Strona 170 z 608 PierwszyPierwszy ... 70120160168169170171172180220270 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 691 do 1 700 z 6075

Wątek: Co nowego u Canona? [Plotki]

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez banan82 Zobacz posta
    Caly czas szkoda ze nie ma sensowniejszego od 5D fullfrejma.

no miejsce na odpowiednika D700 cały czas rzeczywiście jest (3D?), malo Mpix ale szybkość i niezły AF w cenie nieco wyzszej niz 5D mark II, przy zalozeniu ze cena 5dmk2 spadnie

bo kolejne 5D sa i beda jeszcze przez długi czas najtanszym FF w Canonie, zamiast modlić się o inne tanie FF należałoby modlić się o spadek ceny do poziomu ~7000 zł

miejsce na pro cropa jak 7D tez jest, AF z 1DmkIII i 8fps spowoduja ze bedzie to bardzo chetnie kupowane body do reporterki (przez pro jako 2 i 3 body) i ptaków, w cenie ~5000 zł kupuje takie body na pewno,
    do piłki noznej i siatkówki z 300mm bedzie idealne, jak ktos ma 400mm to crop 1.6 to juz za duzo, dlatego 1.3 bedzie bo byc musi, jest idealny do zastosowan sportowych

Cytat Zamieszczone przez KEEK Zobacz posta
    Bede trul az do znudzenia. Tak. 1Ds bez niepotrzebnego balastu u dolu.
    Jak za starych czasow, kiedy to fotograf decydowal czy przypiac motor czy nie.
    przeciez jest 5D

wbodowany grip w 1D to nie tylko zasilanie, to tez trzeci bardzo pomocny wyswietlacz
    Ostatnio edytowane przez sebcio80 ; 29-08-2009 o 18:08
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Bywalec Awatar KEEK
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sebcio80 Zobacz posta
    przeciez jest 5D
    Eee... tam... Za malo czerwonych kwadracikow w celowniku.

Cytat Zamieszczone przez sebcio80 Zobacz posta
    wbodowany grip w 1D to nie tylko zasilanie, to tez trzeci bardzo pomocny wyswietlacz
    A kto broni w profesjonalnym aparacie zrobic maly wyswietlacz pod ekranem? I doczepiany motorek z wieksza bateria. I odczepiany wyswietlacz na WiFi.
    Kiedys bardziej kombinowali. W analogowym aparacie potrafili zrobic na kabelku wyswietlacz, ktory pokazywal to co na matowce.
    Kiedys Contax wpadl na genialny pomysl by nie przeprojektowywac obiektywow a zrobic AF - caly srodek z lustrem, pryzamatem i filmem suwal sie w srodku aparatu*
    Nie wiem. Tym dzisiejszym inzynierom sie nie chce, czy ktos im jajka ucial?

*) http://www.aparaty.tradycyjne.net/recenzja,97.html

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

Eee... tam... Za malo czerwonych kwadracikow w celowniku.
    Ale wybredy. To za ciezkie. Tu za malo. Prosze mi sie tu natychmiast zdecydowac. Albo 5d albo 1ds!

Pełne uzależnienie Awatar Mellan
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

5DIII z lepszym AF lub też jak kto woli Ds z mniejszą ilością "kwadracików" i bez gripa - czytaj: FF pomiędzy 5 a Ds.
    5DII nie jest tym czego oczekiwałem, a Ds jest zwyczajnie zbyt drogi. ~12k mogę dać, ~24k już nie.
    C-F-K - forever

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Kiedys Contax wpadl na genialny pomysl by nie przeprojektowywac obiektywow a zrobic AF - caly srodek z lustrem, pryzamatem i filmem suwal sie w srodku aparatu*
    Nie wiem. Tym dzisiejszym inzynierom sie nie chce, czy ktos im jajka ucial?

*) http://www.aparaty.tradycyjne.net/recenzja,97.html
    Czy to było takie genialne to bym polemizował. Użytkownicy tego patentu byli dość oszczędni w pochwałach - delikatnie mówiąc .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie

Domyślnie

( OK, Chinese to English:
    18M APS-C CMOS
    Dual DiGiC 4, 14bit
    8fps, 94 large fine jpegs or 15 RAWs
    19 points cross type AF sensor. Center AF point uses cross plus X type AF sensor
    ISO 100-6400, extend to 12800
    100% coverage, 1.0x opitcal viewfinder with smart information display. Digital gradienter provided
    3.0‘ LCD, 920,000 dot
    New iFCL metering system, brightness and color
    150,000 shutter life cycle
    internal e-ttl flash control)
    Ostatnio edytowane przez KMV10 ; 29-08-2009 o 20:22 Powód: Automerged Doublepost

Coś już napisał Awatar scanus
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

...Jak za starych czasow, kiedy to fotograf decydowal czy przypiac motor czy nie.
    Faktycznie, z motoru mogłem zrezygnować, ale i tak pół plecaka zajmowały mi filmy. :sad:
    Stały grip i wszystko co ze sobą niesie dla mnie jest świetne.
    Ale to oczywiście kwestia gustu.

Pozdrawiam
    Paweł Kasprzak

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

najlepszym rozwiązaniem było by robienie kazdej puszki w dwoch wersjach, z wbudowanym gripem i bez, kazdy bylby zadowolony ;-)
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Strona 170 z 608 PierwszyPierwszy ... 70120160168169170171172180220270 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów