mecablitz 76 MZ-5
* high max. GN of 76 for ISO 100/21° and 105 mm
Może by tak coś w ten deseń?
mecablitz 76 MZ-5
* high max. GN of 76 for ISO 100/21° and 105 mm
Może by tak coś w ten deseń?
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
używany aparat reporterski klasy 1D Mk III z małym prebiegiem to będzie cud jak trafinie 15 letniego Golfa II niebitego i z przebiegiem poniżej 100.000km... sie zdarza ale bardzo rzadko![]()
Canon 40D + BG-E2N => 5D MkII
24-105 f/4 IS USM L + 50 f/1.4
Speedlite 580EX II,SanDisk Extreme 8GB, Benro A-500EX + KB-1A...
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
ja tam nie wiem, w 40D owszem mnie wpieniała praca lampy(wieczne ustawienie na -2/3 na lampie) ale po podpięciu do 5D nagle wszystko się zmieniło... Tak jakby 40D się z moją 580exII po prostu nie lubiło... Nie wiem od czego to zależy ale dla mnie pomiar i "trafność" błysku są znacznie lepsze!
A jeżeli chodzi o nową lampę to wątpię, chociaż może... ale raczej nie mocniejszą a mkIII bo nikt nie narzeka raczej zbytnio żeby mocy w 580 brakowało![]()
5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk
To zależy. Na pewno nie robi mi różnica pomiędzy LP58 a LP (hmm, no dajmy na to do 70). Jeżeli natomiast daliby 150, to już byłoby coś![]()
Gdybym miał coś do powiedzenia to poprosił bym o taką co to można temperaturę światła regulować.
Nakładki zabierają światło.!