ktory regularnie jest pobudzany do zycia w odstepach 2-miesiecznych

a tak swoja droga, to HP to nie tylko drukarki. mam tez watpliwa przyjemnosc pracy na laptopie HP, ktorego konstrukcja mechaniczna (kompletnie nieprzemyslana ergonomia, niedopasowana stacja dokujaca, ...) doprowadza mnie do placzu. dzialac, dziala, ale 1,5-roczny HP jest w gorszym stanie mechanicznym niz 6-letni IBM mojej zony.

Cytat Zamieszczone przez Merauder Zobacz posta
    bo ja mam przeglad/doswiadczenie na podstawie kilkuset drukarek pracujacych dziennie i to ze sporymi przebiegami. Moje doswiadczenie jest jak najbardziej pozytywne, pod jakimkolwiek katem tj jakosciowym, wytrzymalosciowym etc.
    Mam zastrzezenie tylko do jednej drukarki laserowej kolorowki HP, ktora poprostu charakteryzuje sie flegmatyzmem.
    osobiscie od paru lat unikam drukarek HP jak ognia, wiec nie zaprzeczam, ze to sie moglo zmienic. moze byc tez tak, ze zle trafialem i ze produkty biznesowe sa lepsze niz domowka. tylko ze to z czym mialem do czynienia absolutnie nie zacheca mnie do kolejnych prob.
    www albo tez flickr

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    na podstawie kilku drukarek wlasnych i znajomych na przestrzeni mniej wiecej 1990~2005, bo gdzies po 2005, znuzony notorycznymi problemami, zaczalem obchodzic HP szerokim lukiem.
    Drukarki biurowe robia nie do zdarcia. Mamy laserowki 4200 z przebiegami liczonych w milionach i kompletnie nic sie nie dzieje. Najstarsza byla kupiona gdy model 4200 wszedl na rynek. Regularne przeglady z wymiana grzalki co jest norma i jada dalej. Wiekszosc stron drukowanych z dupleksem. Mamy tez xeroxy i tych nie polecam, od problemnow mechanicznych ktore sa nagminne, po problrmy z elektronika a na koncu najlepsza ciekawostka. Dwie identyczne drukarki, kupione za jednym razem w indentycznej konfiguracji drukuja z rozna predkoscia, ten sam plik jedna drukuje od razu druga mieli po kilka sekund na strone. Serwis nie wie co z tym zrobic, uwaza ze drukarka jest sprawna skoro wydruk w koncu sie pojawia.

Uzależniony Awatar AMMarshall
    Miasto
    Skierniewice, Łomża, Białystok, Brno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    (...)
    Na poważnie to podobno (takie krążą ploty) Canon od dawna robi bebechy do drukarek HP i całkiem rozsądne może być to, że połączą się w jeden brand.
    Kolekcjoner, to nie są ploty tylko faktycznie są to konstrukcje Canona.
    Ale tylko laserówki. Atramentówki HP wymyśla chyba sobie sam.
    Adam Marczak Marshall
    Moje fotki na CB: Człowiek/Portret | Galeria ogólna

Pełne uzależnienie Awatar Merauder
    Miasto
    Myslovitz

Domyślnie

No ja mam doswiadczenie z kilkuset sztukami w tym modele HP LJ 4000, 1100, 1200, 1015, 1020, 1022, 1160, 1320, 2650 czy DJ 845C. Ponadto sam mialem 845c w domu. Doswiadczenie to obejmuje ost 3 lata, gdzie te drukarki pracowaly od pon do pt dziennie drukujac z reguly po kilkaset stron, czasem szlo w tysiace.

W rozmowie z kolegami pracujacymi tutaj wczesniej tylko potwierdzaja sie moje spostrzezenia. Niektore z tych drukarek sa nie do zajechania. Awarie wymagajace serwisu jak mielismy to albo ze wzgledu na uzywanie zamiennikow tonerow albo na zszywacz Pani Krysi na walku nagrzewniczym.

Wiem co mowie, bo w zasadzie pierwsze zgloszenia jesli chodzi o awarie trafiaja na moje rece.

Takze ja zlego slowa na HP jesli chodzi o drukarki nie moge powiedziec. Porownanie mam z Samsungami i Brotherami (HP dla ubogich) i wole sie nie wypowiadac o tych drugich. Ostatnio dostalismy rowniez Lexmarki i poki co nie mam zarzutow, jednak nie caly rok to za malo zeby cos powiedziec.

Co do lapkow to nie mam wielkiego porownania, ale w firmie mamy 5 lapkow HP (znaczna wiekszosc to Delle) i chrzesniak ma Paviliona. Tez poki co nic zlego w nich nie widze, a na pewno nie moge nic zlego powiedziec o solidnosci wykonania.

PS
    Co do sterownikow to jak sie instaluje caly soft z plytki to jaja moga byc, ale zawsze lepiej zainstalwoac tylko same stery z pozycji dodawania urzadzen podajac tylko sciezke.
    Ostatnio edytowane przez Merauder ; 29-09-2009 o 11:04
    7D | 450D | C10-22 3.5-4.5 | S8 3.5 Fish | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EX II | Phottix|

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Dopiero popołudniu się okaże, czy lecicie ostro po bandzie z OT
    Ale skoro wnętrze laserowych robi Canon... to mogę się tylko przyłączyć i potwierdzić: laserowe drukarki cz-b z nalepką HP są świetne. Zarówno 10xx jak i 20xxdn, czy 30xxdn.
    Myślę, że to zasługa tego, że wymienia się w nich toner z bębnem.
    Ostatnio edytowane przez Bahrd ; 29-09-2009 o 11:16
    EOS - conditio sine Kwanon...

Początki nałogu Awatar BelYaal
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Czyli, ze niby w 3D mowicie, ze wtrynia drukarke HP? To mialbym mieszane uczucia, wczesniejsze laserowki jak najbardziej ok.... majac atramentowke w domu, to niby ok. ale nie do konca, bo mechanicznie cos kuleje, natomiast sprzet jak kompy i laptoki (z i bez stacji dokujacych) to powiem, ze HP to ZŁO i unikac i uciekac (doswiadczenia z pracy i baaardzo czesty kontakt z serwisem).
    Aparat mam i ja

Coś już napisał
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

2004/2005 to przełom wśród drukarek HP, nacisk nałożono na masówkę kosztem jakości. O milionach wydruków z drukarek serii 4000 możemy zapomnieć w dzisiejszych czasach. Pamiętne drukarki laserjet 1100,4100 czy stare serie 5000,8000 są nie do "zajechania", pod warunkiem regularnej wymiany pakietów "maintanace" (grzałka, rolki, transfer, pickup itd). Dzisiaj wśród drukarek laserowych HP to jedyne co zobaczymy to tani plastik marnej jakości i to zarówno na zewnątrz jak i wewnątrz. Drukarki atramentowe to zazwyczaj jednorazówki, do których w serwisie najczęściej jedyną częścią zamienną jest zasilacz.
    Co do opinii, że części do drukarek hp robione są przez Canona to jest to prawda i to już od dawien dawna. Wystarczy np. z laserjeta 4100 zdjąć obudowę i oczom naszym ukazuje się piękny wielki napis "CANON".

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

^^^
    Być może zatem Canon po to zacieśnia współpracę z HP żeby jeszcze więcej wydoić z tego interesu. Jakoś nigdy mi się dobrze nie kojarzy jak wielcy tworzą takie sojusze .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 220 z 608 PierwszyPierwszy ... 120170210218219220221222230270320 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów