Strona 162 z 608 PierwszyPierwszy ... 62112152160161162163164172212262 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 611 do 1 620 z 6075

Wątek: Co nowego u Canona? [Plotki]

Coś już napisał Awatar scanus
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Fakt. Zaczynam się ślinić ... :razz:

Uzależniony Awatar Sławek
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

18 mega na APS-C to rekord. Nikt nie stworzył jeszcze tak gęstej matrycy. Ja obstawiam APS-H

Coś już napisał Awatar efbiaye
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Jest Sony A850 - pociągnąłem pliki 100-1600-3200-6400 - jest OK, jest rgb groch, ale i detal.
    To jest super aparat z np. 24-70 i 70-400!!!
    Mówiąc o dostępnym cenowo FF miałem na myśli Canona Jak już się weszło w jeden system, to każde wyjście wiąże się z neimałymi wydatkami.

Wracając do tematu, rozważając logicznie nazewnictwo Canona to 7ka, będzie faktycznie czymś między xxD a 5D, myślę że C by nie strzelił samobója robiąc konkurencję dla 5DmII - 5D to mimo wszystko to dość świerza konstrukcja. Gdyby tak było, to puszka pewnie nazywała się 3D

Nie mniej dziwne to posunięcie - prosumencki sprzęt z małą matrycą... hm.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jaś Zobacz posta
    Cytat Zamieszczone przez zaitsev Zobacz posta
    FF nie będzie na 90% (chociaż było by miło). Jedyne co może być nie-cropowe to APS-H. I jeśli będzie APS-H + te 8kl/s, a cena między 5D a 50D to będę myślał, oj będę...
    APS-H to też crop mimo że "mniej obcięty" , APS-H to będzie wymierający rozmiar tylko nie wszyscy chcą to przyjąć do wiadomości nie istnieją żadne racjonalne powody do utrzymywania cropa 1.3.
    Wiem co to crop. Wiem też, że APS-C i -H są cropami. Pisząc crop miałem na myśli APS-C. Wyraziłem się niedokładnie.

Coś już napisał Awatar efbiaye
    Miasto
    Poznań

Cool

Cytat Zamieszczone przez Sławek Zobacz posta
    18 mega na APS-C to rekord. Nikt nie stworzył jeszcze tak gęstej matrycy. Ja obstawiam APS-H
    Aż się boję o szumy gdyby to było APS-C :>

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez efbiaye Zobacz posta
    Aż się boję o szumy gdyby to było APS-C :>
    Niby dali tylko iso 6400...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Tyle że ten aparat powinien się nazywać 60D, a nie 7D i to mi tu zupełnie nie pasuje.
    Jesli to bedzie crop 1.6x to bedzie ciekawie. Bedzie duza szansa na pozegnanie sie z aps-h. Istnienie pro cropa 1.6x i 1.3x jest bezsensowne a jesli tak to nowy 1d mkiv bedzie FF (oby) z ok 20mpix lub jeszcze lepiej 18mpix (vide d3 <-> d300 ta sama liczba pix). Calosc ulozy sie wtedy w ladna ukladanke. Zadne body nie bedzie innemu przeszkadzac. Nawet jest sens istnienia takiego 1dsIV z ok 30-35mpix. Fotograficzie natomiast user dostanie swietne narzedzia. Zwykle i tak trzeba miec 2 body do roboty chociazby jako backup ale tym sposobem zostanie troche niejako wymuszone posiadanie 2 puszek wzajemnie doskonale sie uzupelniajacych. A co do 60d to jest na nie miejsce dokladnie w tym miejscu co jest .. takie body nie powinno przeszkadzac 7D. Brak uszczelnien 1 karta mniejszy wizjer mniej klatek, wieksze szumy 9+ AF z gorszym servo i odchylany LCD ktory polozy zastosowanie tego body do ciezkiej roboty(Jednoczenie o dziwo moze wymusic posiadanie 3 puchy dla kogos kto moze tego koniecznie potrzebowac)

Pełne uzależnienie Awatar Nemeo
    Miasto
    Silesia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krzychoo Zobacz posta
    7d z APS-C o zapowiadanych parametrach to wybitne narzędzie dla fotografików ptaków. Na taki aparat czekam ! Jestem za!
    To prawda ,specyfikacja tej puchy to marzenie kazdego ptasiarza.

Bywalec Awatar spoon
    Miasto
    Wroclove

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wain Zobacz posta
    Jesli to bedzie crop 1.6x to bedzie ciekawie. Bedzie duza szansa na pozegnanie sie z aps-h. Istnienie pro cropa 1.6x i 1.3x jest bezsensowne a jesli tak to nowy 1d mkiv bedzie FF (oby) z ok 20mpix lub jeszcze lepiej 18mpix (vide d3 <-> d300 ta sama liczba pix). Calosc ulozy sie wtedy w ladna ukladanke. Zadne body nie bedzie innemu przeszkadzac. Nawet jest sens istnienia takiego 1dsIV z ok 30-35mpix. Fotograficzie natomiast user dostanie swietne narzedzia. Zwykle i tak trzeba miec 2 body do roboty chociazby jako backup ale tym sposobem zostanie troche niejako wymuszone posiadanie 2 puszek wzajemnie doskonale sie uzupelniajacych. A co do 60d to jest na nie miejsce dokladnie w tym miejscu co jest .. takie body nie powinno przeszkadzac 7D. Brak uszczelnien 1 karta mniejszy wizjer mniej klatek, wieksze szumy 9+ AF z gorszym servo i odchylany LCD ktory polozy zastosowanie tego body do ciezkiej roboty(Jednoczenie o dziwo moze wymusic posiadanie 3 puchy dla kogos kto moze tego koniecznie potrzebowac)
    dokladnie tak samo to widze (no moze poza 'koniecznym' backupem ; ) tylko jestem za leniwy by napisac takki dlugi post IMHO bardzo fajna puszka.
    I JUST LOVE TO PUSH THE BUTTON AND HEAR THE CAMERA SNAP | ruler of the world
    szukajka

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Na tym plakacie do aparatu jest przypięty EF-S więc to raczej crop x1.6.
    Możliwe też że matryca APS-H a aparat ma funkcję programowego cropa x1.6. Liczba pikseli może na to wskazywać, bo po przełączeniu w tryb x1.6 robi się matryca jak w 50D. Jeśli to ma być aparat "dla ludu" to Canon nie pozbawi się przecież sprzedaży wszystkich zoomów EF-S.
    Dzięki temu Canon ma jak dotychczas puszkę między D300 a D700 a także między 50D a 1D.
    Ostatnio edytowane przez MMM ; 28-08-2009 o 21:32

Strona 162 z 608 PierwszyPierwszy ... 62112152160161162163164172212262 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów