Strona 213 z 608 PierwszyPierwszy ... 113163203211212213214215223263313 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 121 do 2 130 z 6075

Wątek: Co nowego u Canona? [Plotki]

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Loome Zobacz posta
    ale skoro u nikona d700 nie zabija sprzedazy nikonowskich full profi puszek, to i w canonie nie powinno.
    A skąd wiadomo że nie zabija. Ploty mówią że jest wręcz odwrotnie.

Cytat Zamieszczone przez konrad Zobacz posta
    bo ta sprzedaż jest tak śmiesznie mała, że praktycznie nie ma żadnego znaczenia dla przychodów firmy.
    A możesz podać jakie źródło tej informacji?
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

kto wie, czy linia 5d nie zostanie jeszcze bardziej okrojona, 3d nieco poprawionym 700d bedzie.
    Spokojnie do nastepcy 5D jeszcze 2 lata... wiec ciezko powiedziec co i jak bedzie za ten czas u canona i nikona.

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

ale skoro u nikona d700 nie zabija sprzedazy nikonowskich full profi puszek
    No, ale właśnie zabija! Pisałem o tym kilka stron wcześniej... D700 zjada D3. Canon (jak każdy) śledzi non stop wyniki sprzedaży konkurencji i dlatego jest powód dla którego 7D jest zamknięty w aps-c, resztę odpisał Kolekcjoner........
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez wain Zobacz posta
    Spokojnie do nastepcy 5D jeszcze 2 lata... wiec ciezko powiedziec co i jak bedzie za ten czas u canona i nikona.
    Zapominasz o Sony
    Alfiok wymusi zdołowanie 5DII - nie ma bata! Nikt normalny (szczególnie w USA) nie przejdzie obojętnie obok różnicy rzędu siedmiuset USD. Prawdziwy wrzód na pupie Alfioka to ceny Zeiss'ów i brak ZA 24/1.4. Gdyby nie to Canon byłby (wreszcie) w opałach a my wybierali byśmy pkt AF okiem
    Ostatnio edytowane przez gietrzy ; 22-09-2009 o 14:16 Powód: Automerged Doublepost
    the silence is deafening

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    A skąd wiadomo że nie zabija. Ploty mówią że jest wręcz odwrotnie.

A możesz podać jakie źródło tej informacji?
    MMM prezentował w wątku o 7D wykres przedstawiający procentowy udział DSLR w rynku. 50D miał udział na poziomie 2%. 5D jako droższy sprzęt nie zmieścił się nawet w 1% progu, który był uwzględniony na wykresie (chociaż pewnie dlatego, że wykresy są za rok 2008 a 5D2 był zbyt krótko w tym okresie na rynku). Jedynki oczywiście też się nie załapały na wykres.

Canon ma jedynki dla prestiżu, a nie do zarabiania. Do zarabiania to mają xxxD i xxD, co widać po tym wykresie. Ogólny trend jest taki, że czym tańsza puszka tym więcej można na niej zarobić.

Początki nałogu Awatar sirlukas
    Miasto
    Caversham

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez micles Zobacz posta
    Ma FF, niskie szumy i video mode :P
    5D nigdy nie miał i nie będzie miał "video mode"
    "Imagination is more important than knowledge." - szkoda, że brak mi tego pierwszego ...
    ... mój zestaw...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    No, ale właśnie zabija! Pisałem o tym kilka stron wcześniej... D700 zjada D3.
    A nie pomyślałeś o tym, że to "zjadanie" może im się finansowo opłacać?

Lepiej sprzedać 10 tys puszek po 2500 USD i na dokładkę trochę puszek po 4000 USD niż sprzedać tylko 5 tys puszek po 4000 USD i żadnej po 2500 USD.

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

A nie pomyślałeś o tym, że to "zjadanie" może im się finansowo opłacać?
    Lepiej sprzedać 10 tys puszek po 2500 USD i na dokładkę trochę puszek po 4000 USD niż sprzedać tylko 5 tys puszek po 4000 USD i żadnej po 2500 USD.
    Czytałem info, z której jasno wynikało: Nikon (finansowo) żałuje takiej a nie innej specyfikacji D700.
    the silence is deafening

Domyślnie

Czytałem info, z której jasno wynikało: Nikon (finansowo) żałuje takiej a nie innej specyfikacji D700.
    Na słowo harcerza mam Ci uwierzyć czy weźmiesz przykład z MMM i podasz źródło tej informacji?

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

MMM prezentował w wątku o 7D wykres przedstawiający procentowy udział DSLR w rynku. 50D miał udział na poziomie 2%. 5D jako droższy sprzęt nie zmieścił się nawet w 1% progu, który był uwzględniony na wykresie (chociaż pewnie dlatego, że wykresy są za rok 2008 a 5D2 był zbyt krótko w tym okresie na rynku). Jedynki oczywiście też się nie załapały na wykres.

Canon ma jedynki dla prestiżu, a nie do zarabiania. Do zarabiania to mają xxxD i xxD, co widać po tym wykresie. Ogólny trend jest taki, że czym tańsza puszka tym więcej można na niej zarobić.
    To wyłącznie spekulacje. Pewna informacja jest taka (podawał to kiedyś Westfall), że 1DmkIII robią 9 tyś szt miesięcznie (nawiasem mówiąc więcej niż D3 + D3x razem), a Ds-a 1500. Czy to się przekłada na wyniki firmy można tylko spekulować. Do takich puch idzie najwięcej najdroższych słoików, takie puchy mogą ciągnąć też sprzedaż niższych modeli, a nawet sprzętów z foto w ogóle nie związanych. Podejrzewam że nawet w Canonie trudno ocenić jaki mają one wpływ na "przychody firmy", a co dopiero jakieś kategoryczne stwierdzenia wyssane z palca .

BTW: te dane które pokazywał MMM to dane dla rynku Japońskiego czyli dla całości rynku może być to prawda albo może być lipa.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

Alfiok wymusi zdołowanie 5DII - nie ma bata! Nikt normalny (szczególnie w USA) nie przejdzie obojętnie obok różnicy rzędu siedmiuset USD. Prawdziwy wrzód na pupie Alfioka to ceny Zeiss'ów i brak ZA 24/1.4. Gdyby nie to Canon byłby (wreszcie) w opałach a my wybierali byśmy pkt AF okiem
    Chcialbym trzymac Cie za slowo ale to nic nie da . Btw mysle ze cena 5d nie spadnie jak cos to predzej wypuszcza trabanta (w spec duzo nizej 5D) niz znaczaco obniza ceny 5d.

Strona 213 z 608 PierwszyPierwszy ... 113163203211212213214215223263313 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów