Strona 127 z 608 PierwszyPierwszy ... 2777117125126127128129137177227 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 261 do 1 270 z 6075

Wątek: Co nowego u Canona? [Plotki]

Początki nałogu
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

A właściwe, to co możnaby wykroić, żeby stworzyć "tanią FF"? dać mniejszy wizjer? Gorszy wyświetlacz? plastikową obudowę? AF na poziomie xxxD (nie, żebym narzekał)? W końcu takie 5D to "tylko" pełna klatka - nie ma w nim chyba nic, że tak powiem, "wyczynowego" - ani uszczenień, ani dobrego AF.

PS. Jeśli nie mam racji - nie śmiejcie się chociaż Nigdy nie miałem 5d w rękach - teoretyzuję...
    Ostatnio edytowane przez MatusP ; 06-08-2009 o 19:05

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    A ja pooglądałem sobie raw-pliki z 500D (dpreview) i chcę 20 MPx w kropie
    Statyw i LV rządzi!
    to ci chyba prześlę takie nie z dpreview . ale tak ogólnie to rzeczywiście nie ma tragedii
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MatusP Zobacz posta
    A właściwe, to co możnaby wykroić, żeby stworzyć "tanią FF"? dać mniejszy wizjer? Gorszy wyświetlacz? plastikową obudowę? AF na poziomie xxxD (nie, żebym narzekał)? W końcu takie 5D to "tylko" pełna klatka - nie ma w nim chyba nic, że tak powiem, "wyczynowego" - ani uszczenień, ani dobrego AF.
    Teoretycznie tanie FF dla mnie znaczy coś w tym stylu jak 350tka z dużą matrycą (shitownie mała, bez kółka, straszny dźwięk lustra i migawki, ...). Okroić jest z czego : fps, kółko, filmiki, af, wielkość i jakość korpusu... A najlepiej jakby dalej sprzedawali 5dmk1 : wtedy używki byłyby w normalnych cenach

Początki nałogu

Domyślnie

najlepiej to jakby dolar byl po tyle ile rok temu, mkI nie ma co ruszac

Początki nałogu Awatar Hellfire
    Miasto
    Koniaków

Domyślnie

Ja czekam na 1D Najlepiej, jeśli będzie w tym roku, to w przyszłym trochę stanieje i sobie kupie. Wymagania: wyświetlacz jak w 50D (będzie na pewno), jakieś 12 fps (z podziałem na 1, 3, 6, 12 klatek), może być aps-h, jakiś ulepszony AF w stosunku do mk III + do tego cała reszta co będzie mnie rozłoży na łopatki, więc wystarczy. No i jakby tak max 18 MP było. I cena do 15 000zł (na starcie). Wielkich wymagań nie mam chyba.

Pełne uzależnienie Awatar sal
    Miasto
    Gdzieś w lesie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Hellfire Zobacz posta
    Ja czekam na 1D Najlepiej, jeśli będzie w tym roku, to w przyszłym trochę stanieje i sobie kupie. Wymagania: wyświetlacz jak w 50D (będzie na pewno), jakieś 12 fps (z podziałem na 1, 3, 6, 12 klatek), może być aps-h, jakiś ulepszony AF w stosunku do mk III + do tego cała reszta co będzie mnie rozłoży na łopatki, więc wystarczy. No i jakby tak max 18 MP było. I cena do 15 000zł (na starcie).
    ... przy kursie euro 2zł?
    Czasu nie mam, ale mam kompakt...

Uzależniony Awatar Wats0n
    Miasto
    Posen Bloody Posen

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MatusP Zobacz posta
    A właściwe, to co możnaby wykroić, żeby stworzyć "tanią FF"?
    Większa matryca i rozpiętość tonalna sprowadzona softwarowo do poziomu aparatu w komórce?*

*) Mam nadzieję, że moje posty nie mają takiej mocy sprawczej jak te Akustyka
    Tako rzecze Watson.
    There are no stupid questions, just stupid people.
    Wątek galeryjny na CB/Portrety@CB/Meksyk@CB/Sport@CB //Galeria przejściowa

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sal Zobacz posta
    ... przy kursie euro 2zł?
    Jak Polska wejdzie do strefy euro .

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Jak Polska wejdzie do strefy euro .
    No no. Myślę, czy może nie zainwestować w zwierzęta rolne, na przykład krowy. Może one będą miały dobry przelicznik przy Eurowieniu Polszy...

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Może:
    EF 100mm f/2.8 IS Macro USM
    EF 50-200mm f/2.8L IS USM
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 127 z 608 PierwszyPierwszy ... 2777117125126127128129137177227 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów