Mój błąd, chodzi o wizjer![]()
Mój błąd, chodzi o wizjer![]()
www.pbase.com/arra
4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu
A do czego potrzebna będzie wymienna matówka skoro linie podziału będą wyświetlane w wizjerze jak w NIKONie.
Tak na marginesie dodam że po obejrzeniu sampli z wysokich ISO i porównując je do 40D i D700 wygląda to tak że jest znacznie lepiej niż w 40D i porównywalnie z D700 - faaajnie.
Jest już test na youtubie :
http://www.youtube.com/watch?v=HZp9WMy4ihg
![]()
Rozumiem, że do manualnego ostrzenia czyli wtedy faktycznie przydałaby się inna matówka z rastrem i klinem ( czy jako to się tam nazywa).
Przy wyciąganiu z cieni z niedoświetlonych zdjęć na wysokim ISO pewnie będzie masakra, ale w takich sytuacjach staram się zdjęcie naświetlić poprawnie.Zamieszczone przez Kubak82
Mnie cieszy że w 7D iso3200 wygląda jak w 40D iso1600.
nie no... z jednej strony nie jest to aparat dla mnie (bo jednak crop), a z drugiej co poniektore z tych ficzerow juz dawno bylo u konkurencji. ale tak obiektywnie, z punktu widzenia uzytkownika Canona to to jest duuuuuzy skok do przodu i spore wydarzenie.
i co by nie mowic, jest to pierwszy od dluzszego czasu przypadek, kiedy Canon wypuszcza dopieszczone pod wzgledem uzytkowym body. takie dopracowane pod katem fotografa. widac dobrze mu zrobilo skopanie po jajkach przez Nikona i Sony.
yes you can! a przyszli nabywcy powinni podziekowac Nikonowi i Sony, bo tak realnie rzecz ujmujac dostaja aparat z 2011 roku![]()
Ja mam nadzieje ze to załatwi nowy dobry pomiar naswietalajacy w punkt. a jak nie to sensowna jakosc w sRaw. Btw jedno mnie zastawnaia - DR tego sensora. Oby nie okazalo sie ze nowy pomiar to jest po prostu koniecznosc...
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Optymista!![]()
Ostatnio edytowane przez wain ; 01-09-2009 o 10:16 Powód: Automerged Doublepost
"...Podczas ekstensywnego procesu projektowania modelu EOS 7D firma Canon wysłuchała fotografów z całego świata, aby stworzyć aparat, który sprosta ich specyficznym potrzebom. ..."
Przez cały czas czytali ten wątek, wiedziałem!!!![]()
Canon 40D + 5D + 7D + Canon EF 24-70mm f/2.8L USM + Canon EF 100-400mm f/4.5-5.6L IS USM + Canon EF 100mm f/2.8L Macro IS USM + Canon 16-35mm f/2,8L II USM + Speedlite 580EX II + Absynt + Becherovka
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner