Strona 122 z 608 PierwszyPierwszy ... 2272112120121122123124132172222 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 211 do 1 220 z 6075

Wątek: Co nowego u Canona? [Plotki]

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    Nie dopłaciłbyś tych paru kafli do takiej puszki? ;-)
    Nie dziś, 500D (pozdrawiam niedzielnego forumowicza wycofującego się z transakcji sprzedaży 50D "za pięć dwunasta" - hazan, może jednak moderujmy giełdę...) to b. mocna oferta dla mnie (Tamron 60/2m) a jeśli tylko wypuszczą 450D pod nazwą handlową 2000D, za $500 też nie będę płakał.
    the silence is deafening

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Nie dziś, 500D to b. mocna oferta dla mnie
    C'mon! Ja pytam o wybór pomiędzy Mercedesem a BMW, a ty mi tu z Daewoo wyjeżdżasz... ;-)

Jeszcze raz: mając do wyboru "3D" bez wbudowanego gripa, częściowo uszczelnionego, full frame, żywotnością migawki na poziomie 150 tys. klapnięć z profi AF (48 pól AF?) bez EC oraz "7D" z gripem, pełnym uszczelnieniem, migawką na 300 tys. klapnięć i AF jak poprzednio ale z EC - zakładając różnicę w cenie na poziomie 3-5 tys. złotych - co byś wybrał?
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

C'mon! Ja pytam o wybór pomiędzy Mercedesem a BMW, a ty mi tu z Daewoo wyjeżdżasz... ;-)
    Jeszcze raz: co byś wybrał?
    Jeśli się mamy onanizować wybrałbym krótsze opóźnienie migawki, 100% wizjer z dużym powiększeniem, matówka do 85L (te aktualnie robione to syf) dwa procki dla AF i korpus A900, który mimo że brzydki jak Ddżesika Parkiet pięknie leży w dłoni.

Jeśli chodzi ci o mnie: nie mam żadnego szkła EF w planach, za to mam uniwersalny ef-s i w związku z tym wybrałbym najtańsze 15+ MPx w f/2.8 cropie, jeśli zrobią pro-AF (imho to bardziej f/8 niż 45 pkt AF) to dorzucę z tysiaka na taką blekotę.

/Off
    the silence is deafening

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Jeszcze raz: mając do wyboru "3D" bez wbudowanego gripa, częściowo uszczelnionego, full frame, żywotnością na poziomie 150 tys. klapnięć z profi AF (48 pól AF?) bez EC oraz "7D" z gripem, pełnym uszczelnieniem, migawką na 300 tys. klapnięć i AF jak poprzednio ale z EC - zakładając różnicę w cenie na poziomie 3-5 tys. złotych - co byś wybrał?
    Głupie pytanie. Oba bym wziął. Nawet z obowiązkową dopłatą za nowalijkę.
    Ale z tego co napisałeś, to chyba odwrotnie powinny się nazywać.
    Jarek

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Nie mam wątpliwości, spadek sprzedaży D3 wydaje się logiczny. Pytanie jest - o ile spadła sprzedaż D3 i czy w ogólnym rozrachunku Nikon nie zarabia na sprzedaży D700 i D3 więcej.
    Nie nie wydaje się logiczny. Jest nawet sporo plotek na temat "dlaczego D700 nie okazał się takim hitem rynkowym jak się wydawało początkowo". Zresztą podobne produkty (u jednego producenta) wcale nie muszą wzajemnie wzmacniać swojej sprzedaży. Wręcz znane jest zjawisko odwrotne - kupujący wybierają konkurencję (tak przynajmniej jest w motoryzacji).
    Pomijam już zupełnie fakt, że niezbyt optymistyczne wyniki finansowe Nikona mogą być nie tylko funkcją kryzysu. Zważ że to właśnie Canon poniósł stosunkowo najmniejsze starty. To też o czymś świadczy.

Na miejscu Canona zrobiłbym jednak semi profi korpus FF z dobrym AF (odpowiednik rzeczonego D700), a do profi-odpowiednika-D3 wsadziłbym (oprócz gripa, większej żywotności migawki, lepszych uszczelnień itp.) marchewkę w postaci Eye Control. Nie dopłaciłbyś tych paru kafli do takiej puszki? ;-)
    Ja na pewno bym nie dopłacił. I podejrzewam że w związku z niewielką liczbą potencjalnych zainteresowanych tak nie zrobią.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Jeśli się mamy onanizować wybrałbym krótsze opóźnienie , 100% wizjer z dużym powiększeniem, matówka do 85L (te aktualnie robione to syf) dwa procki dla AF i korpus A900, który mimo że brzydki jak Ddżesika Parkiet pięknie leży w dłoni.

/Off
    Dlaczego nikt nie placze o konfigurowalne autoiso? Hmm... Chociaz... moze wlasnie dlatego ze nikt nie placze to zrobia?! Hura!

Pełne uzależnienie Awatar mate00sh
    Miasto
    Warszawa & Mysiadło

Domyślnie

No co Wy... Przecież to będzie przycisk "blog this picture":P
    "Aparat fotograficzny jest dla artysty kolejnym narzędziem. Jeżeli się nad tym zastanowić, to jest to mechanizm podobny do skrzypiec. To artysta jest w stanie tworzyć sztukę nie aparat." - Brett Weston

Domyślnie

są jakieś szanse na następcę 35 L 1,4 ? czy ktoś słyszał?

Pełne uzależnienie Awatar wojkij
    Miasto
    Meksyk Europy

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Nie nie wydaje się logiczny. Jest nawet sporo plotek na temat "dlaczego D700 nie okazał się takim hitem rynkowym jak się wydawało początkowo".
    Ale ja nie o tym pisałem.

Zważ że to właśnie Canon poniósł stosunkowo najmniejsze starty. To też o czymś świadczy.
    Np. o silnej sprzedaży kalkulatorów? ;-)

Ja na pewno bym nie dopłacił. I podejrzewam że w związku z niewielką liczbą potencjalnych zainteresowanych tak nie zrobią.
    Sądzisz? Ja kupiłem analogową trójkę zamiast 50e (który w sumie też ma EC, ale z 3 punktami AF to jest żart jakiś) tylko z tego względu. 3 była droższa circa about trzykrotnie. I chcę taki sam korpus w wersji cyfrowej ;-)
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Strona 122 z 608 PierwszyPierwszy ... 2272112120121122123124132172222 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów